OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS BISTRICA PRI TRŽIČU ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS BISTRICA PRI TRŽIČU ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017"

Transkripcija

1 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS BISTRICA PRI TRŽIČU ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: Prebarvali bomo 370 m2 sten v notranjih prostorih, ona, vrata in leseni opaž. Prebarvali bomo klopi in ograjo v parku in dodali nekaj podpornih stebrov v parku. Namestili bomo še eno oglasno desko v starem delu Bistrice. Poskrbeli bomo za tekoče vzdrževanje dvorane in ostalih prostorov ter okolice. Skozi vse leto bomo prirejali prireditve za krajane vseh generacij, na katerih bomo obiskovalce tudi pogostili in obdarili. Z občino potekajo pogovori o nekaj projektih o uvrstitvi v občinski proračun. Projekt bi bil prenovitev in pokritje balinišča, odkup zemljšča in gradu Gutenberg od KZ Križe Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Realizirali bomo prihodke iz naslova najemnin, transferov iz OT iz naslova rednih dotacij in za sofinanciranje prireditev, ter prihodke iz naslova donacij. 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Odhodke v letu 2017 bomo namenili za pleskanje notranjih prostorov, oken in vrat in lesenega opaže, za prebarvanje klopi in ograje okoli doma in v parku, za postavitev oglasne deske in tekoče vzdrževanje. Organizirali bomo novoleto obdarovanje otrok in starostnikov, koledovanje, praznovanje ob materinskem dnevu, praznovanje ob krajevnem prazniku in sodelovanje pri srednjeveškem dnevu. 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Bistrica, Predsednica sveta KS Vida Raztresen l.r.

2 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS BISTRICA PRI TRŽIČU ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: Zamenjava vhodnih vrat in ureditev vhoda in stopnic. Menjava poda in beljenje kurilnice. Barvanje fasade in coklja na stavbi doma. Poskrbeli bomo za tekoče vzdrževanje parka, prostorov doma, dvorane in okolice. Skozi vse leto bomo prirejali prireditve za krajane vseh generacij, na katerih bomo obiskovalce pogostili in obdarili. Z občino potekajo pogovori o nekja projektih o uvrstitev v občinski proračun. Projekt bi bil ureditev oz. povečanje parka in zgraditev fontane na zgornjem delu pri vrtcu. Drug projekt pa postavitev usmerjevalnih tabel do gradu, ureditev poti do in okoli gradu, posek drevja, izgradnja solarne razsvetljave na gradu, ureditev v turistične namene. Izgradnja tematskih poti Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Realizirali bomo prihodke iz naslova najemnin, transferov iz OT iz naslova rednih dotacij in sofinanciranje prireditev ter prihodke iz naslova donacij. 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Odhodke v letu 2018 bomo namenili za zamenjavo vhodnih vrat, ureditev vhoda in stopnic, menjava poda v kurilnici in beljenje kurilnice, barvanje fasade in coklja za tekoče vzdrževanje stavbe. Organizirali bomo novoletno obdarovanje otrok in starostnikov, koledovanje, praznovanje ob materinskem dnevu, praznovanje ob krajevnem prazniku in sodelovanje pri srednjeveškem dnevu. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Bistrica, Predsednica sveta KS Vida Raztresen l.r.

3 O B R A Z L O Ž I T E V FINANČNEGA NAČRTA KS BREZJE PRI TRŽIČU ZA LETI IN CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: - v kolikor nam v letu 2016 ne bo uspelo realizirati popravila avtobusne postaje, bo to prioritetna naloga v letu ob glavni cesti je potrebno postaviti orientacijske table za hišne številke /predvsem naselje Visoče-Motane - delna obnova igral na otroškem igrišču - popolna obnova kletne sobe ob kurilnici v domu krajanov - soorganizacija 2. blagoslova mopedov TOMOS v mesecu marcu prirejali bomo razna srečanja krajanov, v kolikor bomo uspeli pridobiti goste bomo izvedli spominjarije /Polde Bibič/, povabili v goste razne kulturne skupine, sodelovali z ostalimi organizacijami v KS in po potrebi sofinancirali njihovo dejavnost Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 V letu 2016 predvidevamo realizacijo lastnih prihodkov in prihodkov iz proračuna občine Tržič. - lastne prihodke načrtujemo v višini 4.600, ( oz , če v letu 2015 ne bomo uspeli s popravilom avtobusne postaje in bomo kot ostanek dohodka iz leta 2015 prenesi ). - Dotacija občine Tržič pa predstavlja 5.493,18, Kar predstavlja skupaj ,18. Poleg tega imamo v banki vezanih še NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Planirana sredstva, ki jih namenjamo za odhodke bomo porabili za tekoče poslovanje krajevne skupnosti oz. za izvedbo programa, zastavljenega v planu za leto 2017 v točki 1.1. Razlika med prihodki in odhodki znaša ,82, zato bomo preko celega leta spremljali dejansko porabo sredstev in stremeli k temu, da bomo poslovali v okviru dejanskih finančnih sredstev. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Brezje pri Tržiču, dne Predsednica sveta KS Metka Kolevski l.r.

4 1.CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: - Izvesti toplotno izolacijo stropa v večnamenski dvorani doma krajanov - Prirejali bomo srečanja krajanov, povabili v goste razne kulturne skupine, izvedli Spominjarije, sodelovani pri so organizaciji blagoslova mopedov Tomos, sodelovali z ostalimi organizacijami v krajevni skupnosti in po potrebi sofinancirali njihovo dejavnost Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Načrtovani prihodki predstavljajo svoja lastna sredstva, pridobljena od najemnine poslovnih prostorov v višini in prejeta sredstva iz občinskih proračunov občine Tržič za leto 2018 v višini 5.493,18. Skupaj predvidevamo ,18 prihodkov. 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Načrtovani odhodki v letu 2018 so za 4.246,82 večji od prihodkov. Nastalo razliko bo krajevna skupnost pokrila z prekinitvijo vezanega depozita v banki v višini S tem bomo vse načrtovane projekte iz 1.1. točke pokrili z lastnimi sredstvi. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Brezje pri Tržiču, dne Predsednica sveta KS Metka Kolevski l.r.

5 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS JELENDOL ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost Jelendol planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: V vasi Jelendol in Dolina bomo organizirali čistilne in delovne akcije (striženje žive meje, košnja travnikov), uredili pot do grobnice in kapelice, urejali vaško jedro, spomenik in Bornovo obeležje. Nadaljevalji bomo z ureditvijo notranjosti in okolice dvorane v Domu krajanov Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 84/2010), Statut Občine Tržič (Ur.l.RS, št. 15/1999, 20/2001, 79/2001), 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Prihodki v letu 2016 se nanašajo na dotacije Občine Tržič, donacije fizičnih in pravnih oseb ter prihodke od najemnin od stanovanja in klubskega prostora v Domu krajanov. 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Odhodki se nanašajo na redno delovanje krajevne skupnosti (pisarniški material, električna energija, ogrevanje, voda in komunalne storitve, zavarovalne premije, plačilni promet), tekoče vzdrževanje dvorane, izplačilo sejnin predsedniku krajevne skupnosti, financiranje oz. sofinanciranje kulturnih in športnih prireditev, dotacije neprofitnim organizacijam, nakup osnovnih sredstev ter investicijsko vzdrževalna dela in obnovo dvorane. Sredstva bomo tudi namenili za urejanje javnih površin in vzdrževanje cest. 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Jelendol, Predsednik sveta KS Jelendol Stojan Štefe l.r.

6 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS JELENDOL ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost Jelendol planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: V vasi Jelendol in Dolina bomo organizirali čistilne in delovne akcije (striženje žive meje, košnja travnikov), uredili pot do grobnice in kapelice, urejali vaško jedro, spomenik in Bornovo obeležje. Nadaljevalji bomo z ureditvijo notranjosti in okolice dvorane v Domu krajanov. 2.1.Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 84/2010), Statut Občine Tržič (Ur.l.RS, št. 15/1999, 20/2001, 79/2001), 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Prihodki v letu 2016 se nanašajo na dotacije Občine Tržič, donacije fizičnih in pravnih oseb ter prihodke od najemnin od stanovanja in klubskega prostora v Domu krajanov. 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Odhodki se nanašajo na redno delovanje krajevne skupnosti (pisarniški material, električna energija, ogrevanje, voda in komunalne storitve, zavarovalne premije, plačilni promet), tekoče vzdrževanje dvorane, izplačilo sejnin predsedniku krajevne skupnosti, financiranje oz. sofinanciranje kulturnih in športnih prireditev, dotacije neprofitnim organizacijam, nakup osnovnih sredstev ter investicijsko vzdrževalna dela in obnovo dvorane. Sredstva bomo tudi namenili za urejanje javnih površin in vzdrževanje cest. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Jelendol, Predsednik sveta KS Jelendol Stojan Štefe l.r.

7 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS KOVOR ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost Kovor planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: Organizirali bomo prireditve za krajane ob Materinskem dnevu, 1.maju, krajevnem prazniku, obdarovali starostnike in otroke in skupaj s prostovoljnimi gasilci v Kovorju bomo ohranjali tradicionalne prireditve v Krajevni skupnosti. Skrbeli bomo tudi za športne aktivnosti na igriščih Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Poleg določenega zneska dotacije s strani Občine Tržič, bomo prejeli prihodke od najemnin za stanovanja in poslovne prostore in odškodnino za uporabo zemljišča Komunalne deponije Kovor. 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Načrtovane odhodke bomo porabili za delovanje krajevne skupnosti in vzdrževanje novega Doma krajanov Kovor, za sofinanciranje: - nadaljevanje izgradnje pločnika Loka Kovor, - nadaljevanje pločnika skozi vas Zvirče, - nujno asfaltiranje in razširitev poti v zaselek Graben, ker je to pomembna dostopna pot za intervencijska vozila, - javna razsvetljava ob Cesti na Hudo in Kriška cesta (pod šolo) in redno vzdrževali ceste v krajevni skupnosti. Po potrebi bomo investirali v javno razsvetljavo in vzdrževali javne površine. Za ureditev podstrešja v Domu krajanov bomo poskušali najti ustrezno rešitev za koristno uporabo prostorov. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Kovor, Predsednik sveta KS Franc Smolej l.r.

8 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS KOVOR ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost Kovor planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: Organizirali bomo prireditve za krajane ob Materinskem dnevu, 1.maju, krajevnem prazniku, obdarovali starostnike in otroke in skupaj s prostovoljnimi gasilci v Kovorju bomo ohranjali tradicionalne prireditve v Krajevni skupnosti. Skrbeli bomo tudi za športne aktivnosti na igriščih Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Poleg določenega zneska dotacije s strani Občine Tržič, bomo prejeli prihodke od najemnin za stanovanja in poslovne prostore in odškodnino za uporabo zemljišča Komunalne deponije Kovor. 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Načrtovane odhodke bomo porabili za delovanje krajevne skupnosti in vzdrževanje novega Doma krajanov Kovor, za sofinanciranje: - nadaljevanje izgradnje pločnika Loka Kovor, - nadaljevanje pločnika skozi vas Zvirče, in redno vzdrževali ceste v krajevni skupnosti. Po potrebi bomo investirali v javno razsvetljavo in vzdrževali javne površine. Z ureditivijo podstrešja v Domu krajanov bomo nadaljevali z aktivnostmi za dokočno ureditev in primerno uporabo podstrešja. 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Kovor, Predsednik sveta KS Franc Smolej

9 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS KRIŽE ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: Poleg aktivnega sodelovanja pri realizaciji projektov, ki jih planira občina Tržič v sami krajevni skupnosti Križe bi KS sodelovala pri izvedbi vrsto kulturnih prireditev ki jih izvedejo različna društva in ustanove v Križah. Aktivno sodeluje s šolo Križe, gasilci in planinskim društvom in župnijo Križe Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 KS Križe planira iz naslova občinske dotacije prihodek v višini 4.975,49 EUR in prenos sredstev iz leta 2016 v višini 500 EUR. 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Namen porabe sredstev je obrazložen v dopisu Cilji krajevne skupnosti Križe za leto 2017 in IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Križe, Predsednik sveta KS Slavko Bohinc l.r.

10 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS KRIŽE ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: Poleg aktivnega sodelovanja pri realizaciji projektov, ki jih planira občina Tržič v sami krajevni skupnosti Križe bi KS sodelovala pri izvedbi vrsto kulturnih prireditev ki jih izvedejo različna društva in ustanove v Križah. Aktivno sodeluje s šolo Križe, gasilci in planinskim društvom in župnijo Križe Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 KS Križe planira iz naslova občinske dotacije prihodek v višini 4.975,49 EUR 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Namen porabe sredstev je obrazložen v dopisu Cilji krajevne skupnosti Križe za leto 2017 in IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Križe, Predsednik sveta KS Slavko Bohinc l.r.

11 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS LEŠE ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: Na obeh avtobusnih postajališčih bomo obnovili streho, postavili solnice za cestišče v zimskem času na lokaciji, ki bo najbolj primerna in zbirali finančna sredstva za ureditev in asfaltiranje cestišča na relaciji Leše Peračica. Na cesti Leše Peračica in skozi vas Leše bomo uredili prometno signalizacijo in opremili bomo tudi prostore v obnovljeni šoli Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Prihodke bomo v prihodnjem letu pridobili iz naslova rednih dotacij Občine Tržič, od najemnin grobov in donacij fizičnih in pravnih oseb. 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Sredstva se bodo namenila za tekoče poslovanje krajevne skupnosti (pisarniški material, električna energija, ogrevanje, voda in komunalne storitve, zavarovalne premije, plačilni promet), tekoče vzdrževanje poslovnih prostorov, mrliških vežic in šole, financiranje oz. sofinanciranje kulturnih in športnih prireditev ter dotacije neprofitnim organizacijam. Financirali pa bomo tudi vzdrževanje javnih površin in vzdrževali ceste. 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Leše, Predsednik sveta KS Sebastijan Ive l.r.

12 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS LEŠE ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: Nadaljevali bomo z deli, ki bodo v letu 2017 ostala nedokončana (obnovitev strehe na avtobusnih postajališčih, postavitev solnic za cestišče, asfaltiranje cestišča in ureditev prometne signalizacije na relaciji Leše Peračica in v vasi, opremljanje prostorov v šoli) Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Prihodke bomo v prihodnjem letu pridobili iz naslova rednih dotacij Občine Tržič, od najemnin grobov in donacij fizičnih in pravnih oseb. 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Sredstva se bodo namenila za tekoče poslovanje krajevne skupnosti (pisarniški material, električna energija, ogrevanje, voda in komunalne storitve, zavarovalne premije, plačilni promet), tekoče vzdrževanje poslovnih prostorov, mrliških vežic in šole, financiranje oz. sofinanciranje kulturnih in športnih prireditev ter dotacije neprofitnim organizacijam. Financirali pa bomo tudi vzdrževanje javnih površin in vzdrževali ceste. 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Leše, Predsednik sveta KS Sebastijan Ive l.r.

13 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS LOM POD STORŽIČEM ZA LETI CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost Lom pod Storžičem planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: Nadaljevali bomo z aktivnostmi za pridobivanje soglasij za izgradnjo mrliških vežic oz. kulise za stalno postavitev zgodobinsko zelo dragocenega božjega groba. Glavna prioriteta investicij v kraju je odpravljanje težav pri izgradnji odseka ceste Potarje-Tič, nadaljevali bomo z betoniranjem cestišča pri Pavšelnu z denarjem pobranim z avtomatsko zapornico, vzdrževali bomo neasfaltirane ceste, plužili igrišče in parkirišče ob osnovni šoli, plužili in vzdrževali parkirišče za potrebe planincev in sankačev na področju Loma. Vzdrževali in nadgradili bomo internetno stran kraja. Skrbeli bomo za urejenost kraja, predvsem vaškega jedra postavili bomo koš za smeti v vaškem jedru, zraven cerkve in postavili nove oglasne deske na novo izbranih lokacijah, porušili tablo/smerokaz na Slapu, ki razpada in kazi podobo kraja. Sodelovali bom pri ogranizaciji kulturnih, športnih in razvedrilnih prireditvah v kraju Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 84/2010), Statut Občine Tržič (Ur.l.RS, št. 15/1999, 20/2001, 79/2001), 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Vir prihodkov so redne dotacije Občine Tržič, prihodki od najemnin, prihodki od»avtomatske zapornice«in finanče pomoči Občine Tržič. 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Sredstva se bodo namenila za tekoče poslovanje krajevne skupnosti (pisarniški material, oglaševalske in tiskarske storitve, električna energija, ogrevanje, voda in komunalne storitve, zavarovalne premije, plačilni promet), vzdrževnje spletne strani krajevne skupnosti, za financiranje oz. sofinanciranje kulturnih in športnih prireditev. Sredstva bomo namenili tudi pridobitvi dokumentacije za izgradnjo mrliških vežic na pokopališču, vzdrževali ceste, urejali javne površine in skrbeli za javno razsvetljavo. 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Lom pod Storžičem, Predsednica sveta KS Lom Miroslava Kramarič l.r.

14 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS LOM POD STORŽIČEM ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost Lom pod Storžičem planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: V letu 2018 bomo nadaljevali s pripravami in financirali potrebne dokumente za izgradnjo mrliške vežice oz. kulise za stalno postavitev zgodovinsko zelo dragocenega božjega groba. Nadaljevali bomo z betoniranjem cestišča pri Pavšelnu z denarjem pobranim z avtomatsko zapornico. Vzdrževali bomo neasfaltirane ceste, plužili igrišče in parkirišče ob osnovni šoli, plužili in vzdrževali parkirišče za potrebe planincev in sankačev na področju Loma. Vzdrževali in nadgradili bomo internetno stran kraja. Skrbeli za urejenost kraja. Opravili manjša popravila v Domu družbenih organizacij. Začeli bomo s postavljanjem smernih tabel za naselja. Na njih bomo zabeležili hišno številko in domača imena posameznih hiš. Utemeljitev: Hišne številke so zelo pomešane in ne gredo po vrsti, zato imajo nedomačini velike težave, da poiščejo ustrezno osebo. Podprli vsakovrstne kulturne, športne in razvedrilne prireditve v kraju, kot so: organizacija Vomskega ploha; obdaritev otrok ob novem letu; soudeležba Rdečemu križu pri srečanju starejših; pomoč pri športnih prireditvah; podprli bomo dejavnosti organizacij, ki so namenjene krajanom (tečaji, srečanja); udeleženi bomo pri organizaciji prireditve n spomin padlim pod Storžičem Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 84/2010), Statut Občine Tržič (Ur.l.RS, št. 15/1999, 20/2001, 79/2001), 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Vir prihodkov so redne dotacije Občine Tržič, prihodki od najemnin, prihodki od»avtomatske zapornice«in finančne pomoči Občine Tržič. 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Sredstva se bodo namenila za tekoče poslovanje krajevne skupnosti (pisarniški material, oglaševalske in tiskarske storitve, električna energija, ogrevanje, voda in komunalne storitve, zavarovalne premije, plačilni promet), vzdrževnje spletne strani krajevne skupnosti, za financiranje oz. sofinanciranje kulturnih in športnih prireditev. Sredstva bomo namenili tudi pridobitvi dokumentacije za izgradnjo mrliških vežic na pokopališču, vzdrževali ceste, urejali javne površine in skrbeli za javno razsvetljavo. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Lom pod Storžičem, Predsednica sveta KS Lom Miroslava Kramarič l.r.

15 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS PODLJUBELJ ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: Na osnovi predvidenih finančnih dotacij KS Podljubelj namerava uresničiti naslednje cilje: 1. Prepis lastništva Doma krajanov Podljubelj iz PGD Podljubelj na KS Podljubelj 2. Organizacija čistilne akcije v aprilu, skupaj z barvanjem ograje nadvozov pri TGT-ju 3. Skrb za urejanje in vzdrževanje Doma krajanov, ki je v upravljanju KS Podljubelj 4. Sodelovanje pri vzdrževanju zelenic in otroškega igrišča v Podljubelju 5. Pomoč pri vzdrževanju lokalnih makadamskih cest 6. Informiranje krajanov KS Podljubelj o dogajanjih v krajevni skupnosti 7. V primeru prenehanja delovanja peči za ogrevanje Doma krajanov je predvidena zamenjava peči z novo Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Viri prihodkov za uresničevanje zgoraj navedenih ciljev: Leto 2017: Prejete dotacije Občine Tržič Prihodki od najemnin za poslovne prostore 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Namen porabe odhodkov za uresničevanje zgoraj navedenih ciljev: 1. Za prepis lastništva Doma krajanov Podljubelj iz PGD Podljubelj na KS Podljubelj smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Investicijsko vzdrževanje in obnove. 2. Za organizacijo in izvedbo čistilne akcije v aprilu, skupaj z barvanjem ograje nadvozov pri TGT-ju smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Posebni material in storitve 3. Za urejanje in vzdrževanje Doma krajanov smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Energija, voda, kom.stor.in komunikacije ter Tekoče vzdrževanje. 4. Za vzdrževanje zelenic in otroškega igrišča v Podljubelju smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Tekoče vzdrževanje urejanja javnih površin 5. Za vzdrževanje lokalnih makadamskih cest smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Tekoče vzdrževanje LC 6. Za informiranje krajanov KS Podljubelj o dogajanjih v krajevni skupnosti ni namenjenih odhodkov 7. Za nakup nove peči imamo na računu KS vedno nekaj rezervnih sredstev, ki se uporabijo ob nepredvidenih dogodkih.

16 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Podljubelj, Predsednica sveta KS Alenka Roblek l.r.

17 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS PODLJUBELJ ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: Na osnovi predvidenih finančnih dotacij KS Podljubelj namerava uresničiti naslednje cilje: 1. Organizacija čistilne akcije v aprilu 2. Skrb za urejanje in vzdrževanje Doma krajanov, ki je v upravljanju KS Podljubelj 3. Sodelovanje pri vzdrževanju zelenic in otroškega igrišča v Podljubelju 4. Pomoč pri vzdrževanju lokalnih makadamskih cest 5. Informiranje krajanov KS Podljubelj o dogajanjih v krajevni skupnosti 6. V primeru prenehanja delovanja peči za ogrevanje Doma krajanov je predvidena zamenjava peči z novo. 1.2.Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Viri prihodkov za uresničevanje zgoraj navedenih ciljev: Leto 2018: Prejete dotacije Občine Tržič Prihodki od najemnin za poslovne prostore 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Namen porabe odhodkov za uresničevanje zgoraj navedenih ciljev: 1. Za organizacijo in izvedbo čistilne akcije v aprilu, smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Posebni material in storitve 2. Za urejanje in vzdrževanje Doma krajanov smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Energija, voda, kom.stor.in komunikacije ter Tekoče vzdrževanje. 3. Za vzdrževanje zelenic in otroškega igrišča v Podljubelju smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Tekoče vzdrževanje urejanja javnih površin 4. Za vzdrževanje lokalnih makadamskih cest smo planirali sredstva pod postavko Finančnega načrta Tekoče vzdrževanje LC 5. Za informiranje krajanov KS Podljubelj o dogajanjih v krajevni skupnosti ni namenjenih odhodkov 6. Za nakup nove peči imamo na računu KS vedno nekaj rezervnih sredstev, ki se uporabijo ob nepredvidenih dogodkih. 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Podljubelj, Predsednica sveta KS Alenka Roblek l.r.

18 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS PRISTAVA ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: V krajevni skupnosti bomo še naprej vzdrževali otroško igrišče in novozgrajeno vodno korito. Organizirali bomo prireditev ob krajevnem prazniku in športno prireditev rekreativnega značaja ter izlet za občane. Nadaljevali bomo tudi z aktivnostmi za pridobitev prostorov krajevne skupnosti. Sodelovali bomo tudi pri organizaciji kulturnih prireditev s sosednjimi krajevnimi skupnostmi Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 3.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Prihodki bom dobili iz naslova rednih dotacij občine. 4.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Sredstva bomo namenili za vzdrževanje otroškega igrišča in skrbeli za red ter čistočo v okolici igrišča. Organizirali bomo tudi kulturno in športno prireditev za krajane, na katerih bomo obiskovalce pogostili. Sredstva pa bomo namenili tudi za pridobivanje novih prostorov za krajevno skupnost. 5.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Pristava, Predsednik sveta KS Igor Grguraš l.r.

19 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS PRISTAVA ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: Nadaljevali bomo z aktivnostmi za pridobivanje in urejanje prostorov za delovanje krajevne skunosti, vzdrževali otroško igrišče in vodno korito ter okolico, sodelovali in organizirali športne in kulturne prireditve Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Prihodki bom dobili iz naslova rednih dotacij občine. 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Sredstva bomo namenili za vzdrževanje otroškega igrišča in skrbeli za red ter čistočo v okolici igrišča. Organizirali bomo tudi kulturno in športno prireditev za krajane, na katerih bomo obiskovalce pogostili. Sredstva pa bomo namenili tudi za pridobivanje novih prostorov za krajevno skupnost. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Pristava, Predsednik sveta KS Igor Grguraš l.r.

20 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS RAVNE ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: - Organizacija prereditve ob dnevu KS Ravne - Organizacija pohoda na Kal ( 2 x letno ) letni in zimski - Spomladanska čistilna akcija - Organizacija Dedka Mraza - Organizacija Božičnega drsanja - Skrb za prostore KS Ravne - Urejanje infrastrukture na Ravnah 1.2. Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Občina Tržič - Sponzorska sredsta - Najemne pogodbe 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Organizacija različnih prereditev - Urejanje infrastrukture na Ravnah - Urejnje in obnova prostorov KS Ravne 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Ravne, Predsednik sveta KS Aljoša Uzar l.r.

21 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS RAVNE ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: - Organizacija prereditve ob dnevu KS Ravne - Organizacija pohoda na Kal ( 2 x letno ) letni in zimski - Spomladanska čistilna akcija - Organizacija Dedka Mraza - Organizacija Božičnega drsanja - Skrb za prostore KS Ravne - Urejanje infrastrukture na Ravnah 1.2. Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Občina Tržič - Sponzorska sredsta - Najemne pogodbe 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Organizacija različnih prereditev - Urejanje infrastrukture na Ravnah - Urejnje in obnova prostorov KS Ravne 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Ravne, Predsednik sveta KS Aljoša Uzar l.r.

22 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS SEBENJE ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: - Sofinancirali bomo obnovo prometne infrastrukture - Vzdrževali in urejali bomo nogometno igrišče v Žiganji vasi - Organizirali bomo naslednje prireditve: Tek po Poti treh zvonov, Kolesarjenje v okviru Strategije za kolesarstvo Občine Tržič, Žive jaslice in soorganizacija Stari orli - Vsako prvo soboto v mesecu bomo organizirali vaški sejem - na področju športa bomo organizirali telovadbo za ženske, jogo, nogometni turnir, pohode po poti treh zvonov, izlet v gore, - Organizirali bomo izlet krajanov in druge prireditve v počastitev krajevnega praznika - Sodelovali bomo z Občino Tržič v projektu izgradnje kolesarske steze - Ustrezno bomo obravnavali pobude krajanov pri reševanju vseh problemov v krajevni skupnosti - Dokončno urediti in opremiti Pot treh zvonov - Sodelovali pri izgradnji doma krajanov 2.1. Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Načrtovani prihodki za leto 2017 bodo pridobljeni iz naslednjih virov financiranja: - Prejeta sredstva iz občinskega proračuna za redno dejavnost - Prejete donacije domačih pravnih oseb - Sredstva na računu iz preteklih let - Sredstva, pridobljena iz razpisa Občine Tržič za sofinanciranje prireditev - Sredstva iz drugih projektov Občine Tržič in županove rezerve - Prihodki od najemnin za poslovni prostor

23 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Za uresničitev zgoraj navedenih ciljev bomo sredstva porabili po naslednjih postavkah: - tekoče vzdrževanje igrišč in drugih javnih površin - priprava in oblikovanje oglaševalskega materiala - reklamiranje prireditev v medijih - poštni stroški - oprema za prireditve (sestavljivi paviljon) - prehrana prostovoljcev na prireditvah - urejanje nogometnega igrišča (oprema in storitve) - stroški elektrike, komunale, zavarovanja, za dom krajevne skuponsti - sodelovanje v projektih Občine Tržič - organizacija prireditev (šotor, oder, wc, dovoljenja, soglasja, ) - promocija Poti treh zvonov - promocija kolesarjenja - donacije klubom in društvom na področju krajevne skupnosti - pisarniški material - stroški reprazentance - stroški prevoza in organizacije izletov - sofinanciranje občinskih projektov v naši krajevni skupnosti - nepredvideni stroški 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Sebenje, Predsednik sveta KS Marko Poljanc l.r.

24 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS SEBENJE ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: - Sofinancirali bomo obnovo prometne infrastrukture - Vzdrževali in urejali bomo nogometno igrišče v Žiganji vasi - Organizirali bomo naslednje prireditve: Tek po Poti treh zvonov, Kolesarjenje v okviru Strategije za kolesarstvo Občine Tržič, Žive jaslice in soorganizacija Stari orli - Vsako prvo soboto v mesecu bomo organizirali vaški sejem - na področju športa bomo organizirali telovadbo za ženske, jogo, nogometni turnir, pohode po poti treh zvonov, izlet v gore, - Organizirali bomo izlet krajanov in druge prireditve v počastitev krajevnega praznika - Sodelovali bomo z Občino Tržič v projektu izgradnje kolesarske steze - Ustrezno bomo obravnavali pobude krajanov pri reševanju vseh problemov v krajevni skupnosti - Sodelovali pri izgradnji doma krajanov 2.1. Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2. NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Načrtovani prihodki za leto 2018 bodo pridobljeni iz naslednjih virov financiranja: - Prejeta sredstva iz občinskega proračuna za redno dejavnost - Prejete donacije domačih pravnih oseb - Sredstva na računu iz preteklih let - Sredstva, pridobljena iz razpisa Občine Tržič za sofinanciranje prireditev - Sredstva iz drugih projektov Občine Tržič in županove rezerve - Prihodki od najemnin za poslovni prostor

25 3. NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Za uresničitev zgoraj navedenih ciljev bomo sredstva porabili po naslednjih postavkah: - tekoče vzdrževanje igrišč in drugih javnih površin - priprava in oblikovanje oglaševalskega materiala - reklamiranje prireditev v medijih - poštni stroški - oprema za prireditve (menjava dotrajane opreme) - prehrana prostovoljcev na prireditvah - urejanje nogometnega igrišča (oprema in storitve) - stroški elektrike, komunale, zavarovanja, za dom krajevne skuponsti - sodelovanje v projektih Občine Tržič - organizacija prireditev (šotor, oder, wc, dovoljenja, soglasja, ) - promocija Poti treh zvonov - promocija kolesarjenja - donacije klubom in društvom na področju krajevne skupnosti - pisarniški material - stroški reprazentance - stroški prevoza in organizacije izletov - sofinanciranje občinskih projektov v naši krajevni skupnosti - nepredvideni stroški 4. IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Sebenje, Predsednik sveta KS Marko Poljanc l.r.

26 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS SENIČNO ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2017 uresničiti naslednje cilje: Pokrivanje tekočih stroškov Doma krajanov, v kolikor bi uspeli prihraniti nekaj denarnih sredstev, se bodo le-ti vlagali v vzdrževanje in obnovo Doma krajanov Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 V naslednjem proračunskem obdobju so predvideni le prihodki prejeti iz občinskega proračuna. 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2017 Odhodki Krajevne skupnosti Senično bodo v proračunskem letu 2016 predvsem tekoči stroški. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Senično, Predsednik sveta KS Primož Studen l.r.

27 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS SENIČNO ZA LETO CILJI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU Krajevna skupnost planira v letu 2018 uresničiti naslednje cilje: Pokrivanje tekočih stroškov Doma krajanov, v kolikor bi uspeli prihraniti nekaj denarnih sredstev, se bodo le-ti vlagali v vzdrževanje in obnovo Doma krajanov Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 V naslednjem proračunskem obdobju so predvideni le prihodki prejeti iz občinskega proračuna 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2018 Odhodki Krajevne skupnosti Senično bodo v proračunskem letu 2016 predvsem tekoči stroški. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Senično, Predsednik sveta KS Primož Studen l.r.

28 OBRAZLOŽITEV FINANČNEGA NAČRTA KS TRŽIČ MESTO ZA LETI OPRAVLJENA DELA KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETU 2016 IN PLAN ZA NAPREJ 1.2. Krajevna skupnost planira v naslednjih dveh letih uresničiti naslednje cilje: In sicer nadaljevati delo, ki je bilo zastavljeno v letu Kratek pregled že opravljenega dela v letu 2016 : Paviljonska stavba je bila obnovljena in predana v uporabo jeseni leta V mesecu februarju 2016 smo izvedli predvideno nujno vzdrževalno delo in sicer obžaganje kostanja ob paviljonu, ki je prerastel stavbo in zlasti jeseni z listi mašil rešetke na strehi stavbe paviljona, delo na višini je bilo strokovno in varno opravljeno, kostanj pa je obstal in se že obrasel. V letu 2016 se je s strani občine Tržič izvedla obljubljena prenova vhodne ploščadi, ter ureditev okolice z novo razsvetljavo. V paviljon je prišel del predvidene opreme, ki služi predvsem za prireditve v zgornjih galerijskih prostorih. (stoli, mize, pretikabli, vitrine), ki so lahko namenjeni tudi predavanjem ter konferencam v spodnjih prostorih. V mesecu maju smo skupaj z društvom tržiških likovnikov organizirali dve pregledni razstavi tržiških likovnikov, ki sta doživeli izjemen odziv občanov Tržiča, razstava s portreti znanih Tržičanov je bila za tisti kratek čas odprtja izredno dobro obiskana. V mesecu juniju smo v spodnjih prostorih odprli umetnikov ambient, akademskega slikarja Ferda Mayerja, spominska soba z doniranimi deli velike vrednosti s strani žene pokojnega slikarja ga. Danice Mayer je velika pridobitev in dodana vrednost Krajevne skupnosti Tržičmesto, kot tudi samega kraja Tržiča, v prihodnje pa bomo dali poudarek na rednem odprtju ambienta za oglede občanom KS Tržič-mesto. Nekaj zastavljenih nalog nas do konca leta še čaka. Dela bomo tematsko opredelili: A Prostorski del - Gospodarski del - Prostori pritličja(kleti) 1. Dokončati opremljanje prostorov Krajevne skupnosti, skladno s sklepom s 6. seje sveta KS Tržič-mesto. 2. Prizadevali si bomo, da bodo prostori namenjeni vsem občanom KS Tržič-mesto, društvom itd. potencialni najemniki so lahko tržiška društva, javni zavodi in drugi zainteresirani občani v okviru še razpoložljivih kapacitete in s predhodnimi dogovori z najemnikoma. 3. Redno vzdrževanje prostorov, izvedba klimata (klimatske naprave), ki ga obnova stavbe paviljona v letu 2015 ni zavzela (galerijski prostor, dvorana spodaj), ki morata zagotavljati primerno temperaturo zaradi narave svojega delovanja. 4. Izvedli bomo beljenje spodnjih prostorov, opremljanje garderobe, zaščite parketa, brušenje in oljenje parketa v spodnji dvorani. Ureditev cvetličnih korit na vhodni ploščadi, predstavitve table tržiških obrtnikov ter oglasne deske dogodkov v paviljonu (muzej, KS Tržič-mesto, PK- Tržič, občina Tržič) 5. Nabava gasilske opreme, avtomati za WC-je in raznega materiala. B Kulturni dogodki Nadaljevali bi nedokončano dela iz leta Ureditev in izdelava celostna podobe KS Tržič-mesto, ureditev logotipa, emblema in zastave.

29 - Organizacija dveh kulturnih dogodkov letno (2017 in 2018) predvidoma ena ob koncu leta in tekom leta, s to prakso smo začeli že ob koncu leta 2015 termine bomo uskladili z najemnikom Tržiškim muzejem, v okviru dneva odprtih vrat KS Tržič-mesto s pregledno razstavo in kulturnim dogodkom društev (plesni klub, glasbeni nastopi), ter razstave (fotografska, likovna, arhitekturna, obrtniška). - Za program in organizacijo razstav v galeriji Ferda Mayerja, skrbi najemnik in sicer Tržiški muzej. C Družabni dogodki Največji poudarek KS Tržič-mesto v prihodnjih dveh letih bo predvsem na delu z občani in za občane. In sicer : - Organizacija tečaja družabnih plesov. - Organizacija pohodov in rekreacije za upokojence. - Dejavnost za najmlajše krajane. - Poleg navedenega si bomo prizadevali za vzpostavitev dialoga z občani, ki je bil v zadnjem desetelju nekako neizrazen, to nam je v letih 2015 in 2016 že delno uspelo. D Pobude in druge aktivnosti 1. Pobuda za mestno cestno opremo (barvanje ograj, popravili in dobava luči). 2. Predlog prometne ureditve mestnih ulic. 3. Izboljšanje čistoče mestnih ulic, razraščanje neavtohtoni vrst. E Spremljanje stanja vzdrževanja in upravljanja z mestom (materialna plat) z opozarjanjem na opaženo problematiko - Nadaljevali bomo s pozitivno prakso, ki smo jo realizirali v letih 2015, 2016 in sicer sprejemanje in posredovanje lastnih pobud in pobud občanov za vsesplošni napredek v mestu v smislu urejanja našega okolja. V okolišu KS Tržič-mesto je bil v letu 2016 na pobudo KS Tržič - mesto skupaj z občino Tržič narejen viden napredek na številnih področjih Zakonske in druge pravne podlage, ki pojasnjujejo delovno področje neposrednega 2.NAČRTOVANI PRIHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETIH V prihodnjem letu so predvideni naslednji prihodki in sicer s strani najemnikov: Plesnega kluba Tržič, za 10 mesečni najem približno 2.500,00 brez stroškov (elektrika, voda). S strani Tržiškega muzeja pa 4.209,18 prav tako brez stroškov. Torej zagotovljenih cca ,18 z naslova oddajanja prostorov v najem. Gre za zneske na letni osnovi. Prav tako je odprta opcija dodanega priliva z naslova oddajanja prostorov. Načrtovani so še vsi predvideni prihodki, ki jih krajevne skupnosti že dobivajo s strani občine in so zakonsko določene, prav

30 tako pa so predvideni večjih prihodki, glede na povečanje obsega delovanja in dogodkov za občane v okviru danih finančni zmožnosti. 3.NAČRTOVANI ODHODKI KRAJEVNE SKUPNOSTI V LETIH V letih bomo sredstva porabili namesko za uresničitev zadanih ciljev. Poleg rednih stroškov za obratovanje in vzdrževanje bomo del sredstev namenili za nakup opreme pisarne krajevne skupnosti Tržič-mesto in ostalih prostorov v okviru danih možnosti. Odhodki bodo predvsem z naslova izvajanja dejavnosti, ki jih imamo planirane v naslednjih dveh letih. 4.IZHODIŠČA NA KATERIH TEMELJIJO IZRAČUNI, PREDLOGOV PRAVIC PORABE ZA Izračuni za porabo sredstev v letu 2017 in 2018 temeljijo na porabi sredstev v preteklih obdobjih in na podlagi predračunov za investicijsko vdrževanje in obnove. Kraj in datum, Predsednik sveta KS Tržič-mesto Miha I. Primožič l.r.

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017 URADNE OBJAVE Občine Vransko Vransko, 29. september 2017 Številka 69/2017 AKTI V S E B I N A LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2018 LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2019 LETNI

Prikaži več

Datum: 21

Datum: 21 Datum: 20.2.2019 ČLANOM OBČINSKEGA SVETA OBČINE BOROVNICA ZADEVA: LETNI PROGRAM ŠPORTA V OBČINI BOROVNICA ZA LETO 2019 PRAVNA PODLAGA: Zakon o športu ((ZŠpo-1, Ur. l. RS, št. 29/17) Resolucija o Nacionalnem

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ukrep 322 Obnova in razvoj vasi T O L M I N, 0 2. 0 2. 2 0 1 1 I N 1 0. 0 2. 2 0 1 1 M A G. R O S A N A Š Č A N Č A R Cilj ukrepa Izboljšanje življenjskih

Prikaži več

OBRAZLOŽITEV TOČKE DNEVNEGA REDA OBRAZEC ŠT

OBRAZLOŽITEV  TOČKE DNEVNEGA REDA OBRAZEC ŠT 8. /redna/ seja občinskega sveta Januar 2016 PRORAČUN OBČINE LENDAVA ZA LETO 2016 /1. obravnava/ GRADIVO PRIPRAVILA: Urad župana Župan občine PREDLAGATELJ: Župan - Polgármester OBRAZEC ŠT. 01/2014 OBRAZLOŽITEV

Prikaži več

OBČINA MENGEŠ

OBČINA MENGEŠ OBČINA MENGEŠ Številka: 410-29/2018-2 Datum: 25. 2. 2019 Slovenska cesta 30 1234 Mengeš, SLOVENIJA tel.: +386 (0)1 723 70 81 fax: +386 (0)1 723 89 81 e-mail: obcina.menges@menges.si OBČINSKEMU SVETU OBČINE

Prikaži več

OBČINA ŽELEZNIKI ČEŠNJICA 48, 4228 ŽELEZNIKI DRUGI REBALANS PRORAČUNA OBČINE ŽELEZNIKI ZA LETO 2017-FUNKCIONALNA KLASIFIKACIJA Kriteriji: Proračunski

OBČINA ŽELEZNIKI ČEŠNJICA 48, 4228 ŽELEZNIKI DRUGI REBALANS PRORAČUNA OBČINE ŽELEZNIKI ZA LETO 2017-FUNKCIONALNA KLASIFIKACIJA Kriteriji: Proračunski OBČINA ŽELEZNIKI ČEŠNJICA 48, 4228 ŽELEZNIKI DRUGI REBALANS PRORAČUNA OBČINE ŽELEZNIKI ZA LETO -FUNKCIONALNA KLASIFIKACIJA Kriteriji: Proračunski uporabnik (PU) Funkcionalna klasifikacija (FK) Proračunska

Prikaži več

Microsoft Word - letni načrt pridob. rebalans za 2012 brez imen.doc

Microsoft Word - letni načrt pridob. rebalans za 2012 brez imen.doc Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradne objave, št. 6/2002, 25/2002 in Uradni list RS št. 38/2005, 24/2006), 11. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih

Prikaži več

Program dela NO za leto 2009

Program dela NO za leto 2009 Na podlagi 41. člena statuta občine Mirna Peč ter 12. in 13. člena Poslovnika nadzornega odbora občine Mirna Peč, je Nadzorni odbor občine Mirna Peč na svoji 9. seji, dne 15.12.2008 in 3. korespondenčni

Prikaži več

ZBOR KRAJANOV KS VOJSKO

ZBOR  KRAJANOV KS VOJSKO VOJSKO Plani, cilji 2019 2022 Pripravil : B. Lapajne Program razvoja 2019-2022 Strateški dokument ( osnutek ), ki ga je Svet KS Vojsko sprejel na 22. redni seji 4. 12. 2017 Turizem kot panoga Kmetijska

Prikaži več

Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je

Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je Nadzorni svet Javnega stanovanjskega sklada Mestne

Prikaži več

(Na\350rt razvojnih programov)

(Na\350rt razvojnih programov) Proračun občine Kanal ob Soči za leto 2014 - dopolnjen predlog NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2014-2017 30. redna seja občinskega sveta, 30.01.2014 4000 OBČINSKA UPRAVA 7.312.851 3.874.613 3.967.973 1.369.748

Prikaži več

(Microsoft Word - Obrazlo\236itev poseb. dela rebalansa 2015)

(Microsoft Word - Obrazlo\236itev poseb. dela rebalansa 2015) Obrazložitev posebnega dela rebalansa proračuna 2015 V nadaljevanju so obrazloženi predlogi sprememb in dopolnitev po posameznih proračunskih postavkah: 011017 Delovanje svetniške skupine SD Predlagamo

Prikaži več

(Na\350rt razvojnih programov)

(Na\350rt razvojnih programov) Rebalans proračuna občine Log-Dragomer za leto 2016 - II NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2016-2019 4000 OBČINSKA UPRAVA 5.668.446 4.337.623 3.093.547 4.226.294 2.457.821 2.367.536 06 LOKALNA SAMOUPRAVA 94.564

Prikaži več

Priloga_AJPES.xls

Priloga_AJPES.xls 1. IZKAZ PRIHODKOV IN ODHODKOV - DOLOČENIH UPORABNIKOV PODSKUPIN KONTOV NAZIV PODSKUPINE KONTOV Plan Ocena realizacije Plan 2014 2014 2015 Plan 2015 / Plan 2014 Plan 2015 / Ocena realizacije 2014 Razlika

Prikaži več

Občina Kranjska Gora Kolodvorska ulica 1b, 4280 Kranjska Gora K r i t e r i j i : Datum od: Datum do: EVIDENCA SKLEPOV O PRERAZPORE

Občina Kranjska Gora Kolodvorska ulica 1b, 4280 Kranjska Gora K r i t e r i j i : Datum od: Datum do: EVIDENCA SKLEPOV O PRERAZPORE Občina Kranjska Gora Kolodvorska ulica 1b, 4280 Kranjska Gora K r i t e r i j i : Datum od: 1.1.2015 Datum do: 30.6.2015 Stran 1 05.01.2015 001-2015 152,55 05.01.2015 002-2015 PP 110221 RAZVOJ PODEŽELJA

Prikaži več

OBČINA BOVEC Trg golobarskih žrtev 8, Bovec III. ZAKLJUČNI RAČUN NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV PU\ PPP\ GPR\ PPJ\ VIR\ PP\ Naziv v EUR do

OBČINA BOVEC Trg golobarskih žrtev 8, Bovec III. ZAKLJUČNI RAČUN NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV PU\ PPP\ GPR\ PPJ\ VIR\ PP\ Naziv v EUR do OBČINA BOVEC Trg golobarskih žrtev 8, Bovec III. ZAKLJUČNI RAČUN 2016 - NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2016-2019 1003 ŽUPAN 04 SKUPNE ADMINISTRATIVNE SLUŽBE IN SPLOŠNE JAVNE STORITVE 0403 Druge skupne administrativne

Prikaži več

Microsoft Word - odlok 2005.doc

Microsoft Word - odlok 2005.doc Na podlagi Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01 in 30/02, 56/02-ZJU in 110/02-ZDT-B) ter 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01 in 28/01) je

Prikaži več

(Priloga_Poro\350ilo o prenosu namenskih sredstev, KS.xlsx)

(Priloga_Poro\350ilo o prenosu namenskih sredstev, KS.xlsx) Tabela: Poročilo o prenosu namenskih sredstev v proračun 2015 V EUR Taksa za obrem. okolja - voda 2.011.143 2.012.994 981.949 1.031.045 1.031.045 0 91210 Inv.in inv.vzdrž.javnih kanal.sis.in ČN 101.660

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna PRORAČUN OBČINE ŠMARJEŠKE TOPLICE ZA LETO 2015 - predlog proračuna v 2. obravnavi (23.12.2014) I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 6.149.518,72 6.190.906,72 4.009.799,45 3.586.808,39

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Javna služba Konto Realizacija 2012* Realizacija

Prikaži več

PREDLOG

PREDLOG DOPOLNJEN PREDLOG MAREC 2019 Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo, 27/08 - odl. US, 76/08, 79/09, 51/10, 84/10 - odl. US, 40/12 ZUJF,

Prikaži več

IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo

IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo ŠPORTNI PARK STOŽICE: ŠPORTNA DVORANA IN NOGOMETNI STADION, LJUBLJANA PROJEKT (IME, LOKACIJA)

Prikaži več

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“ MANAGEMENT MESTNEGA SREDIŠČA Projekt oživljanja starega mestnega jedra MMS v Kopru Jana Tolja, svetovalka župana Mestna občina Koper Management mestnih središč NAKUPOVALNA SREDIŠČA Po letu 2000 ogromen

Prikaži več

5

5 5 OBČINA KANAL OB SOČI OBČINSKI SVET PREDLOG Na podlagi 1 člena Statuta Občine Kanal ob Soči (Uradno objave Primorskih novic, št. 41/03, 17/06 in Uradni list RS, št. 70/07 in 51/08) in 20. člena Poslovnika

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik 14 seje OPF_6.2.14

Microsoft Word - Zapisnik 14 seje OPF_6.2.14 OBČINA TREBNJE OBČINSKI SVET ODBOR ZA PRORAČUN IN FINANCE www.trebnje.si E: obcina.trebnje@trebnje.si Goliev trg 5, 8210 TREBNJE T: 07 348 11 00 Datum: 6. 2. 2014 ZAPISNIK 14. seje Odbora za proračun in

Prikaži več

Microsoft Word - zapisnik 7. seje.doc popravljen.doc

Microsoft Word - zapisnik 7. seje.doc popravljen.doc KRAJEVNA SKUPNOST KRMELJ Z A P I S N I K 7. redne seje Sveta KS Krmelj, ki je bila dne 20.11. 2011 ob 09. uri v prostorih sejne sobe KS Krmelj Prisotni člani Sveta: Slavica Mirt, Drago Berk, Andrej Kranjc,

Prikaži več

PRISTOJNOST: PREDLAGATELJ: POROČEVALEC: OBČINSKI SVET OBČINE KRANJSKA GORA ŽUPAN OBČINE KRANJSKA GORA Služba za splošne in premoženjsko pravne zadeve

PRISTOJNOST: PREDLAGATELJ: POROČEVALEC: OBČINSKI SVET OBČINE KRANJSKA GORA ŽUPAN OBČINE KRANJSKA GORA Služba za splošne in premoženjsko pravne zadeve PRISTOJNOST: PREDLAGATELJ: POROČEVALEC: OBČINSKI SVET OBČINE KRANJSKA GORA ŽUPAN OBČINE KRANJSKA GORA Služba za splošne in premoženjsko pravne zadeve 1. (prve) SPREMEMBE IN DOPOLNITVE NAČRTA RAVNANJA Z

Prikaži več

(Izpis - Na\350rt razvojnih programov)

(Izpis - Na\350rt razvojnih programov) NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2010-2013 04 SKUPNE ADMINISTRATIVNE SLUŽBE IN SPLOŠNE JAVNE STORITVE 1.351.130 308.700 310.000 310.000 0 0 0403 Druge skupne administrativne službe 1.351.130 308.700 310.000 310.000

Prikaži več

REBALANS PRORAČUNA

REBALANS PRORAČUNA OBČINA ŽELEZNIKI SPREMEMBA PRORAČUNA OBČINE ŽELEZNIKI ZA LETO 2018 PRVI REBALANS ŽELEZNIKI, 4.4.2018 Št.: 410-4/2018-007 Rebalans proračuna 2018 -PRVI 1 od 6 Občina Železniki je 22.12.2017 na 22. redni

Prikaži več

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM ZAPISNIK 27. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem, ki je bila v četrtek, ob uri v prostorih K

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM ZAPISNIK 27. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem, ki je bila v četrtek, ob uri v prostorih K KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM ZAPISNIK 27. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem, ki je bila v četrtek, 19.9.2013 ob 19.00 uri v prostorih KS Leskovec. Predlagani dnevni red: 1. Sprejetje sklepa

Prikaži več

PDF generator

PDF generator Poročilo medijskih objav ZBORNICA ZA POSLOVANJE Z NEPREMIČNINAMI Pripravljeno: Pojavnost: 19.02.2016 TISKANI 1 Ključne besede v poročilu: NAJEMNIK 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000

Prikaži več

Maribor, 17

Maribor, 17 FINANČNI NAČRT ŠTAJERSKE GOSPODARSKE ZBORNICE ZA LETO 2019 Pripravila: mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Maribor, december 2018 1 FINANČNI NAČRT PRIHODKOV IN ODHODKOV ŠGZ PO STRUKTURI ZA LETO 2019

Prikaži več

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO Na podlagi 5. člena Odloka o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 1/98) in 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/2007-

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE ŠMARJEŠKE TOPLICE ZA LETO 2014 (realizacija proračuna) I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 3.883.691,42 4.009.799,45 4.009.799,45 5.155.953,00 4.333.927,00

Prikaži več

OBČINA ŠKOFLJICA OBČINSKI SVET GRADIVO ZA OBRAVNAVO NA SEJI OBČINSKEGA SVETA 15. redna seja 2012 DNE: 28. junij 2012 TOČKA: 6. NASLOV: Vsebina: CENA N

OBČINA ŠKOFLJICA OBČINSKI SVET GRADIVO ZA OBRAVNAVO NA SEJI OBČINSKEGA SVETA 15. redna seja 2012 DNE: 28. junij 2012 TOČKA: 6. NASLOV: Vsebina: CENA N OBČINA ŠKOFLJICA OBČINSKI SVET GRADIVO ZA OBRAVNAVO NA SEJI OBČINSKEGA SVETA 15. redna seja 2012 DNE: 28. junij 2012 TOČKA: 6. NASLOV: Vsebina: CENA NAJEMA OZ. UPORABE ŠPORTNIH OBJEKTOV IN OGLASNIH MEST

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Konto Realizacija 2011 Realizacija 2011 Ocena

Prikaži več

Microsoft Word - LetniNacrtPridobivanjaNepremcnegaPremozenjaRebalans2009.doc

Microsoft Word - LetniNacrtPridobivanjaNepremcnegaPremozenjaRebalans2009.doc 259 MESTNA OBČINA KRANJ ŽUPAN Slovenski trg 1, 4000 Kranj tel. 04/ 237 31 00, fax. 04/ 237 31 06 Datum: 15.05.2009 SVET MESTNE OBČINE KRANJ PREDMET: LETNI NAČRT PRIDOBIVANJA NEPREMIČNEGA PREMOŽENJA MESTNE

Prikaži več

V

V 3. /redna/ seja občinskega sveta Januar 2015 PREDLOG OKVIRNEGA INFORAMTIVNEGA PROGRAMA DELA OBČINSKEGA SVETA OBČINE LENDAVA V LETU 2015 GRADIVO PRIPRAVIL: mag. Anton BALAŽEK, Župan Polgármester PREDLAGATELJ:

Prikaži več

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\))

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\)) Občina KOLEDAR PRIREDITEV 2014 / informacije JANUAR Novoletni pohod Pohod - Vinji vrh Predstavitev v Promocija Qulandiji v Novem mestu Sejem 002014 Športno turistično Novo mesto 18.02014 Turistično Predstavitev

Prikaži več

Objavljeno v Našem časopisu št. 408 z dne Na podlagi 7. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 27/02, 110/02 in 15/03), v sklad

Objavljeno v Našem časopisu št. 408 z dne Na podlagi 7. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 27/02, 110/02 in 15/03), v sklad Objavljeno v Našem časopisu št. 408 z dne 30. 9. 2013 Na podlagi 7. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 27/02, 110/02 in 15/03), v skladu z Nacionalnim programom športa v Republiki Sloveniji

Prikaži več

Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka, tel.04/ , e-pošta: Datum: Z A P I S N I K 3. redne seje Sveta KS Kamnitnik, ki j

Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka, tel.04/ , e-pošta: Datum: Z A P I S N I K 3. redne seje Sveta KS Kamnitnik, ki j Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka, tel.04/51-12-305, e-pošta: ks@skofja-loka.si Datum: 11.02.2015 Z A P I S N I K 3. redne seje Sveta KS Kamnitnik, ki je bila v ponedeljek, 09.02.2015, s pričetkom ob 18.

Prikaži več

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 I. PODATKI O PRIJAVITELJU: 1. Ime oziroma naziv

Prikaži več

(Na\350rt razvojnih programov)

(Na\350rt razvojnih programov) PREDLOG PRORAČUNA OBČINE RADOVLJICA ZA LETO 2019 NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2019-2022 10 OBČINSKI SVET 12.062 3.451 0 0 0 01 POLITIČNI SISTEM 12.062 3.451 0 0 0 0101 Politični sistem 12.062 3.451 0 0 0

Prikaži več

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc 1 FINANČNI NAČRT ŠTUDENTSKEGA SVETA UNIVERZE V LJUBLJANI ZA LETO 2009, ki ga je Študentski svet Univerze v Ljubljani sprejel na seji dne 14. 1. 2009 in ga pošilja Upravnemu odboru Univerze v Ljubljani

Prikaži več

Z A P I S N I K

Z  A  P  I  S  N  I  K Z A P I S N I K 4. redne seje sveta KS Zdole, ki je bila v sredo 01. 04. 2015 ob 19. uri v sejni sobi KS Zdole. PRISOTNI ČLANI SVETA KS: Jože Slivšek, Vinko Planinc, Matjaž Ban, Marjan Zorko, Gričar Marjan,

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE IZOLA ZA LETO 212 I. SPLOŠNI DEL 143 - ZR211 142 - P212_1 156 - VP212 161 - ZR212 I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 16.5.364 22.982.33 22.982.33 15.519.495 96,7 67,5

Prikaži več

Republika Slovenija OBČINA ZAGORJE OB SAVI Cesta 9. avgusta Zagorje ob Savi tel.: fax:

Republika Slovenija OBČINA ZAGORJE OB SAVI Cesta 9. avgusta Zagorje ob Savi tel.: fax: Republika Slovenija OBČINA ZAGORJE OB SAVI Cesta 9. avgusta 5 1410 Zagorje ob Savi tel.: 03 56 55 700 fax: 03 56 64 011 www.zagorje.si obcina.zagorje@zagorje.si ŽUPAN Številka: 900-5/2018 Datum: 08. 03.

Prikaži več

Masarykova cesta Ljubljana Slovenija e-naslov: Številka: /2018/ 6 Ljubljana, GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPU

Masarykova cesta Ljubljana Slovenija e-naslov: Številka: /2018/ 6 Ljubljana, GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPU Masarykova cesta 16 1000 Ljubljana Slovenija e-naslov: gp.mizs@gov.si Številka: 478-922018 6 Ljubljana, 4. 10. 2018 GERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE Gp.gs@gov.si ZADEVA: Uvrstitev novega projekta

Prikaži več

Microsoft Word - Zadolžitev CČN.doc

Microsoft Word - Zadolžitev CČN.doc Datum: 20.05.2012 OBČINSKEMU SVETU MESTNE OBČINE NOVO MESTO ZADEVA: DOLGOROČNO ZADOLŽEVANJE MESTNE OBČINE NOVO MESTO V LETU 2012 ZA PROJEKT»HIDRAVLIČNE IZBOLJŠAVE KANALIZACIJSKEGA SISTEMA IN CENTRALNA

Prikaži več

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri VSEBINA Sklic Skupščine Planinske zveze Slovenije 3 Program praznovanja 120-letnice organiziranega planinstva v

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 0070-17/2018/7 Ljubljana, 26. 11. 2018 EVA 2018-3340-0017 GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE

Prikaži več

(Microsoft Word - plan ob\350inske ceste zaklju\350no poro\350ilo doc)

(Microsoft Word - plan ob\350inske ceste zaklju\350no poro\350ilo doc) Občina Kranjska Gora Komisija za pripravo plana razvoja in vzdrževanja občinskih cest POROČILO O REALIZACIJI PLANA RAZVOJA IN VZDRŽEVANJA OBČINSKIH CEST za obdobje 2007-2010 Kranjska Gora, januar 2011

Prikaži več

URADNO GLASILO OBČINE LJUTOMER ŠTEVILKA: 6/2011 LJUTOMER, 26. september 2011 VSEBINA URADNEGA GLASILA: 44. ODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O

URADNO GLASILO OBČINE LJUTOMER ŠTEVILKA: 6/2011 LJUTOMER, 26. september 2011 VSEBINA URADNEGA GLASILA: 44. ODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O URADNO GLASILO OBČINE LJUTOMER ŠTEVILKA: 6/2011 LJUTOMER, 26. september 2011 VSEBINA URADNEGA GLASILA: 44. ODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O PROGRAMU OPREMLJANJA IN MERILIH ZA ODMERO KOMUNALNEGA

Prikaži več

1. GOSPODARSTVO IN TURIZEM 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: ZNESEK INVESTICIJE: ,00 EUR proračun občine OPIS: Veliko poz

1. GOSPODARSTVO IN TURIZEM 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: ZNESEK INVESTICIJE: ,00 EUR proračun občine OPIS: Veliko poz 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: 2000 2018 ZNESEK INVESTICIJE: 45.700,00 EUR proračun občine Veliko pozornosti v Občni Dobrna namenjamo urejanju kraja in vseh vrst poti sprehajalnih, pohodnih,

Prikaži več

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 ZUJF in 14/15 ZUUJF

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 ZUJF in 14/15 ZUUJF Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 ZUJF in 14/15 ZUUJFO), 9. in 18. člena Statuta Občine Tržič (Uradni list

Prikaži več

zapisnik 21. seje finance

zapisnik 21. seje finance OBČINA JESENICE OBČINSKI SVET Odbor za proračun in finance Številka: 032-18/2012 Datum: 16.11.2012 SKRAJŠAN ZAPIS 21. REDNE SEJE ODBORA ZA PRORAČUN IN FINANCE, KI JE BILA V ČETRTEK, 15.11.2012, OB 17.30

Prikaži več

Microsoft Word - pregled sklepov.doc

Microsoft Word - pregled sklepov.doc OBČINSKI SVET OBČINE SEVNICA Številka: 011-0003/2012 Datum: 22. 03. 2012 P R E G L E D SKLEPOV 11. REDNE SEJE OBČINSKEGA SVETA, Z DNE 29. 02. 2012 1. Ugotovitev sklepčnosti in potrditev dnevnega reda 11.

Prikaži več

1

1 KRAJEVNA SKUPNOST ZREČE LETNO POROČILO 2014 1. Predstavitev krajevne skupnosti Krajevna skupnost: Sedež pravne osebe: Zreče Cesta na Roglo 13b, 3214 Zreče Matična številka: 5019010 Davčna številka: 37492799

Prikaži več

Številka:

Številka: Številka: 900-4/2017 Datum: 14.09.2017 OBČINA MAKOLE OBČINSKI SVET 17. redna seja občinskega sveta 28. september 2017 Gradivo za 5. točko dnevnega reda - dodatno Predlagatelj: župan Franc Majcen ZADEVA:

Prikaži več

Zap. št. Cesta Odsek Začetek odseka Potek Konec odseka Dolžina [m] Zadraga 423 Namen uporabe Preostala dolžina v sosednji občini [m]

Zap. št. Cesta Odsek Začetek odseka Potek Konec odseka Dolžina [m] Zadraga 423 Namen uporabe Preostala dolžina v sosednji občini [m] 1 781550 Zadraga 423 občini 1.1 781551 LC 280-052 Zadraga LC 280-052 423 V 798 Naklo 2 928000 Garni hotel Cerkev Ljubelj 816 2.1 928001 G2 101 Garni hotel hotel 460 V 2.2 928002 JP 928-001 Cerkev Sv. Ane

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE SEŽANA ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 14.793.384 14.87.659 12.723.11-2.84.558 86, 85,9 TEKOČI PRIHODKI (7+71) 12.62.638 12.624.686 11.62.72-1.22.614

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 011-3201835 Ljubljana, 4.1.2019 EVA (če se akt objavi v Uradnem listu RS) GERALNI SEKRETARIAT

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in 31/2014) in Odloka o proračunu Občine za leto 2016 (Uradno

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik 1 seje Odbora za druzbene gosp dejav_

Microsoft Word - Zapisnik 1  seje Odbora za druzbene gosp dejav_ Datum: 29. 1. 2015 OBČINA TREBNJE OBČINSKI SVET ODBOR ZA DRUŽBENE DEJAVNOSTI www.trebnje.si E: obcina.trebnje@trebnje.si Goliev trg 5, 8210 TREBNJE T: 07 348 11 00 ZAPISNIK 1. seje Odbora za družbene,

Prikaži več

Microsoft Word - zapisnik_4_seje _ (3)

Microsoft Word - zapisnik_4_seje _ (3) SVET KRAJEVNE SKUPNOSTI TURJE GORE Turje 20 1431 Dol pri Hrastniku Turje, 23.09.2015 ZAPISNIK Navzoči člani sveta KS Turje - Gore: Ladislav Železnik, Tina Peklar, Stane Polak, Vojka Grešak Kramžar, Stojan

Prikaži več

(Microsoft Word - Program \232porta 2018)

(Microsoft Word - Program \232porta 2018) Na podlagi 13. člena Zakona o športu (Uradni list, RS, št. 29/17), 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 - ZLS-UPB2, 27/08 - odločba US RS, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 - ZUJF,

Prikaži več

premoženjske - brez op

premoženjske - brez op RAVNANJE Z NEPREMIČNIM PREMOŽENJEM - RAZPOLAGANJE IN PRIDOBIVANJE NEPREMIČNIN- PREDLAGATELJ: Darko Zevnik, župan Občine Metlika PRIPRAVILA: Jasna Brus Rožman PREDMET: Nepremičnine A.) - parc. št. 2766/6

Prikaži več

Ţupan Številka: 007-5/ Datum: OBČINA MIREN-KOSTANJEVICA OBČINSKI SVET ZADEVA: Predlog za obravnavo na 22. seji Občinskega sveta Obč

Ţupan Številka: 007-5/ Datum: OBČINA MIREN-KOSTANJEVICA OBČINSKI SVET ZADEVA: Predlog za obravnavo na 22. seji Občinskega sveta Obč Ţupan Številka: 007-5/2013-1 Datum: 14. 01. 2013 OBČINA MIREN-KOSTANJEVICA OBČINSKI SVET ZADEVA: Predlog za obravnavo na 22. seji Občinskega sveta Občine Miren Kostanjevica PRIPRAVIL/A: Občinska uprava

Prikaži več

OBČINA LENDAVA, LENDVA KÖZSEG GLAVNA ULICA 20, LENDAVA Kriteriji: Datum od: Datum do: PREGLED IZVRŠENIH PRERAZPOREDITEV V PRORAČUN

OBČINA LENDAVA, LENDVA KÖZSEG GLAVNA ULICA 20, LENDAVA Kriteriji: Datum od: Datum do: PREGLED IZVRŠENIH PRERAZPOREDITEV V PRORAČUN OBČINA LENDAVA, LENDVA KÖZSEG GLAVNA ULICA 20, LENDAVA Kriteriji: Datum od: 1.1.2018 Datum do: 31.12.2018 Stran 1 03.02.2018 001-2018 PP 060001 Plače in drugi izdatki delavcev občinske uprave PP 060011

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev MESTNO KOLESARSKO OMREŽJE Vsebina 1. Mestno kolesarsko omrežje VZHOD 2. Mestno kolesarsko omrežje CENTER 3. Mestno kolesarsko omrežje ZAHOD Skupna vrednost projekta: 4.295.153 EUR Projektiranje: Andrejc,

Prikaži več

(I. Splo\232ni del prora\350una)

(I. Splo\232ni del prora\350una) DOPOLNJEN PRORAČUNA OBČINE LJUTOMER ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 11.817.73 11.817.73 11.389.216 11.585.789 196.573 98, 98, TEKOČI PRIHODKI (7+71) 9.772.584 9.772.584 9.78.4

Prikaži več

(Microsoft Word - Dodatek \232t. 1 k DIIP - Oskrba s pitno vodo Obale in Krasa s sklepom)

(Microsoft Word - Dodatek \232t. 1 k DIIP - Oskrba s pitno vodo Obale in Krasa  s sklepom) DODATEK ŠT. 1 K DOKUMENTU IDENTIFIKACIJE INVESTICIJSKEGA PROJEKTA (DIIP) za projekt OSKRBA S PITNO VODO OBALE IN KRASA ZA DINAMIKO VLAGANJ IN FINANCIRANJA ZA OBČINO MIREN- KOSTANEJVICA 1 Občinski svet

Prikaži več

Ljubljana, 26. oktober 2016 DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino Dr. Mirjam Bon Klanjšček, predsednica Z

Ljubljana, 26. oktober 2016 DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino Dr. Mirjam Bon Klanjšček, predsednica Z Ljubljana, 26. oktober 2016 DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino Dr. Mirjam Bon Klanjšček, predsednica ZADEVA: Zahteva za sklic nujne seje Odbora za izobraževanje,

Prikaži več

LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1

LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1 LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1 ... 3... 4... 9... 35 2 ... 48 3 4 5 6 7 ZŠ KAZALEC OZ. KAZALNIK LETO 2013 LETO 2012 I 13/12 1 ŠTEVILO ZAPOSLENIH KONEC LETA 115 110 104,5 PO OBRAČUNSKEM

Prikaži več

Razvoj energetsko samooskrbnega kraja Dole pri Litiji, Slovenija

Razvoj energetsko samooskrbnega kraja Dole pri Litiji, Slovenija Bruselj, 28. november 2018 This project has received funding from the European Union s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement N 691661 Razvoj energetsko samooskrbnega kraja

Prikaži več

Datum:

Datum: LOŠKA KOMUNALA, d.d. ŠKOFJA LOKA Kidričeva c. 43 a 4220 ŠKOFJA LOKA telefon: 04 / 5023500 telefax: 04 / 5023513 e-mail: info@loska-komunala.si Številka: 191/2014 ELABORAT O OBLIKOVANJU CEN STORITEV OBVEZNE

Prikaži več

LETNI NAČRT PRIDOBIVANJA NEPREMIČNEGA PREMOŽENJA OBČINE TREBNJE ZA LETO 2009

LETNI NAČRT PRIDOBIVANJA NEPREMIČNEGA PREMOŽENJA OBČINE TREBNJE ZA LETO 2009 OBČINA TREBNJE ŽUPAN www.trebnje.si E: obcina.trebnje@trebnje.si Goliev trg 5, 8210 TREBNJE T: 07 348 11 00 Številka: 478-2/2015 Datum: 18.5.2015 Na podlagi 11. člena Zakona o stvarnem premoženju države

Prikaži več

Plan 2019 in ocena 2018

Plan 2019 in ocena 2018 01 Povzetek poslovnega načrta družbe Luka Koper, d. d., in Skupine Luka Koper za leto 2019 in ocena poslovanja za leto POVZETEK POSLOVNEGA A DRUŽBE, IN SKUPINE LUKA KOPER ZA LETO 2019 IN POSLOVANJA ZA

Prikaži več

1. JAVNA RAZPRAVA

1. JAVNA RAZPRAVA I V OKVIRU IZDELAVE CELOSTNE PROMETNE STRATEGIJE MESTNE OBČINE KOPER Januar, 2017 1. PEŠAČENJE: Spodbujanje hoje kot pomembnega potovalnega načina. Izboljšanje infrastrukture za pešce. 1A Širitev in izgradnja

Prikaži več

Splošni del proračuna

Splošni del proračuna REALIZACIJA PRORAČUNA OBČINE SODRAŽICA ZA OBDOBJE OD 01.01.18 DO 31.12.18 I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 3.912.039 3.102.574 3.054.145 98,4 TEKOČI PRIHODKI (70+71) 1.779.905 1.796.065

Prikaži več

II

II ŽUPAN OBČINA LOGATEC www.logatec.si e: obcina.logatec@logatec.si Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: 01 759 06 00, f: 01 759 06 20 Številka: 671-1/2015-2 Datum: 12.01.2015 OBČINSKI SVET OBČINE LOGATEC

Prikaži več

(II. Posebni del prora\350una)

(II. Posebni del prora\350una) OBČINE ZA LETO II. POSEBNI DEL Odhodki in drugi izdatki proračuna občine za leto so po proračunskih uporabnikih izkazani kot sledi: 10 - Občinski svet 10 Občinski svet 79.927,00 79.451,71 80.568,00 99,4

Prikaži več

S V E T

S V E T OBČINSKI S V E T OBČINE VUZENICA Datum: 31.3.2016 Številka: 032-0004/2016-5 Z A P I S N I K 13. seje Občinskega sveta občine Vuzenica, ki je bila 31.3. 2016, ob 18. uri v prostorih sejne sobe občine Vuzenica.

Prikaži več

Številka:

Številka: OBČINA MENGEŠ Slovenska cesta 30 1234 Mengeš, SLOVENIJA tel.: +386 (0)1 723 70 81 fax: +386 (0)1 723 89 81 e-mail: obcina.menges@menges.si Številka: 410-22/2019-1 Datum: 3. 6. 2019 OBČINSKEMU SVETU OBČINE

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Čezmejno sodelovanje Mestne občine Nova Gorica na področju trajnostne mobilnosti Vanda Mezgec, Aleksandra Torbica Mestna občina Nova Gorica Ljubljana, 2.6.2016 NOVA GORICA GORICA GORICA Kolesarska steza

Prikaži več

ZAPISNIK

ZAPISNIK LETNI NAČRT RAVNANJA Z NEPREMIČNIM PREMOŽENJEM ZA LETO 2018 1. Občinski svet Občine Bled sprejme letni načrt pridobivanja nepremičnega premoženja Občine Bled za leto 2018. 2. Občinski svet Občine Bled

Prikaži več

Microsoft Word - Razpisna dokumentacija doc

Microsoft Word - Razpisna dokumentacija doc Razpisna dokumentacija JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI DRUŠTEV V KRAJEVNI SKUPNOSTI MESTA KRŠKO ZA LETO 2016 VSEBINA: I. Vsebina javnega razpisa II. Obrazec za prijavo III. Vzorec pogodbe Številka:

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in Odloka o proračunu Občine za leto 2014 (Uradno glasilo slovenskih

Prikaži več

Microsoft Word - končno poročilo o nadzoru porabe sredstev za ureditev nogometnaga igraišla z umetno travo.odt

Microsoft Word - končno poročilo o nadzoru porabe sredstev za ureditev nogometnaga igraišla z umetno travo.odt Trg Osvoboditve 7 Številka: 032-2/2015 Datum: 24. avgust 2018 ŽUPAN mag. Janez KRAMBERGER, dr. vet. med. ZADEVA: ZVEZA: KONČNO POROČILO O NADZORU PORABE SREDSTEV ZA UREDITEV NOGOMETNEGA IGRIŠČA Z UMETNO

Prikaži več

Microsoft Word - BESEDILO JAVNEGA RAZPISA_SOC_VAR_2017.docx

Microsoft Word - BESEDILO JAVNEGA RAZPISA_SOC_VAR_2017.docx Občina Trebnje na podlagi 99. člena Zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 3/07 uradno prečiščeno besedilo, 23/07 popr., 41/07 popr., 61/10 ZSVarPre, 62/10 ZUPJS, 57/12, 39/16, 52/16 ZPPreb-1

Prikaži več

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj Številka: 9000-0005/2019 Datum: 22. 5. 2019 OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranja na javnih parkiriščih v Občini Kanal ob Soči - predlog

Prikaži več

Untitled-1

Untitled-1 -$-... 1 100 95 75 25 5 0...... -$- -$web slo prospekt KOLOFON 9. december 2016 18:29:46 Narodna galerija Narodna galerija v Ljubljani, s stoletno tradicijo, utrjuje položaj najodličnejše slovenske kulturne

Prikaži več

OBČINA LOGATEC ŢUPAN e: Trţaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: , f: Številka:007-31/201

OBČINA LOGATEC ŢUPAN   e: Trţaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: , f: Številka:007-31/201 OBČINA LOGATEC ŢUPAN www.logatec.si e: obcina.logatec@logatec.si Trţaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: 01 759 06 00, f: 01 759 06 20 Številka:007-31/2011-1 Datum: 18. 10. 2011 Zadeva: Odlok o programu opremljanja

Prikaži več

RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski se

RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski se RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski sezoni 2015/2016. V ta namen vam pošiljamo gradivo, ki

Prikaži več

(Microsoft Word - Polletno poro\350ilo januar-junij 2015.docx)

(Microsoft Word - Polletno poro\350ilo januar-junij 2015.docx) III.2. Obrazložitve POSEBNI DEL III.2.1. Občinski svet 1000 OBČINSKI SVET Občinski svet je najvišji organ odločanja o vseh zadevah v okviru pravic in dolžnosti občine, v prvi polovici leta 2015 je deloval

Prikaži več

ogaške novice Glasilo občine Logatec, 30. marec 2007, letnik XXXVIII, št. 3/1 c Uradne objave ~ Odlok o proračunu Občine Logatec za leto 2007 (' ~ Pop

ogaške novice Glasilo občine Logatec, 30. marec 2007, letnik XXXVIII, št. 3/1 c Uradne objave ~ Odlok o proračunu Občine Logatec za leto 2007 (' ~ Pop ogaške novice Glasilo občine Logatec, 30. marec 2007, letnik XXXVIII, št. 3/1 c Uradne objave ~ Odlok o proračunu Občine Logatec za leto 2007 (' ~ Popravek Na podlagi 29. člena zakona o lokalni samoupravi

Prikaži več

Na podlagi 96. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokaln

Na podlagi 96. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokaln Na podlagi 96. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 78/18) in

Prikaži več

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO Na podlagi 5. člena Odloka o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 1/98) in 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/2007-

Prikaži več