»Nacionalna identiteta«slovenski UTRIP Raziskava javnega mnenja FEBRUAR 2013 SU 2013 Nacionalna identiteta

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "»Nacionalna identiteta«slovenski UTRIP Raziskava javnega mnenja FEBRUAR 2013 SU 2013 Nacionalna identiteta"

Transkripcija

1 »«SLOVENSKI UTRIP Raziskava javnega mnenja FEBRUAR 2013

2 Čas izvedbe: februar 2013 Populacija: Polnoletni prebivalci RS Okvir vzorčenja: Telefonski imenik Metoda izvedbe: Telefonska anketa Realizirani vzorec (n):904 Stopnja odgovorov: 12,4% Reprezentativnost: Zagotovljena prek slučajnega vzorčenja (obtežitev po spolu, starosti, stopnji izobrazbe in velikosti naselja) Vira podatkov za obtežitev: SURS, Popis 2002

3 Kazalo POVZETEK... 4 METODOLOŠKI UVOD PREGLED REZULTATOV Demografska statistika Vsebinska analiza Aktualna politična situacija Podpora vladi - medletna primerjava Podpora političnim strankam - medletna primerjava PRILOGA... 21

4 POVZETEK V okviru sklopa vprašanj o slovenski identiteti smo preverjali, v kolikšni meri se prebivalci Slovenije čutijo pripadnike svojega naroda, države, občine, regije, Evrope, družine, poklica, organizacije in političnega prepričanja. Povprašali smo tudi okoli nekaterih tipičnih slovenskih lastnosti. V okviru sklopa vprašanj o aktualni politični situaciji smo preverili podporo vladi in političnim strankam, preverili preference glede sprememb v načinu volitev v državni zbor, odnos do nošenje simbolov na protestih, strinjanje s sestavljanjem projekte vlade in podobno.

5 METODOLOŠKI UVOD Pričujoča raziskava je kvantitativnega tipa, zbiranje podatkov zanjo pa temelji na telefonskem anketiranju prek GSM (večji del vzorca) in stacionarnih telefonov (manjši del vzorca), ki je avtomatizirano po načelih CATI (Computer Aided Telephone Interviews). Intervjuje prek telefona izvajajo usposobljeni anketarji. Vzorčna baza je izbrana po metodi slučajnega vzorčenja iz elektronske različice telefonskega imenika. Zaradi nesorazmerij med strukturo telefonskih naročnikov in strukturo realiziranega vzorca na eni strani ter dejansko strukturo slovenske populacije na drugi strani, je realizirani vzorec naknadno poststratificiran oziroma obtežen po metodi»grabljenja«(raking), tako da se zagotovi usklajenost demografske strukture vzorca po spolu, starosti, stopnji izobrazbe i velikosti naselja glede na Popis prebivalstva iz leta Teža posamičnih enot (anketirancev), ki po tej metodi presega ocenjeno mejno vrednost se zmanjša. Vsi rezultati, predstavljeni v poročilu, tako pri demografskih kot pri vsebinskih statistikah, so že izraz obtežitve po opisani metodi. Vzorec je konstruiran tako, da ga lahko jemljemo kot reprezentativnega za celotno proučevano populacijo in omogoča statistično zanesljivo sklepanje na tej podlagi.

6 1 PREGLED REZULTATOV 1.1 Demografska statistika V raziskavi je sodelovalo 904 anketirancev. Od tega 462 žensk, kar predstavlja 51,2% celotnega vzorca. Med vprašanimi je največ takih s srednjo izobrazbo (31,6%), sledijo posamezniki s poklicno izobrazbo (29,1%) in osnovno izobrazbo ali manj (23,8%).

7 Skoraj polovica sodelujočih v raziskavi ima dohodek med 500 in 1000 (42,5%), 25,7% pa ima manj kot 500, 13,9% anketirancev nima lastnega dohodka.

8 Po starosti se največ anketirancev nahaja v kategoriji med 42 in 56 let. Povprečna starost znaša 46,1 let s standardnim odklonom 16,7 let. Najmlajši anketiranec je bil star 12, najstarejši pa 84 let. 1.2 Vsebinska analiza 1.2.1»Ljudje se združujemo v različne skupine. Nekatere so za nas bolj, druge pa manj pomembne. Prosim vas, da z oceno od 1 do 5 ocenite, s pripadnostjo kateri od naštetih skupin se najbolje identificirate, pri čemer 1 pomeni, da se sploh ne identificirate, 5 pa da se v celoti identificirate? Identificiram se s svojo/jim «

9 Anketiranci glede pomembnosti na prvo mesto umeščajo pripadnost družini (4,34), sledita ji pripadnost slovenskemu narodu (4,01) in starostni skupini (3,74). Najmanj pomembna je pripadnost politični stranki (1,87). Identifikacija z družino je v povprečju pri ženskah (4,48) višja kot pri moških (4,28). Višje povprečje dosegajo tudi tisti z višjo izobrazbo. S politično stranko se bolj identificirajo anketiranci z najnižjo izobrazbo (osnovna šola ali manj) in tisti z najnižjimi ter najvišjimi dohodki. Tudi s starostjo se pripadnost postopoma povečuje. Pripadnost verski skupini bolj čutijo anketiranci z nižjo izobrazbo in nižjim dohodkom. S starostjo se pripadnost postopoma povečuje. Pripadnost zaposlitvi se s starostjo in višjim dohodkom zvišuje, vendar pa v skupini z najvišjim dohodkom (nad 2000 ) ponovno upada. Višjo pripadnost čutijo anketiranci srednjih let. Pripadnost etnični skupini in geografski regiji se postopoma povečuje s starostjo anketirancev.»zdaj pa prav tako z oceno od 1 do 5 ocenite, koliko ponosni ste na naštete stvari v zvezi s Slovenijo pri čemer 1 pomeni, da sploh niste ponosni, 5 pa da ste zelo ponosni?«

10 Sodelujoči v raziskavi so v povprečju najbolj ponosni na slovenske športne dosežke (4,71), temu sledita zgodovina slovenstva (3,78) in slovenski znanstveni in tehnološki dosežki (3,74). Najmanj ponosni pa so na Slovenijo kot demokratično državo (2,45). Ponos na Slovenijo na splošno je dosegel povprečno oceno 3,61. Na slovenske znanstvene in tehnološke dosežke so bolj ponosni anketiranci iz večjih krajev in tisti z višjo plačo. Na slovenske dosežke v umetnosti so bolj ponosne ženske kot moški, ponos pa upada z višino dohodka. Na Slovenijo na splošno so nekoliko bolj ponosni moški kot ženske. Na Slovenijo kot demokratično državo so najbolj ponosni tisti z najnižjo izobrazbo. Ponos na slovenske tehnološke dosežke se postopoma povečuje z izobrazbo. Ponos na slovenske športne dosežke se povečuje z višino plače, visok ponos pa imajo v poprečju tudi tisti brez dohodka. Na dosežke, ki jih dosega slovensko gospodarstvo v svetu, so bolj ponosni anketiranci v starostni skupini med 27 in 41 let. Na zgodovino slovenstva so bolj ponosni starejši in tisti v najnižji starostni skupini (med 12 in 26 let).

11 »Slovenijo se v kulturnem in političnem smislu uvršča v različne civilizacijske, kulturne in politične prostore. Prosim vas, da z oceno od 1 do 5 za vsakega od naštetih prostorov ocenite, v kolikšni meri se vi osebno čutite njegov del, pri čemer 1 pomeni, da se sploh ne čutite del tega prostora, 5 pa, da se v celoti čutite del tega prostora.«razlike v povprečni pripadnosti prostoru niso zelo velike. Najvišje poprečje dosega pripadnost Evropi (3,45), najnižjo pa Jugovzhodni Evropi (2,75). Večjo pripadnost Evropi čutijo tisti z višjo izobrazbo in višjim dohodkom. Večjo pripadnost Zahodu čutijo ženske, starejši anketiranci in tisti z najvišjim dohodkom (nad 2000 ). Večjo pripadnost Sredozemlju čutijo moški, starejši anketiranci in tisti z višjo izobrazbo. Večjo pripadnost Srednji Evropi čutijo moški, tisti z višjo izobrazbo in višjim dohodkom. Večjo pripadnost Jugovzhodni Evropi čutijo tisti z najnižjo izobrazbo.

12 Katere od naslednjih lastnosti so po vašem mnenju značilne za Slovence in katere ne? Največ anketirancev je prepričanih, da je za Slovence značilna pridnost (91,5%). Temu sledi gostoljubnost (78,0%) in zadržanost (77,3%). Značilnosti ambicioznost (58,6%) in neodvisnost (53,8%) sta dosegli najmanj odgovorov»da«. Da so Slovenci varčni, v večji meri menijo mlajši anketiranci in tisti z nižjimi dohodki. Da so Slovenci zadržani, v večji meri menijo mlajši anketiranci. Poštenost so Slovencem v večji meri pripisali starejši anketiranci, ženske in tisti z najnižjim dohodkom (pod 500 ). Da so Slovenci neodvisni, v večji meri menijo tisti z najvišjo in najnižjo izobrazbo ter z najvišjim in najnižjim dohodkom. Gostoljubnost so Slovencem v večji meri pripisale ženske in tisti z nižjim dohodkom ter brez dohodka. Da so Slovenci ambiciozni, v večji meri menijo tisti z najvišjo in najnižjo izobrazbo ter tisti z višjim dohodkom.

13 1.2.2 Aktualna politična situacija " Ali podpirate sedanjo vlado?" Več kot 80% vprašanih ne podpira sedanje vlade. Med tistimi, ki jo podpirajo (14,4%), je nekoliko več starejših, moških, tistih z manjših krajev in tistih z višjimi dohodki.

14 Katero stranko bi volili, če bi bile to nedeljo parlamentarne volitve? Če bi bile to nedeljo parlamentarne volitve, največ vprašanih (32,1%) ne bi volilo nobene stranke, 20,4% ne ve, koga bi volili, 9,7% pa ne bi šlo na volitve. Tako v tem trenutku nobeni od naštetih strank svojega glasu ne bi dalo 65,5% vprašanih. Med njimi je več takšnih iz urbanih območij, mladih ali srednjih let. Največ anketirancev bi se odločilo za stranki SD in SDS, ki bi obe prejeli 8,8% glasov. SDS-u bi svoj glas pogosteje dali starejši anketiranci in tisti z nižjo izobrazbo, SD-ju pa v nadpovprečni meri bolj izobraženi.

15 Ali podpirate spremembo načina volitev v državni zbor, ki bi šla v smeri uvajanja večinskega sistema? Polovica anketirancev (50,2%) podpira spremembo načina volitev v državni zbor, ki bi šla v smeri uvajanja večinskega sistema. Spremembo delno podpira 13,2%, ne podpira pa 23,6%. Med tistimi, ki spremembo podpirajo, je nekoliko več starejših in več moških.

16 Na zborovanjih in protestih v zadnjem času so bili uporabljeni različni simboli. Prosim vas, da za vsakega od naštetih simbolov poveste, ali odobravate njegovo uporabo na takšnih javnih zborovanjih ali ne. Večina sodelujočih v raziskavi odobrava nošenje slovenske zastave na javnih zborovanjih (91,7%). Nekoliko manj (72,9%) jih odobrava nošenje evropske zastave. Skoraj polovica (46,8%) je dala svoje odobravanje lutkam s podobami politikov. Najmanj vprašanih (25,7%) odobrava nošenje zastave nekdanje Jugoslavije in nekdanje socialistične republike Slovenije. Lutke s podobami politikov bolj odobravajo mlajši anketiranci, tisti iz urbanih območij in bolj izobraženi. Nošenje rdeče zvezde bolj odobravajo anketiranci iz urbanih območij in z višjimi dohodki. Nošenje mask bolj odobravajo moški, anketiranci iz najmlajše starostne skupine, iz urbanih območij in bolj izobraženi. Nošenje evropske zastave bolj odobravajo starejši anketiranci. Nošenje slovenske zastave nekoliko manj odobravajo anketiranci z najvišjimi dohodki.

17 Kako gledate na pogovore Državljanske liste, Pozitivne Slovenije in drugih o oblikovanju tako imenovane projektne vlade? S katerim od naslednjih stališč glede tega se vi osebno bolj strinjate? Največ vprašanih (58,2%) meni, da gre pri pogovorih Državljanske liste, Pozitivne Slovenije in drugih o oblikovanju tako imenovane projektne vlade, za željo po prevzemu oziroma ohranitvi oblasti. Da gre za prizadevanje za konstruktivno rešitev v dobro Slovenije, je mnenja 28% anketirancev. Med njimi je več tistih, ki imajo najvišji dohodek in so nekoliko starejši.

18 Ali menite, da bi bilo tudi v primeru padca trenutne vlade potrebno udejanjiti zakona o slabi banki in državnem holdingu? Med anketiranci jih je 45,1% mnenja, da bi bilo tudi v primeru padca trenutne vlade potrebno udejanjiti zakona o slabi banki in državnem holdingu, 31,5% pa se s tem ne strinja. Precejšen delež (23,3%) je takšnih, ki odgovora na to vprašanje ne ve. Med temi, ki se s tem strinjajo, je nekoliko več žensk, tistih z nižjo izobrazbo in iz ruralnega okolja.

19 1.2.3 Podpora vladi - medletna primerjava Od sestave nove vlade pa do danes je podpora padla iz 44,6% na 14,4% vprašanih podpornikov. Delež vprašancev, ki so odgovorili z»ne vem«je iz 6,1% v januarju padlo na 3,6% v februarju.

20 1.2.4 Podpora političnim strankam - medletna primerjava Podpora strankam na sploh je upadla. SD za las ohranja prvo mesto, njena podpora je glede na prejšnji mesec padla. Podpora SDS ostaja stabilna. Od novembra je najbolj izrazito upada podpora PS. Podpora SLS in NSI v porastu. Podpora DeSUS po začetnem vzpenjanju spet pada.

21 PRILOGA Anketni vprašalnik ANKETNI VPRAŠALNIK ZA SLOVENSKI UTRIP»«FEBRUAR 2013 q1 Ljudje se združujemo v različne skupine. Nekatere so za nas bolj, druge pa manj pomembne. Prosim vas, da z oceno od 1 do 5 ocenite, s pripadnostjo kateri od naštetih skupin se najbolje identificirate, pri čemer 1 pomeni, da se sploh ne identificirate, 5 pa da se v celoti identificirate? Identificiram se s svojo/jim Ne vem (ne beri) 1 Zaposlitvijo Družino Starostno skupino Etnično skupino Versko skupino Politično stranko Slovenstvom Družbenim razredom Geografsko regijo

22 q2 Zdaj pa prav tako z oceno od 1 do 5 ocenite, koliko ponosni ste na naštete stvari v zvezi s Slovenijo pri čemer 1 pomeni, da sploh niste ponosni, 5 pa da ste zelo ponosni? Ne vem (ne beri) 1 Na Slovenijo na splošno Na Slovenijo kot demokratično državo Na dosežke, ki jih dosega slovensko gospodarstvo v svetu Na slovenske znanstvene in tehnološke dosežke Na slovenske športne dosežke Na slovenske dosežke v umetnosti Na zgodovino slovenstva

23 q3 Slovenijo se v kulturnem in političnem smislu uvršča v različne civilizacijske, kulturne in politične prostore. Prosim vas, da z oceno od 1 do 5 za vsakega od naštetih prostorov ocenite, v kolikšni meri se vi osebno čutite njegov del, pri čemer 1 pomeni, da se sploh ne čutite del tega prostora, 5 pa, da se v celoti čutite del tega prostora Ne vem (ne beri) 1 Srednja Evropa Sredozemlje Jugovzhodna Evropa Nekdanja Jugoslavija Zahod Evropa q4 Katere od naslednjih lastnosti so po vašem mnenju značilne za Slovence in katere ne? Da Ne Ne vem (Ne beri) 1 Pridnost Varčnost Skromnost Zadržanost Ambicioznost Gostoljubnost 1 2 3

24 7 Hlapčevstvo Poštenost Neodvisnost q5 Ali podpirate sedanjo vlado? 1 Da 2 Ne 3 Ne vem (Ne beri) q6 Katero stranko bi volili, če bi bile to nedeljo parlamentarne volitve? 1 Socialni demokrati- SD 2 Slovenska demokratska stranka- SDS 3 Liberalna demokracija Slovenije- LDS 4 Pozitivna Slovenija PS 5 Slovenska ljudska stranka- SLS 6 Nova Slovenija- NSI 7 Demokratična stranka upokojencev Slovenije- DESUS 8 Slovenska nacionalna stranka- SNS 9 Državljanska lista Gregorja Viranta - DLGV

25 10 Zares 11 drugo (anketar ne bere) 12 ne vem (anketar ne bere) 13 nobene (anketar ne bere) 99 ne bi šel na volitve (anketar ne bere) q7 sistema? Ali podpirate spremembo načina volitev v državni zbor, ki bi šla v smeri uvajanja večinskega 1 Podpiram 2 Delno 3 Ne podpiram 4 Ne vem q8 Na zborovanjih in protestih v zadnjem času so bili uporabljeni različni simboli. Prosim vas, da za vsakega od naštetih simbolov poveste, ali odobravate njegovo uporabo na takšnih javnih zborovanjih ali ne. Odobravam Ne odobravam Ne vem(ne beri) 1 Slovenska zastava Evropska zastava Rdeča zvezda 1 2 3

26 4 Zastava nekdanje Jugoslavije in nekdanje socialistične republike Slovenije Nošenje mask Lutke s podobami politikov q9 Kako gledate na pogovore Državljanske liste, Pozitivne Slovenije in drugih o oblikovanju tako imenovane projektne vlade? S katerim od naslednjih stališč glede tega se vi osebno bolj strinjate? 1 Gre za prizadevanje za konstruktivno rešitev v dobro Slovenije 2 Gre le za željo po prevzemu oziroma ohranitvi oblasti 3 Ne vem (ne beri) q10 Ali menite, da bi bilo tudi v primeru padca trenutne vlade potrebno udejanjiti zakona o slabi banki in državnem holdingu? 1 Da 2 Ne 3 Ne vem Spol Spol? 1 M

27 2 Ž Izobrazb Kakšna je stopnja vaše izobrazbe? 1 Osnovna ali manj 2 Poklicna 3 Srednja 4 Višja, visoka ali več 9 Brez odgovora doh Ali prejemate kakršenkoli mesečni dohodek? Če ga, ali znaša ta dohodek, če upoštevate, vse vaše prejemke? 1 Pod Nad Nad Nima dohodkov 9 b.o. (anketar ne bere)

28 ČE NOČE ODGOVORITI OBVEZNO PIŠI: 9999 LetoRoj ZAUPAJTE NAM PROSIM ŠE LETNICO VAŠEGA ROJSTVA?. PIŠI CELO LETNICO: 1975 Konec To bi bilo vse, za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo...

Microsoft Word - Porocilo docx

Microsoft Word - Porocilo docx Oktober, 2017 Poročilo o raziskavi Raziskava javnega mnenja o poznavanju številke 112 v Republiki Parmova ulica 41, 1000 Ljubljana 0590 777 55 Pripravljeno za: Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito

Prikaži več

Sezana_porocilo okt2013

Sezana_porocilo okt2013 Občani Sežane o aktualnih vprašanjih telefonska raziskava Izvajalec: Ninamedia d.o.o. Ljubljana, oktober 2013 1. POVZETEK Zaposlitvene možnosti so trenutno največji problem, ki ga zaznavajo anketiranci.

Prikaži več

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc REPUBLIKA SLOVENIJA Anketa o zadovoljstvu uporabnikov statističnih podatkov in informacij Statističnega urada RS 1. Kako pogosto ste v zadnjem letu uporabljali statistične podatke in informacije SURS-a?

Prikaži več

DEMOKRACIJA OD BLIZU Demokracija je 1. a) Demokratično sprejete odločitve so sprejete s soglasjem večine udeležencev. Nedemokratične odločitve sprejme

DEMOKRACIJA OD BLIZU Demokracija je 1. a) Demokratično sprejete odločitve so sprejete s soglasjem večine udeležencev. Nedemokratične odločitve sprejme DEMOKRACIJA OD BLIZU Demokracija je 1. a) Demokratično sprejete odločitve so sprejete s soglasjem večine udeležencev. Nedemokratične odločitve sprejme posameznik ali manjša skupina ljudi, ki si jemlje

Prikaži več

Microsoft Word - odnos-do-evra-december-2006.doc

Microsoft Word - odnos-do-evra-december-2006.doc Odnos državljanov in državljank do uvedbe evra v Sloveniji (III.) Pripravila: Ninamedia d.o.o. Naročnik: Ljubljana, december 2006 1. POVZETEK - Decembrska raziskava je večinoma potrdila ugotovitve iz dveh

Prikaži več

BIODIVERZITETA analiza 2018_1_Urejeno

BIODIVERZITETA analiza 2018_1_Urejeno BIODIVERZITETA V SLOVENIJI Rezultati javnomnenjske ankete Izvedeno za projekt LIFE NATURAVIVA Biodiverziteta - umetnost življenja LIFE16 GIE/SI/000711 CENTER ZA RAZISKOVANJE JAVNEGA MNENJA JANUAR 2018

Prikaži več

OBČINA KRIŽEVCI

OBČINA KRIŽEVCI OBČINA KRIŢEVCI OBČINSKI SVET Z A P I S N I K 1. ( konstitutivne ) seje občinskega sveta občine Kriţevci, ki je bila v ponedeljek, 08. novembra 2010 ob 18.00 uri v sejni sobi SKZ» KLAS» Kriţevci. Na seji

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation V pomurski regiji bliže k izboljšanju razumevanja motenj razpoloženja Novinarska konferenca, 14. maj 2019 Partnerja programa: Sofinancer programa: Novinarsko konferenco so organizirali: Znanstvenoraziskovalni

Prikaži več

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko)

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko) Splošno o projektu ANALIZA ANKET Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 201 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

Microsoft Word - POSDZ98VPR.rtf

Microsoft Word - POSDZ98VPR.rtf FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE CENTER ZA POLITOLOŠKE RAZISKAVE VPRAŠALNIK ZA POSLANCE DRŽAVNEGA ZBORA (1998) CILJ RAZISKAVE JE UGOTOVITI STALIŠČA POSLANCEV O DELOVANJU DRŽAVNEGA ZBORA V SEDANJEM MANDATU RAZISKAVA

Prikaži več

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišč

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana   Izhodišč 20. november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišča za novo finančno perspektivo 2014-2020 na področju izobraževanja odraslih Mag. Katja Dovžak Partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo

Prikaži več

Spletno raziskovanje

Spletno raziskovanje SPLETNO RAZISKOVANJE RM 2013/14 VRSTE SPLETNEGA RAZISKOVANJA RENKO, 2005 Spletne fokusne skupine Spletni eksperiment Spletno opazovanje Spletni poglobljeni intervjuji Spletna anketa 2 PREDNOSTI SPLETNIH

Prikaži več

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI KODEKS EVROPSKE PRAVNE FAKULTETE PREAMBULA Ta kodeks

Prikaži več

Microsoft Word - KAZALNIK ZADOVOLJSTVA S PREHRANO 2017

Microsoft Word - KAZALNIK ZADOVOLJSTVA S PREHRANO 2017 Neobvezni kazalnik kakovosti KAZALNIK ZADOVOLJSTVO S PREHRANO V PSIHIATRIČNI BOLNIŠNICI IDRIJA ZA LETO 2017 Kazalnik pripravila Andreja Gruden, dipl. m. s., Hvala Nataša, dipl. m. s. 1. POIMENOVANJE KAZALNIKA

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IV. Mednarodna znanstvena konferenca: ZA ČLOVEKA GRE: DRUŽBA IN ZNANOST V CELOSTNI SKRBI ZA ČLOVEKA Alma Mater Europaea - ECM Maribor, 11-12. marec 2016 ODZIVANJE ZDRAVSTVENEGA OSEBJA V PRIMERIH NASILJA

Prikaži več

Microsoft Word - spletne_aktivnosti_2004_6.doc

Microsoft Word - spletne_aktivnosti_2004_6.doc CMI Center za metodologijo in informatiko FDV Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani http://www.ris.org, email: info@ris.org RIS 2004/2005 spletne aktivnosti (#59) telefonska anketa Povzetek:

Prikaži več

(Microsoft Word - 39_Vklju\350enost odraslihv formalno izobra\236evanje)

(Microsoft Word - 39_Vklju\350enost odraslihv formalno izobra\236evanje) Andragoški center Slovenije 39. Statistični podatki: Vključenost odraslih v formalno izobraževanje Opomba: Informacijo o vključenosti odraslih v formalno izobraževanje (glej informacijo številka 38) nadgrajujemo

Prikaži več

2

2 REPUBLIKA SLOVENIJA LETNO POROČILO O KAKOVOSTI ZA RAZISKOVANJE ANKETA O MNENJU POTROŠNIKOV ZA LETO 2010 Poročilo pripravil: Martin Bajželj, Marta Arnež Datum: avgust 2011 1/12 Kazalo 0 Osnovni podatki...

Prikaži več

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 2015 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

DRŽAVNA VOLILNA KOMISIJA REZULTATI VOLITEV V DRŽAVNI ZBOR Volilna enota: Volilni okraj: Volišče: 1 KRANJ 10 KAMNIK 1 KRAJEVNI DOM MOTNIK

DRŽAVNA VOLILNA KOMISIJA REZULTATI VOLITEV V DRŽAVNI ZBOR Volilna enota: Volilni okraj: Volišče: 1 KRANJ 10 KAMNIK 1 KRAJEVNI DOM MOTNIK KRAJEVNI DOM MOTNIK Vpisanih v vol. imenik: 252 54 252 54 6,% 54 3,95% 5 5 3,66%,%,% 3,3%,99%,66%,%,% 6 3,97% DD DOBRA DRŽAVA,66% SMC - STRANKA MODERNEGA CENTRA 6,62% 2 SLS SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA 2,32%

Prikaži več

2

2 REPUBLIKA SLOVENIJA LETNO POROČILO O KAKOVOSTI ZA RAZISKOVANJE ANKETA O MNENJU POTROŠNIKOV ZA LETO 2011 Poročilo pripravil: Martin Bajželj, Marta Arnež Datum: september 2012 1/12 Kazalo 0 Osnovni podatki...

Prikaži več

Mesečni izdatki gospodinjstev za storitve elektronskih komunikacij - poročilo - Valicon, 2012

Mesečni izdatki gospodinjstev za storitve elektronskih komunikacij - poročilo - Valicon, 2012 Mesečni izdatki gospodinjstev za storitve elektronskih komunikacij - poročilo - Valicon, 2012 Naročnik APEK Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije Izvajalec Valicon d.o.o. Kopitarjeva

Prikaži več

Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 89/2015) Sporočanje

Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 89/2015) Sporočanje Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 89/2015) Sporočanje podatkov je obvezno. Vprašalnik za statistično raziskovanje

Prikaži več

Povzetek_Test trgovin_drogerije in parfumerije_Februar_2011

Povzetek_Test trgovin_drogerije in parfumerije_Februar_2011 TRŽNE IN MNENJSKE RAZISKAVE NA INTERNETU Test trgovin Drogerije in parfumerije Februar 2011 Metodologija: _ Metoda: Computer Assisted Web Interviews (CAWI) _ Merski instrument: Spletni intervjuji s pomočjo

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 28. november 2017 Poročilo Javnomnenjska raziskava na temo evropske kohezijske politike Naročnik: Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Kotnikova 5 1000 Ljubljana Izvajalec: Episcenter

Prikaži več

Naslov

Naslov Kriminaliteta v mestnih občinah v Republiki Sloveniji KATJA EMAN ROK HACIN 1 Uvod Meško (2016) kriminaliteto zločinstvenost ali hudodelstvo opredeli kot skupek ravnanj, ki napadajo ali ogrožajo tako temeljne

Prikaži več

Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno

Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno v tuje jezike. Obrazec št. 1/1 REPUBLIKA SLOVENIJA...

Prikaži več

Predmetnik programa Družboslovna informatika, smer Digitalne tehnologije in družba (DI-DTID) 1. letnik Zimski semester Poletni semester # Naziv predme

Predmetnik programa Družboslovna informatika, smer Digitalne tehnologije in družba (DI-DTID) 1. letnik Zimski semester Poletni semester # Naziv predme Predmetnik programa Družboslovna informatika, smer Digitalne tehnologije in družba (DI-DTID) 1. letnik 1 Statistika 60 6 6 Uvod v metode družboslovnega raziskovanja 60 6 2 Uvod v družboslovno informatiko

Prikaži več

Verjetnost in vzorčenje: teoretske porazdelitve standardne napake ocenjevanje parametrov as. dr. Nino RODE prof. dr. Blaž MESEC

Verjetnost in vzorčenje: teoretske porazdelitve standardne napake ocenjevanje parametrov as. dr. Nino RODE prof. dr. Blaž MESEC Verjetnost in vzorčenje: teoretske porazdelitve standardne napake ocenjevanje parametrov as. dr. Nino RODE prof. dr. Blaž MESEC VERJETNOST osnovni pojmi Poskus: dejanje pri katerem je izid negotov met

Prikaži več

Koncept prenove informacijskega sistema DP ZORA reševanje strokovnih dilem na področju ginekologije OCENA IZOBRAŽEVANJA Pripravili sodelavci presejaln

Koncept prenove informacijskega sistema DP ZORA reševanje strokovnih dilem na področju ginekologije OCENA IZOBRAŽEVANJA Pripravili sodelavci presejaln Koncept prenove informacijskega sistema DP ZORA reševanje strokovnih dilem na področju ginekologije OCENA IZOBRAŽEVANJA Pripravili sodelavci presejalnega programa in registra ZORA Onkološki inštitut Ljubljana

Prikaži več

2

2 LETNO POROČILO O KAKOVOSTI ZA RAZISKOVANJE ČETRTLETNO STATISTIČNO RAZISKOVANJE O ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJSKIH STORITVAH (KO-TEL/ČL) IN LETNO STATISTIČNO RAZISKOVANJE O ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJSKIH STORITVAH

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - UN_OM_G03_Marketinsko_raziskovanje

Microsoft PowerPoint - UN_OM_G03_Marketinsko_raziskovanje .: 1 od 10 :. Vaja 3: MARKETINŠKO KO RAZISKOVANJE Marketinško ko raziskovanje Kritičen del marketinškega informacijskega sistema. Proces zagotavljanja informacij potrebnih za poslovno odločanje. Relevantne,

Prikaži več

zdr04.doc

zdr04.doc Raziskava o navadah ljudi pri uporabi zdravil Q0) anketar oznaci ali odgovarja... 1 skrbnik 2 ostali Q1) ZA ZACETEK BI VAM ZASTAVIL(A) NEKAJ VPRAŠANJ O VAŠEM ZDRAVJU IN ZDRAVSTVENIH NAVADAH. KAJ BI REKLI,

Prikaži več

Revizijsko poročilo: Pravilnost financiranja referendumske kampanje stranke DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije za referendum o Zakonu

Revizijsko poročilo: Pravilnost financiranja referendumske kampanje stranke DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije za referendum o Zakonu Revizijsko poročilo Pravilnost financiranja referendumske kampanje stranke DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije za referendum o Zakonu o Radioteleviziji Slovenija Revizijsko poročilo Pravilnost

Prikaži več

1 DEMOGRAFSKI PODATKI

1 DEMOGRAFSKI PODATKI UVOD Število prebivalcev Slovenije je od leta 1955 naraslo za 34,7 % in je v letu 2017 znašalo 2.066.161 prebivalcev, število živorojenih otrok na 1.000 prebivalcev pa se je v tem obdobju zmanjšalo za

Prikaži več

(Microsoft Word - Pirls poro\350ilo o raziskavi_lektorirano)

(Microsoft Word - Pirls poro\350ilo o raziskavi_lektorirano) 78 5. Šolski viri za poučevanje branja Šola je prostor, kjer opismenjevanje poteka sistematično in kjer poučujejo formalno usposobljeni strokovnjaki učiteljice in učitelji. Učenec ne more vsega v zvezi

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ANALIZA SPREMEMB PRI UPORABNIŠKEM ZAVEDANJU O ZASEBNOSTI OB UPORABI DRUŽBENIH OMREŽIJ Lili Nemec Zlatolas DSI, 16.4.2019 Družbeno omrežje Facebook Dnevno uporablja omrežje 1, milijarde ljudi na svetu Slovenija

Prikaži več

PowerPoint slovenska predloga

PowerPoint slovenska predloga NSP/2019/010 Predstavitev predloga koncepta analize trga plačil Tina Vehovar Smole, Banka Slovenije 14. seja Nacionalnega sveta za plačila 4. julij 2019 Izhodišča za pripravo analize Aktivnost priprave

Prikaži več

ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI EVALVACIJSKO POROČILO ZA PROGRAME I IN II STOPNJE Fakulteta za družbene vede Splošni vidiki študijskega procesa

ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI EVALVACIJSKO POROČILO ZA PROGRAME I IN II STOPNJE Fakulteta za družbene vede Splošni vidiki študijskega procesa ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI EVALVACIJSKO POROČILO ZA PROGRAME I IN II STOPNJE Splošni vidiki študijskega procesa Študijsko leto 2017/2018 Pripombe, komentarje, vprašanja sporočite na http://1ka.si/set

Prikaži več

ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od do Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA

ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od do Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od 14. 1. 2019 do 5. 2. 2019. Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA. Oglaševanje ankete je potekalo na različnih slovenskih

Prikaži več

Zapisnik 1

Zapisnik 1 Letno poročilo o študentski anketi UP FHŠ za študijsko leto 2014/15 Letno poročilo o rezultatih anketiranja se pripravi skladno s Pravilnikom o izvajanju študentske ankete Univerze na Primorskem in vsebuje:

Prikaži več

LV5_12 Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 ČS: Četrtna skupnost Polje Datum: :25:44 Volitve v svet ČS / Proporcionalni - 1 VE Čas izr.10.

LV5_12 Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 ČS: Četrtna skupnost Polje Datum: :25:44 Volitve v svet ČS / Proporcionalni - 1 VE Čas izr.10. Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 VOLILNA ENOTA 01 Ime liste: 1 LISTA ZORANA JANKOVIĆA Preferenčnih glasov: 114 Glasov lista: 1879 6.07% 1 Anton Podobnik 56 2.98 2 Sonja Vegelj 7 0.37 3 Mirko Prapertnik

Prikaži več

IND/L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 97/2013) Spor

IND/L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 97/2013) Spor IND/L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 97/2013) Sporočanje podatkov je obvezno. Vprašalnik za statistično

Prikaži več

Revizijsko poročilo: Pravilnost financiranja referendumske kampanje stranke DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije za referendum o Zakonu

Revizijsko poročilo: Pravilnost financiranja referendumske kampanje stranke DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije za referendum o Zakonu Pravilnost financiranja referendumske kampanje stranke DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije za referendum o Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju Pravilnost financiranja referendumske

Prikaži več

Iztok KOSEM in Špela ARHAR HOLDT Trojina, zavod za uporabno slovenistiko ANALIZA BESEDIŠČA IN SKLADNJE V BESEDILIH TESTA BRALNE PISMENO

Iztok KOSEM in Špela ARHAR HOLDT Trojina, zavod za uporabno slovenistiko   ANALIZA BESEDIŠČA IN SKLADNJE V BESEDILIH TESTA BRALNE PISMENO Iztok KOSEM in Špela ARHAR HOLDT Trojina, zavod za uporabno slovenistiko www.trojina.si ANALIZA BESEDIŠČA IN SKLADNJE V BESEDILIH TESTA BRALNE PISMENOSTI PISA 2009 TEMA POROČILA PISA (The Programme for

Prikaži več

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni list RS, št. 40/2010, z dne 21.5.2010) PRIJAVNA VLOGA A. PODATKI O PRIJAVITELJU 1.

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2018) 7597 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o vzpostavitvi začasnega neposrednega stati

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2018) 7597 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o vzpostavitvi začasnega neposrednega stati EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 21.11.2018 C(2018) 7597 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne 21.11.2018 o vzpostavitvi začasnega neposrednega statističnega ukrepa za izkazovanje izbranih vsebin popisa

Prikaži več

Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost

Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost strokovnih delavcev v VIZ mag. Andrej Sotošek Andragoški Center Slovenije Struktura predstavitve Viri in strokovne podlage Namen in ključni cilji projektne

Prikaži več

I.5 ANALIZA UPORABE ZDRAVSTVENIH STORITEV PRI STAREJ IH SLOVENCIH: PRVI REZULTATI 4. VALA RAZISKAVE SHARE Rok Hren, Inštitut za matematiko, fiziko in

I.5 ANALIZA UPORABE ZDRAVSTVENIH STORITEV PRI STAREJ IH SLOVENCIH: PRVI REZULTATI 4. VALA RAZISKAVE SHARE Rok Hren, Inštitut za matematiko, fiziko in I.5 ANALIZA UPORABE ZDRAVSTVENIH STORITEV PRI STAREJ IH SLOVENCIH: PRVI REZULTATI 4. VALA RAZISKAVE SHARE Rok Hren, Inštitut za matematiko, fiziko in mehaniko, Univerza v Ljubljani Valentina Prevolnik

Prikaži več

Letnik XXIV, oktober 2018 EVROPSKA ANKETA EKONOMSKEGA OKOLJA ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA Podjetja v iskanju svežih moči Izvozna pričakovanja visoka

Letnik XXIV, oktober 2018 EVROPSKA ANKETA EKONOMSKEGA OKOLJA ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA Podjetja v iskanju svežih moči Izvozna pričakovanja visoka Letnik XXIV, oktober 2018 EVROPSKA ANKETA EKONOMSKEGA OKOLJA ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA Podjetja v iskanju svežih moči Izvozna pričakovanja visoka stran 2 Pričakovanja podjetij glede na velikost stran

Prikaži več

ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI Fakulteta za družbene vede Študentska anketa o študiju na III. stopnji Študijsko leto 2017/18 Pripombe, komenta

ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI Fakulteta za družbene vede Študentska anketa o študiju na III. stopnji Študijsko leto 2017/18 Pripombe, komenta ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI Študentska anketa o študiju na III. stopnji Študijsko leto 2017/18 Pripombe, komentarje, vprašanja sporočite na http://1ka.si/set Ljubljana, 7. januar 2019 1. Povzetek

Prikaži več

Osnove statistike v fizični geografiji 2

Osnove statistike v fizični geografiji 2 Osnove statistike v geografiji - Metodologija geografskega raziskovanja - dr. Gregor Kovačič, doc. Bivariantna analiza Lastnosti so med sabo odvisne (vzročnoposledično povezane), kadar ena lastnost (spremenljivka

Prikaži več

LOKALNE VOLITVE 2014 Instruktivni obrazec LV-10 Zapisnik-večinske volitve (Svet krajevne skupnosti) ZAPISNIK O DELU ORGANA POLITIČNE STRANKE, KI JE DO

LOKALNE VOLITVE 2014 Instruktivni obrazec LV-10 Zapisnik-večinske volitve (Svet krajevne skupnosti) ZAPISNIK O DELU ORGANA POLITIČNE STRANKE, KI JE DO LOKALNE VOLITVE 2014 Instruktivni obrazec LV-10 Zapisnik-večinske volitve (Svet krajevne skupnosti) ZAPISNIK O DELU ORGANA POLITIČNE STRANKE, KI JE DOLOČIL KANDIDATURO(E) ZA ČLANE SVETA KRAJEVNE SKUPNOSTI

Prikaži več

Microsoft Word - 501_GEO_.doc

Microsoft Word - 501_GEO_.doc SPLOŠNA MATURA IZ GEOGRAFIJE V LETU 2011 Poročilo DPK SM za geografijo VSEBINA 1 Splošni podatki 1.1 Število in struktura kandidatov po izobraževalnem programu in statusu 1.2 Potek zunanjega ocenjevanja

Prikaži več

STALIŠČE PREJEMNIKOV DO NENASLOVLJENEGA OGLASNEGA MATERIALA

STALIŠČE PREJEMNIKOV DO NENASLOVLJENEGA OGLASNEGA MATERIALA UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO STALIŠČE PREJEMNIKOV DO NENASLOVLJENEGA OGLASNEGA MATERIALA Študent: Marko Kaloh Naslov: Smetanova 46, Maribor Številka indeksa:

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Strokovno posvetovanje ZBDS, Maribor, 2011 SPLOŠNE KNJIŽNICE PO KNJIŽNIČNIH OBMOČJIH v letu 2010 Milena Bon koordinatorica posebnih nalog osrednjih območnih knjižnic Zakaj je matematika kraljica? Številke

Prikaži več

REGIJE V ŠTEVILKAH Statistični portret slovenskih regij

REGIJE V ŠTEVILKAH Statistični portret slovenskih regij REGIJE V ŠTEVILKAH Statistični portret slovenskih regij 2018 www.stat.si Regije v številkah - Statistični portret slovenskih regij 2018 ISSN 2463-0026 Informacije: www.stat.si T: (01) 241 64 04 E: info.stat@gov.si

Prikaži več

Microsoft Word - Splosni pogoji za uporabnike storitve_ONA_ doc

Microsoft Word - Splosni pogoji za uporabnike storitve_ONA_ doc Splošni pogoji in navodila za uporabnike storitev ONA V veljavi od 25.08.2015 1. Splošne določbe Splošni pogoji in navodila določajo način uporabe storitev ONA, ki jih nudi tehnični izvajalec (v nadaljevanju

Prikaži več

Pogoji za pridobitev pokojnin v Avstraliji in Commonwealth Senior Health Card

Pogoji za pridobitev pokojnin v Avstraliji in Commonwealth Senior Health Card Za pridobitev pokojnine v Avstraliji je potrebno, da zivite v Avstraliji neprekinjeno najmanj 10 let. Ce ste se priselili iz Slovenije, imaste moznost dobiti pokojnino po 12 mesecih stalnega prebivalisca

Prikaži več

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaēaja TRŽIŀĄE 2019

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaÄ“aja TRŽIŀĄE 2019 KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1. Osnovni podatki o katalogu: naziv organa, ki je izdal katalog: Osnovna šola Tržišče odgovorna uradna oseba, ki je katalog sprejela: Zvonka Mrgole, prof., ravnateljica

Prikaži več

Microsoft Word - RAZISKAVA_II._del.doc

Microsoft Word - RAZISKAVA_II._del.doc DEJAVNIKI VARNOSTI CESTNEGA PROMETA V SLOVENIJI Raziskava II. del Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani Ljubljana, avgusta 2010 Vodja raziskave: dr. Dragan Petrovec Izvajalci in avtorji:

Prikaži več

Pravilnik sejnine

Pravilnik sejnine OBČINSKI SVET www.sezana.si obcina@sezana.si Partizanska cesta 4, 6210 Sežana Tel.: 05 73 10 100, Fax: 05 73 10 123 Številka: 032-1/2011-11 Datum: 28. 2. 2011 Na podlagi sedmega odstavka 34.a člena Zakona

Prikaži več

Na tem delu pride kot pri ljubljanski različici kdaj bo senat sprejel ta pravila ter na kateri seji ter na kateri člen statuta

Na tem delu pride kot pri ljubljanski različici kdaj bo senat sprejel ta pravila ter na kateri seji ter na kateri člen statuta NAVODILA O IZVAJANJU ANKET O ZADOVOLJSTVU S ŠTUDIJEM IN O ZAPOSLJIVOSTI IN ZAPOSLENOSTI DIPLOMANTOV UM N 7/2013-41AG I. NAMEN IN CILJI ANKET 1. člen (namen anket) Univerza v Mariboru (v nadaljevanju UM)

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A)

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) Poglavitni cilji sprememb ZUTD: doseganje večje fleksibilnosti na trgu dela zmanjšanje pasti brezposelnosti za brezposelne osebe odprava

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 0070-17/2018/7 Ljubljana, 26. 11. 2018 EVA 2018-3340-0017 GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE

Prikaži več

Poročilo anket

Poročilo anket POROČILO ANKET Zadovoljstvo na delovnem mestu 2018 V času od 11. 6. do 22. 6. 2018 je med zaposlenimi na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za zdravstvene vede potekala anonimna anketa»zadovoljstvo na delovnem

Prikaži več

Mesečni izdatki gospodinjstev za storitve elektronskih komunikacij končno poročilo - Valicon, 2015

Mesečni izdatki gospodinjstev za storitve elektronskih komunikacij končno poročilo - Valicon, 2015 Mesečni izdatki gospodinjstev za storitve elektronskih komunikacij - končno poročilo - Valicon, Naročnik AKOS Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije Izvajalec Valicon d.o.o.

Prikaži več

Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priime

Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priime Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priimek ter naslov naročnika oziroma firma in sedež naročnika

Prikaži več

Štev.: /19-297/013 Ljubljana, dr. Olivera Stanojević Jerković, dr. med. spec. NIJZ OBMOČNA ENOTA MARIBOR Prvomajska ulica Marib

Štev.: /19-297/013 Ljubljana, dr. Olivera Stanojević Jerković, dr. med. spec. NIJZ OBMOČNA ENOTA MARIBOR Prvomajska ulica Marib Štev.: 1810-1/19-297/013 Ljubljana, 30.7.2019 dr. Olivera Stanojević Jerković, dr. med. spec. NIJZ OBMOČNA ENOTA MARIBOR Prvomajska ulica 1 2000 Maribor Zadeva: Polletno poročilo o delovanju Programa Svit

Prikaži več

Porevizijsko poročilo: Popravljalna ukrepa Upravnega sodišča Republike Slovenije

Porevizijsko poročilo: Popravljalna ukrepa Upravnega sodišča Republike Slovenije Porevizijsko poročilo Popravljalna ukrepa Upravnega sodišča Republike Slovenije POSLANSTVO Računsko sodišče pravočasno in objektivno obvešča javnosti o pomembnih razkritjih poslovanja državnih organov

Prikaži več

Demokratska stranka upokojencev Slovenije Levica Lista Marjana Šarca Nova Slovenija Slovenska nacionalna stranka Socialni demokrati Socialno demokrats

Demokratska stranka upokojencev Slovenije Levica Lista Marjana Šarca Nova Slovenija Slovenska nacionalna stranka Socialni demokrati Socialno demokrats Demokratska stranka upokojencev Slovenije Levica Lista Marjana Šarca Nova Slovenija Slovenska nacionalna stranka Socialni demokrati Socialno demokratska stranka Stranka modernega centra Stranka Alenke

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Svet

Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Svet Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Sveta delegacije Št. predh. dok.: 8946/16, 9455/16 FREMP

Prikaži več

Na podlagi 48. člena Statuta Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici (UPB4) z dne je senat FUDŠ na 2. seji senata dne

Na podlagi 48. člena Statuta Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici (UPB4) z dne je senat FUDŠ na 2. seji senata dne Na podlagi 48. člena Statuta Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici (UPB4) z dne 20.04.2015 je senat FUDŠ na 2. seji senata dne 26.11.2015 sprejel naslednji PRAVILNIK O DELOVANJU KOMISIJE

Prikaži več

Revizijsko poročilo: Pravilnost poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca v letu 2016

Revizijsko poročilo: Pravilnost poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca v letu 2016 Revizijsko poročilo Pravilnost poslovanja politične stranke Lista Marjana Šarca v letu 2016 POSLANSTVO Računsko sodišče pravočasno in objektivno obvešča javnosti o pomembnih razkritjih poslovanja državnih

Prikaži več

Microsoft Word - IRDO doc

Microsoft Word - IRDO doc ANALIZA MEDIJSKEGA POJAVLJANJA IRDO Inštitut za razvoj družbene odgovornosti 1. 3. 21 28. 2. 211 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2 Maribor, Slovenija, tel.: +386 ()2 / 25-4-1, fax: +386

Prikaži več

3 Matematični dosežki v vsebinskih in kognitivnih področjih Kot je opisano v izhodiščih raziskave TIMSS 2007, smo s preizkusi znanja preverjali znanje

3 Matematični dosežki v vsebinskih in kognitivnih področjih Kot je opisano v izhodiščih raziskave TIMSS 2007, smo s preizkusi znanja preverjali znanje 3 Matematični dosežki v vsebinskih in kognitivnih področjih Kot je opisano v izhodiščih raziskave, smo s preizkusi znanja preverjali znanje različnih matematičnih vsebin na več kognitivnih področjih. Naloge

Prikaži več

Ime in priimek: Vpisna št: FAKULTETA ZA MATEMATIKO IN FIZIKO Oddelek za matematiko Statistika Pisni izpit 31. avgust 2018 Navodila Pazljivo preberite

Ime in priimek: Vpisna št: FAKULTETA ZA MATEMATIKO IN FIZIKO Oddelek za matematiko Statistika Pisni izpit 31. avgust 2018 Navodila Pazljivo preberite Ime in priimek: Vpisna št: FAKULTETA ZA MATEMATIKO IN FIZIKO Oddelek za matematiko Statistika Pisni izpit 31 avgust 018 Navodila Pazljivo preberite besedilo naloge, preden se lotite reševanja Za pozitiven

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

Pravila nagradne igre »Podarimo okna MIK

Pravila nagradne igre »Podarimo okna MIK Pravila nagradne igre»že 70 let z vami na poti«(v nadaljevanju: pravila) I. Organizator nagradne igre Organizator nagradne igre»že 70 let z vami na poti«(v nadaljevanju: nagradna igra) je podjetje Delo,

Prikaži več

Datum: 24

Datum:  24 ZADEVA: OBJAVA UGOTOVITEV - ANKETA SSRS 2016 2017 Spoštovani, obveščamo vas, da smo zaključili obdelavo zbranih podatkov Ankete SSRS 2016 2017 o ugotavljanju potreb po vrstah stanovanjskega fonda v občinah

Prikaži več

c_ sl pdf

c_ sl pdf 3.12.2008 C 308/1 I (Resolucije, priporočila in mnenja) MNENJA EVROPSKI NADZORNIK ZA VARSTVO PODATKOV Mnenje Evropskega nadzornika za varstvo podatkov o predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o

Prikaži več

2

2 REPUBLIKA SLOVENIJA LETNO POROČILO O KAKOVOSTI ZA RAZISKOVANJE Izdatki za varstvo okolja (OKI) ZA LETO 2006 Poročilo pripravila: Danica Bizjak in Boro Nikić Datum: oktober 2008 1/9 Kazalo 0 Osnovni podatki...

Prikaži več

IND-L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/95 in št. 9/01) Letni program statističnih raziskovanj za leto 2011 (Uradni list RS, št. 92/1

IND-L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/95 in št. 9/01) Letni program statističnih raziskovanj za leto 2011 (Uradni list RS, št. 92/1 IND-L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/95 in št. 9/0) Letni program statističnih raziskovanj za leto 0 (Uradni list RS, št. 9/) Sporočanje podatkov je obvezno. Vprašalnik za statistično

Prikaži več

v sodelovanju z S.BON-1 [-] S.BON AJPES za podjetje: Podjetje d.o.o. Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: ID za DDV / davčna številka:

v sodelovanju z S.BON-1 [-] S.BON AJPES za podjetje: Podjetje d.o.o. Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: ID za DDV / davčna številka: v sodelovanju z S.BON AJPES za podjetje: Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: 1234567000 ID za DDV / davčna številka: SI12345678 BONITETNA OCENA PO PRAVILIH BASEL II BONITETNA OCENA PODJETJA NA DAN

Prikaži več

ZELENA DOLINA

ZELENA DOLINA REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZELENA DOLINA Evalvacija programa dr. Janez Drobnič Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje

Prikaži več

da

da SODELAVCI PRI RAZISKAVI REUS 2013 Pri načrtovanju in izvedbi raziskave REUS 2013 so sodelovali: Arhea Center za energetsko učinkovitost IJS Gradbeni inštitut ZRMK Informa Echo SURS Valicon Člani strokovnega

Prikaži več

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx RAZISKOVANJE O STRUKTURI PLAČE ZA LETO 2018 METODOLOŠKA NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE VPRAŠALNIKA ZAP-RSP Splošna navodila za izpolnjevanje vprašalnika ZAP-RSP 1. Poročevalske enote so v vzorec izbrani poslovni

Prikaži več

COM(2007)634/F1 - SL

COM(2007)634/F1 - SL KOMISIJA EVROPSKIH SKUPNOSTI Bruselj, 23.10.2007 COM(2007) 634 konč. Predlog UREDBA SVETA o spremembi Uredbe Sveta (ES) št. 1425/2006 o uvedbi dokončne protidampinške dajatve na uvoz nekaterih vreč in

Prikaži več

RASTAFARIJANSTVO

RASTAFARIJANSTVO RASTAFARIJANSTVO UVOD Ko večina ljudi sliši besedo rastafarijanstvo pomisli na drede na glavi, reagge in uživanje marihuane. Vendar je rastafarijanstvo vse več kot to. To je način življenja in filozofija,

Prikaži več

Metodologija

Metodologija CMI Center za metodologijo in informatiko FDV Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani http://www.ris.org, email: info@ris.org RIS2001 po www Ponudniki dostopa do interneta Ljubljana, januar 2003

Prikaži več

Modra zavarovalnica, d.d.

Modra zavarovalnica, d.d. Srečanje z novinarji Ljubljana, 17. 1. 2013 Poudarki Modra zavarovalnica je največja upravljavka pokojninskih skladov in največja izplačevalka dodatnih pokojnin v Sloveniji. Modra zavarovalnica med najboljšimi

Prikaži več

Na podlagi sklepa o izbiri kandidata/kandidatke Petre Zega z dne 1

Na podlagi sklepa o izbiri kandidata/kandidatke Petre Zega  z dne 1 Posvet Otrok v družinskih sporih Rdeča dvorana Pravne fakulteta Univerze v Ljubljani Četrtek, 14. 5. 2015 ANALIZA ODLOČANJA SODIŠČ O VZGOJI IN VARSTVU OTROK Lan Vošnjak Svetovalec pri Varuhu človekovih

Prikaži več

Microsoft Word - SKUPNO POROČILO_analiza deležnikov

Microsoft Word - SKUPNO POROČILO_analiza deležnikov SKUPNO POROČILO ANALIZA DELEŽNIKOV NA PILOTNEM OBMOČJU POHORJE Projekt NATREG Zavod RS za varstvo narave Projekt NATREG Ljubljana, Oktober 2010 Project acronym: Project title: Contract number: / DELIVERABLE

Prikaži več

POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV

POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV, RUDARSKI ŠOLI V ŠOLSKEM LETU 2011/2012 1. Predstavitev šole V šolskem letu 2011/2012 so bili na Rudarsko šolo vpisani 204 dijaki. Razporejeni so bili v 6 oddelkov

Prikaži več

Microsoft Word - KONČNA VERZIJA.doc

Microsoft Word - KONČNA VERZIJA.doc OSNOVNA ŠOLA POLJANE Poljane nad Škofjo Loko 100 MLADI RAZISKOVALCI ZA RAZVOJ POLJANSKE DOLINE RAZISKOVALNA NALOGA VARČUJEM, PRIHODNOST IN SREČO KUPUJEM Tematsko področje: SOCIOLOGIJA Avtorja: Mateja Božnar,

Prikaži več

2

2 Povzetek makroekonomskih gibanj, maj 19 Gospodarska rast v evrskem območju je nizka, a precej stabilna, saj se ob naraščajoči negotovosti v svetovni trgovini ohranja solidna rast domačega povpraševanja.

Prikaži več

Predstavitev IPro06

Predstavitev IPro06 REVIZIJSKO POROČILO O PREDLOGU ZAKLJUČNEGA RAČUNA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2006 CILJI REVIZIJE 1. Izrek mnenja o predlogu splošnega dela zaključnega računa 2. Izrek mnenja o pravilnosti izvršitve:

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več