Blockbuster, 1. del

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Blockbuster, 1. del"

Transkripcija

1 UMETNOST IN MEDIJI Filmska uspešnica, 1. del UM, MK1

2 literatura Thomas Elsaesser (Filmska uspešnica) v knjigi The End of Cinema as we know it, 2001, NY University Press Melita Zajc, teorija dispozitiva (Nevidna vez, 1995, Tehnologije in družbe, 2000)

3 KXv90

4 Jurski park (Jurassic Park, 1993) R: Steven Spielberg I: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum. Znanstveniki klonirajo dinozavre, da bi jih naselili v zabaviščni park Tam pa pride do napake v varnostnem sistemu in dinizavri pridejo na prostost Žanr - film katastrofe - v osnovi zf triler Po romanu Michaela Crichtona

5 prizor Jurski park, 1. del: na dveh tretjinah prizor, ko Hammond in Sattler sedita v restavraciji Jurassic Park se pogovarjata o umetnosti in iluziji kamera na začetku prizora sprehaja po trgovini s spominki, ki je zdraven. Kot bi film pogledal v prihodnost. ZAKAJ?

6 Model komercialnega filma Jurski park bil reklama za igre, spominke in Igrače ki si jih lahko kupil, ko si šel v kino.!!! pol leta pred premiero filma producent izdal Jurassic Parc style book za oglaševalce in trgovce, ki je stala dolarjev

7 Film je oglas igrani film, zabaviščni park, trgovina igrač in računalniška igra so danes med seboj povezani se hranijo drug z drugim. PRIM: risanka The Lion King (1994, Roger Allers) zaslužila 80 milijonov dolarjev z vstopnicami, pa kar 220 milijonov dolarjev na video kasetah.

8 Zato danes mnogi pravijo da je film le oglas, ki malo dlje traja in je oblikovan za to, da bo v prihodnosti predvajan kot klasika v video izposojevalnici in v ponovitvah na televiziji.

9 ozadje (zgodovinski pregled)

10 1980ta leta novi Hollywood se spektakularno vrne iz svoje prezgodnje smrti Vprašanje: kako to karizmatični režiserji? nova generacija zvezd? nadarjeni agentje in prodajalci? sinergija z glasbeno industrijo? nove tehnologije zvoka, posebnih učinkov in digitalne obdelave slike?

11 Denar Za večino opazovalcev - razlog za vrnitev popularnosti hollywoodskega filma bil - denar. Denar (izmenjava denarja) je za vse vpletene - za energije, ki hranijo sistem, - kreativnost, ki hrani ustvarjalce, - domišljijo, ki privlači publiko Za vse te je denar najbolj prepričljiva in najbolj banalna materializacija. Toda - konglomerati, ki nastajajo iz filmskih podjetji, glasbene industrije, kreativnih agencij in radiodifuzne televizije postali tudi politična ne le ekonomska moč.

12 Dream Works DreamWorks je podjetje Stevena Spielberga - sanje, ki delujejo, ki so učinkovite. Današnja medijska kultura temelji na dveh procesih: 1. sinergij na makro ravni 2. povezav na mikro ravni. Na makro ravni gre za povezave, ki težijo k dobičku Na makro ravni gre za povezave, ki težijo k užitku.

13 Makro raven horizontalne povezave - vse temelji na zabavi in prostem času (oglaševanje, potrošnja, moda, igrače,...) vertikalne povezave - industrija, tehnologija in finance. Makro raven - kaže na odnose med filmsko industrijo in drugimi načini poslovanja sodobnega kapitalizma NI RAZLIKE - ali multinacionalke proizvajajo/prodajajo avte ali filme silikonske čipe ali teve programe računalnipške programe ali zvezde osvežilne pijače in hitro hrano ali zvoke in podobe.

14 Mikro raven bolj skrivnostna Vprašanje je, zakaj hodimo v kino (ne zakaj gledamo določen film)? Na mikro ravni - razlika med filmom kot vsebino in filmom kot dogodkom Vprašanje - ali je film izdelek ali je storitev?

15 Podobno Filmi na TV Ali je isti film, ko ga gledamo na TV, res povsem isti, kot če ga gledamo v kinu? KAKO - gledamo film na TV? - gledamo film v kinu? (Roland Barthes, Ko grem iz kina...) RAZLIKA Teorija dispozitiva - to je teorija, ki pojasni pomen rabe (vsako delo je odprto delo /Umberto Eco: Opera aperta ; vsako delo je interaktivno)

16 dispozitiv Ko uporabljamo nek medij, neko tehnologijo To počnemo kot pripadniki neke družbe, vsi enako (upoštevamo pravila, zavzamemo določeno držo,...) Vendar vse to počnemo individualno, kot povsem konkretna bitja iz mesa in krvi (šele v nas filmski junaki zaživijo )

17 Izkušnja kina (pravila)...kupimo vstopnico za točno določen sedež tema v dvorani tišina negibnost...najbolj temeljita - kino primerjajo s sanjami... (individualno) Izolacija omogoča, da individualno doživimo vsebino

18 izdelek Ameriška filmska industrija od samih začetkov skuša definirati svoj izdelek (odločiti, kaj je njena dejavnost): Dobrina, blago - film storitev - kino (dispozitiv) NEJASNO Glede filma ni bilo vedno tako jasno, kot danes, da sta dve uri v kinu lahko dobrina, blago. glede kina - filmska industrija morala tekmovati z drugimi ponudniki iste storitve (množična zabava, uprizarjajoča umetnost, prostočasna dejavnost ali ljudski spektakel) - drugi dispozitivi

19 Dobrina nekaj, kar za uporabnika materialno in nematerialno vrednost (doda nekaj uporabniku, in nekaj govori drugim) PRIMER - avto je popolna dobrina: njegova materialna vrednost je individualizirano sredstvo množičnega transporta njegova imaterialna vrednost pa je, da je statusni simbol, in kot statusni simbol širi samopodobo lastnika in nekaj sporoča drugim.

20 Primeri Te samopodobe in povezani pomeni se s časom spreminjajo, so vključeni v zgodovino in ideologijo BMW v Nemčiji: postal Baader Meinhoff Waagen (po imenu znamenite militantne levičarske skupine) ker so se z njimi vozili na begu po napadih in bančnih ropih.

21 Film težko opredeliti kot dobrino film od avta loči posebno ujemanje denarja in kulture, komercialnosti in umetnosti. Težko tudi zato, ker je pri filmu dobrina sama izkušnja Ta pa je po naravi zelo subjektivna in odvisna od konteksta.

22 Dva sistema Iti v kino pomeni tudi druge stvari ne samo gledanje filma. Predpostavlja obstoj dveh sistemov - eden se ukvarja s spreminjanjem izkušnje v dobrino: film živi v kolektivnem spominu kot dogodek. - drugi zagotavlja storitev: udobne stole, kokice in pijače, ki ustvarijo prijetno atmosfero simuliranega razkošja za prosti čas s prijatelji ali v paru

23 Iti v kino je dejavnost, pri kateri je film le en element (morda ne vedno najbolj pomemben in vreden, da si ga zapomnimo)

24 kino Industrija in kultura

25 Kino - dva sistema en sistem povezuje prostor s telesi, ki - preko določenih zadovoljstev - zanavajo, drug sistem povezuje pisce, režiserje, snemalce, igralce in investitorje z dejavnostjo, ki se imenuje snemanje filmov. Sistema - zelo nepovezana: filmarji delajo filme, ki niso nikoli predvajani v kinu mnogi fimi prodani kinodvoranam, še preden so posneti.

26 Želja Struktura želje, na kateri deluje film: A - kino uživamo kot dovoljen vojerizem, vpogled v življenja drugih B - v filmih uživamo tudi kot v ogledalih samih sebe.

27 Dvojna identifikacija V kinu poteka dvojna identifikacija Primarna, sekundarna identifikacija. Primarna - najprej se moramo identificirati s kamero, ki je za nas snemala to, kar kaže (ter tako prepoznavati podobe na platnu) Sekundarna - da bi se potem lahko identificirali z junaki fikcije.

28 Želja v kinu...je sicer kompleksno teoretično vprašanje, vendar vključuje nekaj enostavnih točk 1. pomen ponavljanja, podvajanja 2. isto kot drugačno. PRIM - žanrski filmi in pravila oblikovanja zgodbe vključujejo jaz - v ugodju, ki si ga zapomnimo in - spominu, ki ga pričakujemo

29 blagovni fetišizem Prisila ponavljanja - filmska izkušnja je povezana s spominjanjem in pričakovanjem to oblikuje človeško subjektivnost na način želje, fantazije, ki jo je mogoče povezati s predmeti in izdelki... To je blagovni fetišizem : kar v tem kontekstu določa izdelek, blago, je prav sposonost predmeta, da vzbudi in ohrani željo ali fantazijo.

30 pogodba Ko kupimo filmsko vstopnico, oblikujemo pogodbo po kateri nam je v zameno za naš denar zagotovljen začasen dostop do omejenega, kakovostnega izdelka. naša obveznost po tej pogodbi je ta, da smo pripravljeni plačati: ne za sam izdelek, ne za popredmeteno izkušnjo, ki jo izdelek predstavlja, temveč enostavno za možnost za to, da se taka preobrazba izkušnje v blago lahko zgodi.

31 Dejanje zaupanja To je dejanje zaupanja... Ni ga mogoče zajeti z besedami izdelek, storitev, potrošnja... Tudi ne zajame koncept prostega časa. PRIMER - kolegica, ki delala v koloseju in so se ji pritožili, da jim film ni bil všeč in da hočejo denar nazaj...

32 Filmska uspešnica Oba sistema film kot produkcijo in kino kot izkušnjo, danes najbolje poveže filmska uspešnica (blockbuster) v sodobni obliki. Poveže makro raven, torej kapitalizem in mikroraven, torej željo pa tudi dve stanji filmske izkušnje kot blaga kot storitve.

33 Definicija filmske uspešnice Ko gremo v petek v kino, hočemo videti film, ki obljublja, da bo dogodek, event (drugo ime za to je - filmska uspešnica).

PDF generator

PDF generator Poročilo medijskih objav OVERNET D.O.O. Pripravljeno: Pojavnost: 11.09.2017 TISKANI 1 Ključne besede v poročilu: AKCIJA USTAVI.SE 1 USTAVI.SE 1 Press CLIPPING d.o.o., Tržaška cesta 65, 2000 Maribor, Slovenija,

Prikaži več

D3 V2 brosura net

D3 V2 brosura net Oktober 2012 Najboljša televizija v visoki ločljivosti. Na pogled POPOLNA. Na dotik ENOSTAVNA. Občutno PRIJAZNA. Najboljša izkušnja pred televizorjem. Zavedamo se, da dobra televizijska vsebina običajno

Prikaži več

Seminarska naloga pri predmetu Informatika 1. Kazalo vsebin UVOD...2 LEGA...3 ZGODOVINA...3 HOLLYWOOD IN FILMSKA INDUSTRIJA...3 HOLLYWOOD...4 ZNAČILNO

Seminarska naloga pri predmetu Informatika 1. Kazalo vsebin UVOD...2 LEGA...3 ZGODOVINA...3 HOLLYWOOD IN FILMSKA INDUSTRIJA...3 HOLLYWOOD...4 ZNAČILNO Seminarska naloga pri predmetu Informatika 1. Kazalo vsebin UVOD...2 LEGA...3 ZGODOVINA...3 HOLLYWOOD IN FILMSKA INDUSTRIJA...3 HOLLYWOOD...4 ZNAČILNOSTI...4 Hollywoodski znak:...4 Walk of fame:...4 Producentske

Prikaži več

DTV izobrazevalna julij_mail

DTV izobrazevalna julij_mail Julij 2013 Preklopite na digitalno. Brezplačno. Na digitalni smo gledalci gospodarji. Gledamo točno to, kar želimo, in točno takrat, ko imamo čas. Preklop na digitalno pomeni, da izberete enega izmed paketov

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted 1. - 4. junij ČETRTEK, 1. 6. PETEK, 2. 6. SOBOTA, 3. 6. NEDELJA, 4. 6. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor 11.00 Vina sveta Na obisku redni blok 12:20 (6,0 EUR) redni blok

Prikaži več

TRG Trg je prostor, kjer se srečujejo ponudniki in povpraševalci, da po določeni ceni izmenjajo določeno količino blaga ali storitev. Vrste trga kraje

TRG Trg je prostor, kjer se srečujejo ponudniki in povpraševalci, da po določeni ceni izmenjajo določeno količino blaga ali storitev. Vrste trga kraje TRG Trg je prostor, kjer se srečujejo ponudniki in povpraševalci, da po določeni ceni izmenjajo določeno količino blaga ali storitev. Vrste trga krajevno lokalni ali krajevni trg osebki so neposredni tekmeci

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja PREDSTAVITEV ZA STARŠE ŠOLSKO LETO 2011/12 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo

Prikaži več

Prezentacija Telekoma Slovenije

Prezentacija Telekoma Slovenije Varen način identifikacije in digitalnega poslovanja s strankami Metod Platiše metod.platise@telekom.si Naravnanost uporabnikov in ponudnikov 2 Varen način identifikacije in digitalnega poslovanja s strankami

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. januar NEDELJA, Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kultu

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. januar NEDELJA, Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kultu 1. januar NEDELJA, 1. 1. 8.00 Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kulturni vrhovi Mali volkodlak nizozemski film 18:00 Vse je mogoče na silvestrovo Z glasbo in plesom

Prikaži več

PROGRAMSKA SHEMA IN CENIK OGLAŠEVANJA NA KANALU A - velja od do URA TOREK SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA URA 01/12/ /12/

PROGRAMSKA SHEMA IN CENIK OGLAŠEVANJA NA KANALU A - velja od do URA TOREK SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA URA 01/12/ /12/ PROGRAMSKA SHEMA IN CENIK OGLAŠEVANJA NA KANALU A - velja od 1.12.2009 do 6.12.2009 URA TOREK SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA URA 01/12/2009 02/12/2009 03/12/2009 04/12/2009 05/12/2009 06/12/2009 06:50

Prikaži več

SPOLNA USMERJENOST

SPOLNA USMERJENOST SPOLNA USMERJENOST Spolna usmerjenost ali spolna orientacija je pojem, ki se nanaša na posameznikov spolni nagon oz. na preferiran spol intimnih partnerjev. Spolnost je normalen del človekovega življenja.

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Učenec, ki si izbere neobvezni izbirni predmet, ga mora obiskovati

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala 1. oktober NEDELJA, 1. 10 6:00 Tedenski izbor Na obisku 12.00 redni blok 12:50 (7,2 EUR) 13:00 Prvi dnevnik blok pred šport 13:20 blok pred vreme 13:25 14:00 Ptuj 2017 3. del Zabava redni blok 16:55 (9,6

Prikaži več

NAJEM OPREME ABRAMS VIDEO PRODUKCIJA

NAJEM OPREME ABRAMS VIDEO PRODUKCIJA NAJEM OPREME ABRAMS VIDEO PRODUKCIJA NAJEM OPREME FILMSKE KAMERE: Pomembno: RED kamere so na voljo za najem samo s pomožnim operaterjem. (Snemate sami vendar pomožni operater je vedno zraven) RED SCARLET

Prikaži več

Album OBHAJILO notranjost.indd

Album OBHAJILO notranjost.indd V spomin na prvo sveto obhajilo Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce, težko te že čakam, veselim se že! Tukaj nalepi svojo najljubšo fotografi jo z dne, ko si prvič prejel/a sveto obhajilo. Moje ime in

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija november TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :0

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija november TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :0 1. - 6. november TOREK, 1. 11. SREDA, 2. 11. ČETRTEK, 3. 11. PETEK, 4. 11. SOBOTA, 5. 11. NEDELJA, 6. 11. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Dr. Samo Rugelj samo@umco.si Zakaj pravi voditelj bere knjige in gleda filme? Ker se lahko iz tega marsikaj nauči! Knjige in filmi so koncentrat človekovega izkustva. Včasih je pri tem bolj inovativen

Prikaži več

OSNOVE KOMUNIKOLOŠKEGA RAZISKOVANJA 2010/2011 ANALIZA BESEDIL NOVINARSTVO 1. SKUPINA E. B. M. G. N. G. A. K. G. P. T. V.

OSNOVE KOMUNIKOLOŠKEGA RAZISKOVANJA 2010/2011 ANALIZA BESEDIL NOVINARSTVO 1. SKUPINA E. B. M. G. N. G. A. K. G. P. T. V. OSNOVE KOMUNIKOLOŠKEG RZISKOVNJ 00/0 NLIZ ESEDIL NOVINRSTVO. SKUPIN E.. M. G. N. G.. K. G. P. T. V. Ljubljana, 7. maj 0 Za analizo smo izbrali tri komedije, v katerih smo analizirali uporabo različnih

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRŽAVNOZBORSKE VOLITVE Ljubljana, 3. 5. OGLAŠEVANJE MED INFORMATIVNIM PROGRAMOM 1 Naročnik: Stranka Ime akcije: Datum ponudbe: maj Časovni pas Št. 15'' oglasov Cena POP TV Med 24ur Popoldne 17h 10 Med

Prikaži več

cenik_klicev_na_090_komercialne_stevilke_bob

cenik_klicev_na_090_komercialne_stevilke_bob cenik klicev na 090 komercialne številke s storitvijo 090 komercialne številke omogočamo vsem bob uporabnikom klicanje na plačljive številke, na katerih želijo prek telefona dostopati do informacij, nasvetov,

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok 1. - 2. september SOBOTA, 1. 9. NEDELJA, 2. 9. 6:00 Kultura Tedenski izbor Osvežilna fronta mladinska dokumentarna serija Z Mišo... Nedeljska maša 12.00 redni blok 12:50 (6,0 EUR) redni blok 12:50 (6,0

Prikaži več

Programi s statusom radijske postaje posebnega pomena

Programi s statusom radijske postaje posebnega pomena Programi s statusom radijske postaje posebnega pomena S. H., G. P. in U. Z. KLJUČNE TOČKE: Programi s statusom radijske postaje posebnega pomena na splošno Prednosti programov Zakonodaja Spreminjanje programskih

Prikaži več

PDF generator

PDF generator RadoSt 22.03.2016 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: RADO STOJAVNOVIČ FESTIVAL KULINARIKE Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386 2 25 040 10, fax:

Prikaži več

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v

Prikaži več

Ali je varno kupovati ponarejeno blago?

Ali je varno kupovati ponarejeno blago? Ali je varno kupovati ponarejeno blago? Nakup ponarejenega blaga predstavlja tveganja za vašo varnost, zdravje in denarnico. Zato tega raje ne storite! Ste v dvomih? Vprašajte se naslednje: Ali ponaredek

Prikaži več

KONTINGENČNI PRISTOP K OBLIKOVANJU SISTEMA STRATEŠKEGA POSLOVODNEGA RAČUNOVODSTVA: EMPIRIČNA PREVERBA V SLOVENSKIH PODJETJIH

KONTINGENČNI PRISTOP K OBLIKOVANJU SISTEMA STRATEŠKEGA POSLOVODNEGA RAČUNOVODSTVA:  EMPIRIČNA PREVERBA V SLOVENSKIH PODJETJIH Temelji poslovodnega računovodstva(1) Uvod v poslovodno računovodstvo (kontroling) Prof. dr. Simon Čadež simon.cadez@ef.uni-lj.si 2 CILJI PREDMETA Opredeliti vlogo managerjev in poslovodnega računovodstva

Prikaži več

ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo

ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo Vsebina embalaže Izgled 1. Objektiv 2. Vklop/Način tipka 3. LED indikator 4. Sprožilec/Izbor tipka 5. USB vtičnica 6. Reža za Mikro SD kartico 7. Mikro

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 V 5. razredu si učenci lahko izberejo največ dve uri pouka

Prikaži več

GROBI KURIKUL ZA 3. letnik program administrator TEMELJI GOSPODARSTVA KOMUNICIRANJE MODUL: KOMUNICIRANJE UČITELJ: SKLOP Predvideni časovni okvir CILJI

GROBI KURIKUL ZA 3. letnik program administrator TEMELJI GOSPODARSTVA KOMUNICIRANJE MODUL: KOMUNICIRANJE UČITELJ: SKLOP Predvideni časovni okvir CILJI GROBI KURIKUL ZA 3. letnik program administrator TEMELJI GOSPODARSTVA KOMUNICIRANJE MODUL: KOMUNICIRANJE UČITELJ: SKLOP Predvideni časovni okvir CILJI Samostojno izdelovanje predstavitev s programom za

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija januar TOREK, 1.1. SREDA, 2.1. ČETRTEK, 3.1. PETEK, 4.1. SOBOTA, 5.1. NEDELJA, :00 Infokanal otro

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija januar TOREK, 1.1. SREDA, 2.1. ČETRTEK, 3.1. PETEK, 4.1. SOBOTA, 5.1. NEDELJA, :00 Infokanal otro Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1.-6. januar TOREK, 1.1. SREDA, 2.1. ČETRTEK, 3.1. PETEK, 4.1. SOBOTA, 5.1. NEDELJA, 6.1. 10.00 12.00 novoletni program Dobra ura Dobra ura Svet v letu 2012 Slovenija

Prikaži več

1. OTROŠKE SLIKANICE POBARVANKE Z AKTIVNOSTMI MLADINSKI ROMANI ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU ZA DOMAČE KUHARSKE MOJSTR

1. OTROŠKE SLIKANICE POBARVANKE Z AKTIVNOSTMI MLADINSKI ROMANI ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU ZA DOMAČE KUHARSKE MOJSTR 1. OTROŠKE SLIKANICE... 2 2. POBARVANKE Z AKTIVNOSTMI... 14 3. MLADINSKI ROMANI... 16 4. ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU... 17 5. ZA DOMAČE KUHARSKE MOJSTRE... 18 6. ZA LJUBITELJE VRTNARJENJA... 19 7. AKCIJSKI

Prikaži več

Zlato, Vaša zaščita pred inflacijo! Pred inflacijo ni varna nobena valuta! Z inflacijo se srečujemo na vsakem koraku: pri peku, v trgovini ali na kino

Zlato, Vaša zaščita pred inflacijo! Pred inflacijo ni varna nobena valuta! Z inflacijo se srečujemo na vsakem koraku: pri peku, v trgovini ali na kino Zlato, Vaša zaščita pred inflacijo! Pred inflacijo ni varna nobena valuta! Z inflacijo se srečujemo na vsakem koraku: pri peku, v trgovini ali na kino blagajni. Cene blaga in storitev se stalno višajo.

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - UN_OM_G03_Marketinsko_raziskovanje

Microsoft PowerPoint - UN_OM_G03_Marketinsko_raziskovanje .: 1 od 10 :. Vaja 3: MARKETINŠKO KO RAZISKOVANJE Marketinško ko raziskovanje Kritičen del marketinškega informacijskega sistema. Proces zagotavljanja informacij potrebnih za poslovno odločanje. Relevantne,

Prikaži več

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19 PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19 UVOD V šolskem letu 2014/15 so se začele uporabljati določbe Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli (Uradni

Prikaži več

»Turizem je najbolj lokalni proizvod, ki se trži najbolj globalno.«je SEDAJ PRAVI ČAS IN POTREBA ZA PRIPRAVO REALNIH IN IZREDNO PRIVLAČNIH TER POSLOVN

»Turizem je najbolj lokalni proizvod, ki se trži najbolj globalno.«je SEDAJ PRAVI ČAS IN POTREBA ZA PRIPRAVO REALNIH IN IZREDNO PRIVLAČNIH TER POSLOVN »Turizem je najbolj lokalni proizvod, ki se trži najbolj globalno.«je SEDAJ PRAVI ČAS IN POTREBA ZA PRIPRAVO REALNIH IN IZREDNO PRIVLAČNIH TER POSLOVNO USPEŠNIH RAZVOJNIH NALOŽBENIH PROJEKTOV IN POVEČANJE

Prikaži več

Aleksander Sergejevič Puškin: Jevgenij Onjegin

Aleksander Sergejevič Puškin: Jevgenij Onjegin Aleksander Sergejevič Puškin: Jevgenij Onjegin OBDOBJE ROMANTIKA Romantika je umetnostna smer v Evropi iz prve polovice 19. stoletja. Razvila se je iz predromantike konec 18.stol. Izražanje čustev Osrednja

Prikaži več

Bodi moder zgled

Bodi moder zgled www.modra-energija.si Bodi moder zgled Moč je v vaših rokah Naredite kaj za bolj zdravo okolje.naredite nekaj koristnega. Prevzemite del skrbi in odgovornosti za naravo. Kar storimo dobrega za naravo,

Prikaži več

IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo

IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo ŠPORTNI PARK STOŽICE: ŠPORTNA DVORANA IN NOGOMETNI STADION, LJUBLJANA PROJEKT (IME, LOKACIJA)

Prikaži več

DSI 2019

DSI 2019 SINERGIJA PROTOKOLA IPFS IN TEHNOLOGIJE VERIŽENJA BLOKOV Aida Kamišalić Latifić, Muhamed Turkanović, Blaž Podgorelec, Marjan Heričko TEHNOLOGIJA VERIŽENJA BLOKOV in IPFS Porazdeljena & decentralizirana

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Glasbena pismenost in vloga knjižnice izzivi za prihodnost Joško Senčar Storitve za ciljne skupine prebivalcev Glasba in njen pomen Glasba in zvok Vpliv glasbe na ljudi odziv celotnega organizma različno

Prikaži več

PDF generator

PDF generator Poročilo medijskih objav ZBORNICA ZA POSLOVANJE Z NEPREMIČNINAMI Pripravljeno: Pojavnost: 19.02.2016 TISKANI 1 Ključne besede v poročilu: NAJEMNIK 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000

Prikaži več

Cenik POP TV marec xlsx

Cenik POP TV marec xlsx teden 1.3.2016 2.3.2016 3.3.2016 4.3.2016 5.3.2016 6.3.2016 vikend 6:00 24UR 24UR 24UR 24UR 24UR 24UR 6:00 6:30 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 6:30

Prikaži več

Zvok, glasba in zvočni efekti

Zvok, glasba in zvočni efekti Zvok, glasba in zvočni efekti O čem govori to poglavje? V tem poglavju podajamo pregled o uporabi različnih zvokov v videu in kako jih uporabiti. Predstavljeno je tudi nekaj tehnične opreme in nasvetov

Prikaži več

Cenik Kanal januar xlsx

Cenik Kanal januar xlsx PROGRAMSKA SHEMA IN CENIK OGLAŠEVANJA NA KANALU A - velja 01.01.2016 do 03.01.2016 1.1.2016 2.1.2016 3.1.2016 7:00 Svet na Kanalu A B-Daman anime: Na 300 B-Daman anime: Na 300 7:00 7:30 ponovitev 200 Beyblade:

Prikaži več

Navodila za dostavo oglasnih materialov na TV Slovenija Marec 2017

Navodila za dostavo oglasnih materialov na TV Slovenija Marec 2017 Navodila za dostavo oglasnih materialov na TV Slovenija Marec 2017 Tehnični standardi za dostavo oglasnih materialov na TV Slovenija Splošno TV Slovenija sprejema oglasni material v obliki datotek, katere

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 INTERAKTIVNA MULTIMEDIJA P4 in P5 doc. dr. Matej Zajc Pregled P4 Pregled P3: 4 pristopi k načrtovanju interaktivnosti PACT P4: PACT Nadaljevanje Prototipiranje Izbrani zakoni interaktivnosti People Ljudje

Prikaži več

BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površine, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno ig

BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površine, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno ig BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površe, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno igro najdemo tudi v knjigi Scratch (Lajovic, 2011), vendar

Prikaži več

Gradbeništvo kot Industrija 4.0

Gradbeništvo kot Industrija 4.0 Povzetek: Kot vse druge panoge se mora gradbeništvo modernizirati Industrija 4.0 koncept, ki daje modernizaciji okvir, motivacijo, zagon Industrija 4.0 je stapljanje fizičnega in digitalnega sveta Gradbeništvo

Prikaži več

INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE ŠTUDIJ INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJ

INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE ŠTUDIJ INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJ INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE ŠTUDIJ INFORMACIJSKO KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJ Border Memorial: Frontera de los Muertos, avtor John Craig Freeman, javno umetniško delo obogatene resničnosti,

Prikaži več

Opr

Opr P.n. SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE IZVRŠILNI ODBOR Podutiška cesta 146 1000 Ljubljana Pritožnica: TINA MAZE, AGENCIJA ZA PROMOCIJO D.O.O. Pristava 29 2393 Črna na Koroškem ki jo zastopa: PRITOŽBA ZOPER SKLEP

Prikaži več

PRAVILNIK_FTV

PRAVILNIK_FTV Univerza v Ljubljani Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Oddelek za filmsko in televizijsko režijo PRAVILNIK ZA IZDELAVO ŠTUDIJSKIH PROJEKTOV LJUBLJANA 29. september 2005 Ta pravilnik ureja

Prikaži več

MIX OSO Pivka_mail

MIX OSO Pivka_mail Paketi D3i OŠO MIX Pivka Že od 31,90 EUR/mesec November 2013 Najboljša izkušnja pred televizorjem. Več kot 120 TV programov Več kot 50 radijskih programov Najboljši nabor športnih lig Programi v visoki

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 FOUND POETRY Found poetry se ustvarja, piše z uporabo besedišča iz nepoetičnih kontekstov, ki se uporabi v pesniškem besedilu. Kot temeljno besedilo se lahko uporabijo teksti iz različnih virov: časopisov,

Prikaži več

D3GO brosura julij_mail

D3GO brosura julij_mail BREZPLAČNO Julij 2013 Televizija na prenosniku, tablici ali pametnem telefonu. Ob kavi v najljubšem baru si oglejte tekmo kar prek tablice. Seznam barov s povezavo WiFi Telemach najdete na www.d3go.si

Prikaži več

RTV KOPER-CAPODISTRIA

RTV KOPER-CAPODISTRIA RTV KOPER-CAPODISTRIA KONTAKTI Regionalni RTV Center Koper Capodistria Služba za trženje Ulica OF 15 6000 Koper Capodistria KP.OGLASI@RTVSLO.SI VODJA Dominga Medoš Dominga.Medos@rtvslo.si +386 (0)5 668

Prikaži več

Cenik POP september_ xlsx

Cenik POP september_ xlsx VELJA OD 1.9.2016 DO 4.9.2016 ČAS ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS teden 1.9.2016 2.9.2016 3.9.2016 4.9.2016 vikend 6:00 24UR 24UR 6:30 ponovitev 200 ponovitev 200 24UR 24UR 6:00 7:00 Veseli avtobuski

Prikaži več

CODEKS IP KAMERA

CODEKS IP KAMERA CODEKS IP KAMERA uporabniška navodila Vse pravice pridržane. Noben del uporabniških navodil se ne sme reproducirati v kakršnikoli obliki ali na kakršen koli način - grafični, elektronski ali mehanski,

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Državni izpitni center *M09255113* LIKOVNA TEORIJA JESENSKI IZPITNI ROK NAVODILA ZA OCENJEVANJE Petek, 28. avgust 2009 SPLOŠNA MATURA RIC 2009 2 M092-551-1-3 Izpitna pola 1 1. NALOGA (15 točk) 1. Wilhelm

Prikaži več

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Center urbane kulture Kino Šiška,

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Center urbane kulture Kino Šiška, Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Center urbane kulture Kino Šiška, ki obsega: -Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Center urbane kulture Kino Šiška (Ur. l. RS, št. 18/08

Prikaži več

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Drage učenke in učenci bodočih 4. in 5. razredov, spoštovani starši! Leto je naokoli, pred

Prikaži več

COMPETENCE IN ESTHETICS KONGRESNI CENTER BUDIMPEŠTA 15. in 16. november 2019 PRIJAVITE [SE SEDAJ ]

COMPETENCE IN ESTHETICS KONGRESNI CENTER BUDIMPEŠTA 15. in 16. november 2019 PRIJAVITE [SE SEDAJ ] COMPETENCE IN ESTHETICS KONGRESNI CENTER BUDIMPEŠTA 15. in 16. november 2019 PRIJAVITE [SE SEDAJ ] PROGRAM KONGRESA Petek 15. novembra 2019 11:30 13:30 Registracija 13:30 13:45 Pozdrav in odprtje Gernot

Prikaži več

(Microsoft Word - JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE IN ZBIRANJE LJUDSKE GLASBENE DEDI\212\310INE.docx)

(Microsoft Word - JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE IN ZBIRANJE LJUDSKE GLASBENE DEDI\212\310INE.docx) 1 JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE, ZBIRANJE, PREDSTAVLJANJE IN SNEMANJE SLOVENSKEGA LJUDSKEGA GLASBENEGA IZROČILA MED SLOVENCI V ZAMEJSTVU IN PO SVETU ZA JAVNO RADIJSKO ODDAJO SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI»ZA

Prikaži več

Microsoft Word - IRDO doc

Microsoft Word - IRDO doc ANALIZA MEDIJSKEGA POJAVLJANJA IRDO Inštitut za razvoj družbene odgovornosti 1. 3. 21 28. 2. 211 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2 Maribor, Slovenija, tel.: +386 ()2 / 25-4-1, fax: +386

Prikaži več

Folie 1

Folie 1 S&TLabs Innovations mag. Damjan Kosec, S&T Slovenija d.d. marec 2013 S&TLabs Laboratorij za inovacije in razvoj spletnih in mobilnih informacijskih rešitev Kako boste spremenili svoj poslovni model na

Prikaži več

MAGNETNE PALICE Set lesenih magnetnih palic za kreativno sestavljanje. V setu je 40 kosev KLEIN 0656 MAGNETICO KOCKE Set vsebuje ploščo, vozila

MAGNETNE PALICE Set lesenih magnetnih palic za kreativno sestavljanje. V setu je 40 kosev KLEIN 0656 MAGNETICO KOCKE Set vsebuje ploščo, vozila 259-31 MAGNETNE PALICE Set lesenih magnetnih palic za kreativno sestavljanje. V setu je 40 kosev KLEIN 0656 MAGNETICO KOCKE Set vsebuje ploščo, vozila, figure, valje, kocke in kartice z idejami za gradnjo.

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Spol in oglaševanje Cikel filmozofskih večerov»mediozofija o posredovanem svetu«maribor, 22.5.2014 »Glej na cesto!«, družba zavarovalnica Maribor, agencija Infiniti MRM (avtorji studia Felicijan Sedmak

Prikaži več

PROGRAMSKA SHEMA IN CENIK OGLAŠEVANJA NA KANALU A - velja do URA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA URA teden

PROGRAMSKA SHEMA IN CENIK OGLAŠEVANJA NA KANALU A - velja do URA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA URA teden PROGRAMSKA SHEMA IN CENIK OGLAŠEVANJA NA KANALU A - velja 01.01. 2015 do 04.1.2015 URA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA URA teden 1.1.2015 2.1.2015 3.1.2015 4.1.2015 vikend 6:00 Svet na Kanalu A Svet na Kanalu

Prikaži več

PPT

PPT Koliko vas stane popust v maloprodaji? Kako privabiti kupce v trgovino in kako si zagotoviti, da se vrnejo? Kakšni so učinki popustov na nakupe? V raziskavah so ugotovili, da se ljudje zaradi popustov

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Napovedno oglaševanje Kombiniranje internih in eksternih podatkov za boljšo učinkovitost oglaševanja Miloš Suša, iprom Andraž Zorko, Valicon Mojca Pesendorfer, Atlantic Grupa Ljubljana, 22.10.2018 PREDIKTIVNO

Prikaži več

Untitled 2

Untitled 2 Projektna rešitev multimedijske opreme za muzej Lojzeta Slaka - Mirna Peč Bazaarhitektura, d.o.o. Mestni trg 9, Ljubljana Projektna rešitev multimedijske opreme za muzej Lojzeta Slaka - Mirna Peč Projekt

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Dostopnost elektronskih virov za slepe, slabovidne in druge osebe z motnjami branja Kristina Janc ZSSML - 27. Seja TIFLO sekcije 22.3.2012 Možnost izkoriščanja elektronskih virov za slepe, slabovidne in

Prikaži več

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation ENERGETSKO POGODBENIŠTVO (EPC) V JAVNIH STAVBAH Podpora pri izvajanju energetske prenove stavb na lokalni ravni z mehanizmom energetskega pogodbeništva 12.10.2016, LJUBLJANA NIKO NATEK, KSSENA Projekt

Prikaži več

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc Mojca Gubanc I. poglavje Požar se je že tri dni razplamteval po gozdu nad vasjo. Zdelo se je, da bo ogenj dosegel naselje pod hribom. Gasilci iz vasi in okolice

Prikaži več

CENIK OGLAŠEVANJA VELJA OD DO ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS :00 Zajčje ug

CENIK OGLAŠEVANJA VELJA OD DO ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS :00 Zajčje ug VELJA OD 1.1.2014 DO 5.1.2014 ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS 1.1.2014 2.1.2014 3.1.2014 4.1.2014 5.1.2014 6:00 Zajčje uganke (800) Medvedek Benjamin (800) Medvedek Benjamin (800) 6:00 6:30

Prikaži več

DVD

DVD DVD DVD - uvod Kratica je v začetku pomenila Digital Video Disc, kasneje pa se je njen pomen spremenil in nastal je Digital Versatille Disc Sprememb praktično ni bilo, saj je plošček ostal isti, do zamenjave

Prikaži več

PREDLOG ODLOKA O TAKSI ZA OBRAVNAVANJE POBUD ZA SPREMEMBE NAMENSKE RABE PROSTORA IN NADOMESTILU STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE V OBČINI ŠENTILJ PREDLA

PREDLOG ODLOKA O TAKSI ZA OBRAVNAVANJE POBUD ZA SPREMEMBE NAMENSKE RABE PROSTORA IN NADOMESTILU STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE V OBČINI ŠENTILJ PREDLA PREDLOG ODLOKA O TAKSI ZA OBRAVNAVANJE POBUD ZA SPREMEMBE NAMENSKE RABE PROSTORA IN NADOMESTILU STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE V OBČINI ŠENTILJ PREDLAGATELJ: Župan Občine Šentilj GRADIVO PRIPRAVIL: Občinska

Prikaži več

DELOVNI LIST 2 – TRG

DELOVNI LIST 2 – TRG 3. ŢT GOSPODARSKO POSLOVANJE DELOVNI LIST 2 TRG 1. Na spletni strani http://www.sc-s.si/projekti/vodopivc.html si oglej E-gradivo z naslovom Cena. Nato reši naslednja vprašanja. 2. CENA 2.1 Kaj se pojavi

Prikaži več

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov posameznikom omogoča uveljavljanje

Prikaži več

DMS-Valicon

DMS-Valicon Maja Makovec Brenčič Predsednica Društva za marketing Slovenije in Ekonomska fakuleta Andraž Zorko Partner, Valicon Trženjski monitor je nov kazalnik na slovenskem trgu, ki je nastal v okviru Društva za

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolo

Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolo Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša 12. 4. 2010 1 Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolov (običajno Σ 2) Σ n = {s 1 s 2... s n ; s i Σ, i =

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Javna služba Konto Realizacija 2012* Realizacija

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9 Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. - 7. september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9. Globus Slovenci po svetu Dokumentarna oddaja Ljudje

Prikaži več

Navodila za pripravo spletnih oglasov

Navodila za pripravo spletnih oglasov Navodila za pripravo spletnih oglasov Gradivo pošljite na naslov spletnioglasi@finance.si. Rok oddaje: dva delovna dneva pred začetkom akcije. Zahtevajte potrditev prejema gradiva in njegovo ustreznost.

Prikaži več

Knjižica Hiša nepremičnine.cdr

Knjižica Hiša nepremičnine.cdr HIŠA NEPREMIČNINE 1 d.o.o. VAŠ OSEBNI SVETOVALEC Delujemo učinkovito s poštenim in odkritim pristopom v najvišje dobro vseh. Pri prodaji ali nakupu nepremičnin so največkrat skupne želje, interesi in potrebe

Prikaži več

RAZISKOVALNI DEL

RAZISKOVALNI DEL Mestna občina Celje Komisija Mladi za Celje VPLIV RISANK NA VEDENJE OTROK RAZISKOVALNA NALOGA AVTORICI: Ana Cvelfar Anita Ţekš MENTORICA: Simona Turnšek, prof. razrednega pouka Celje, marec 2013 Osnovna

Prikaži več

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kulturne dediščine in spodbujanje skupnih evropskih vrednot

Prikaži več

Predmetnik programa Družboslovna informatika, smer Digitalne tehnologije in družba (DI-DTID) 1. letnik Zimski semester Poletni semester # Naziv predme

Predmetnik programa Družboslovna informatika, smer Digitalne tehnologije in družba (DI-DTID) 1. letnik Zimski semester Poletni semester # Naziv predme Predmetnik programa Družboslovna informatika, smer Digitalne tehnologije in družba (DI-DTID) 1. letnik 1 Statistika 60 6 6 Uvod v metode družboslovnega raziskovanja 60 6 2 Uvod v družboslovno informatiko

Prikaži več

RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO OSNOVNI PODATKI O IZVA

RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO OSNOVNI PODATKI O IZVA RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO 2013 1. OSNOVNI PODATKI O IZVAJALCU (DRUŠTVU) Izvajalec (polno ime): Naslov oz. sedeţ

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Predstavitev EDISON MOS pptx

Microsoft PowerPoint - Predstavitev EDISON MOS pptx PARTNERSTVO Povezovanje partnerjev za zeleno mobilnost MOS Celje, 11.09.2018 Kako smo v manj kot 100 letih prišli Od tega Do tega Vir: https://www.dublinlive.ie/incoming/gallery/25-incredible-photographs-dublin-100-11210967

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 4., 5. in 6. razred V skladu z 20. a členom ZOsn (Uradni list RS, št. 63-2519/2013

Prikaži več

postanite del prestižnega oglaševanja

postanite del prestižnega oglaševanja postanite del prestižnega oglaševanja največji TV oglasi v MESTU... Predstavljamo vam eno izmed trenutno najatraktivnejših zvrsti oglaševanja - senzacionalno oglaševanje na LED prikazovalniku oz. sistemu

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

ČLANI SKUPINE: Zasedbo Linkin Park sestavlja šest, po njihovem mnenju dolgočasnih, ljudi: Vokalist Chester Bobnar Rob Vokalist Mike Basist Pheonix DJ

ČLANI SKUPINE: Zasedbo Linkin Park sestavlja šest, po njihovem mnenju dolgočasnih, ljudi: Vokalist Chester Bobnar Rob Vokalist Mike Basist Pheonix DJ ČLANI SKUPINE: Zasedbo Linkin Park sestavlja šest, po njihovem mnenju dolgočasnih, ljudi: Vokalist Chester Bobnar Rob Vokalist Mike Basist Pheonix DJ Hahn Kitarist Brad CHESTER Ime: Chester Bennington

Prikaži več

POP TV Cenik Oktober 2015 (2).xlsx

POP TV Cenik Oktober 2015 (2).xlsx VELJA OD 1.10.2015 DO 4.10.2015 ČAS ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS teden 1.10.2015 2.10.2015 3.10.2015 4.10.2015 vikend 6:00 24UR 24UR 24UR 24UR 6:00 6:30 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev

Prikaži več