Tehnična specifikacija za hidrografsko izmero slovenskega morja Simboli in krajšave Tehnična specifikacija za hidrografsko izmero je del razpisne doku

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Tehnična specifikacija za hidrografsko izmero slovenskega morja Simboli in krajšave Tehnična specifikacija za hidrografsko izmero je del razpisne doku"

Transkripcija

1 Simboli in krajšave Tehnična specifikacija za hidrografsko izmero je del razpisne dokumentacije in podaja osnovne pogoje ter zahteve za izvajanje meritev slovenskega morja. Dodatni pogoji in zahteve so lahko določeni pri opisu in določitvi območij letnih ali izrednih meritev (dokument Območja hidrografske izmere). A1 Simboli in krajšave Krajšava Opis GI Geodetski inštitut Slovenije GNSS Global Navigation Satellite System HI Hidrografska izmera IHO Mednarodna hidrografska organizacija Lat Latitude geografska širina Long Longitude geografska dolžina MBES Multi-Beam Echo Sounder MNZ Ministrstvo za notranje zadeve POS MV Position and Orientation System for Marine Vessels RINEX Active GNSS base station data S-44 Special Publication No.44 - IHO standard za hidrografske izmere SNM Srednji nivo morja SNNVŽMM Srednje nižje nizke vode živih morskih men SVP Sound Velocity Probe THU Total horizontal uncertainty TPU Total propagated uncertainty TVU Total vertical uncertainty URSP Uprava Republike Slovenije za pomorstvo

2 Splošni pogoji B1 Soglasja in dovoljenja Pogodba za Izvedbo hidrografskih meritev globin predstavlja uradno dovoljenje za izvajanje meritev, ostala potrebna soglasja in dovoljenja mora izvajalec pridobiti od pristojnih institucij (URSP, MNZ). Izvajalec je odgovoren za ureditev vseh potrebnih soglasij in dovoljenj za dostop do objektov ter za potrditev radijske komunikacije za vse vrste meritev, ne glede na to ali so na kopnem ali na morju. Kakršnekoli težave pri pridobivanju soglasij in dovoljenj mora izvajalec čimprej pisno sporočiti neposredno naročniku (GI). B2 Odgovornost izvajalca meritev Oprema in osebje, ki ga izvajalec zagotovi za meritve v skladu s pogodbo, je v vsakem trenutku odgovornost izvajalca meritev. Kakršna koli izguba, poškodba ali škoda, ki se utrpi ali povzroči med meritvami, je v celoti tveganje izvajalca. Vsako izgubo, škodo ali poškodbo osebja, opreme ali okolja je potrebno nemudoma sporočiti pristojnemu organu kot zahteva zakonodaja. B3 Kontrola meritev in procesiranja podatkov Kontrolo meritev izvaja naročnik. Kontrolo lahko izvede kadarkoli v času HI, in sicer na plovilu ali v času procesiranja podatkov v prostorih izvajalca meritev. B4 Območje in načrt meritev Območje HI je za posamezno leto določeno v dokumentu Območja hidrografske izmere, ki je del razpisne dokumentacije hidrografskih meritev. Izvajalec mora pred začetkom meritev naročniku v potrditev oddati načrtovano časovnico meritev, območje HI mora biti razdeljeno na meritvene bloke in znotraj teh določene linije merjenj. V primeru, da so v razpisni dokumentaciji določena tudi prioritetna območja, je vsako tako območje svoj meritveni blok. Izvajalec mora tedensko pripraviti načrt izvedbe meritev po dnevih in ga pred pričetkom meritev posredovati po e-pošti naročniku in URSP.

3 Splošni pogoji B5 Izvajanje meritev in označitev plovila Pri izvajanju meritev se ne sme ovirati plovil, ki uporabljajo shemo ločene plovbe in plovil pri vplutju ali izplutju iz pristanišča. Plovilo izvajalca meritev mora biti označeno kot plovilo z omejeno sposobnostjo manevriranja v skladu s Pravilnikom o izogibanju trčenju na morju (Uradni list RS, št. 84/05). Plovilo mora biti opremljeno z VHF GMDSS radijsko postajo in z avtomatskim identifikacijskim sistemom (AIS). Plovilo mora v času meritev oddajati AIS signal. B6 Komunikacija med izvajanjem meritev Pred začetkom izvajanja meritev mora izvajalec to sporočiti URSP. Pred pričetkom merjenj v pristaniščih, marinah in pristanih mora izvajalec obvezno vsaj 3 dni prej pisno obvestiti naročnika in URSP. Pred pričetkom merjenj v bližini državne meje na morju mora izvajalec obvezno vsaj 3 dni prej obvestiti naročnika, MNZ in URSP. B7 Hidrografska obvestila Obvestilo o novo odkritih nevarnostih za plovbo mora izvajalec pisno posredovati naročniku in URSP v 24 urah od odkritja.

4 Določanje položaja C1 Geodetski parametri Če ni drugače zahtevano, se vsaka HI opravi z uporabo naslednjih geodetskih parametrov državnega horizontalnega koordinatnega sistema Republike Slovenije (D96/TM): Datum: Slovenia Geodetic Datum D96 Elipsoid: GRS80 Projekcija: Prečna Mercatorjeva (Transverse Mercator (TM)) Geoid: izbrani izvajalec dobi podatke od naročnika Procesirani položaji globin se oddajajo v digitalni obliki v pravokotnih koordinatah koordinatnega sistema D96/TM. Procesirani položaji ovir/objektov se oddajajo tudi v geografskih koordinatah WGS84 (Lat, Long, v decimalnih stopinjah, podanih na najmanj 8 decimalnih mest). Parametre transformacije med koordinatnima sistemoma izvajalec dobi od naročnika. C2 Horizontalna natančnost Horizontalna natančnost vseh meritev položajev, ki je zahtevana za posamezno HI, mora biti v skladu s standardom IHO (glej D8). C3 Metoda določitve položaja globin Izvajalec meritev mora v svoji ponudbi navesti in opisati metodo določanja položaja globin, ki jo bo uporabil (naknadna obdelava (post-processed) ali obdelava v realnem času (real time)). Izvajalec mora dokumentirati, da je izbrana metoda za določanje položaja globin v skladu z zahtevano horizontalno in vertikalno natančnostjo po standardu IHO (glej D8).

5 Določanje položaja C4 Kontrola geometrije plovila Pred začetkom meritev mora izvajalec opraviti ustrezno kontrolo geometrije vsakega uporabljenega plovila. Stalne in dodatne kontrolne točke je potrebno določiti na vsakem uporabljenem plovilu, v referenčnem koordinatnem sistemu plovila z največjim dovoljenim odstopanjem ± 0,01 m (pri 95- odstotni stopnji zaupanja) v smereh X, Y in Z. Položaj vseh senzorjev mora biti določen v referenčnem koordinatnem sistemu plovila z največjim dovoljenim odstopanjem ± 0,02 m (pri 95-odstotni stopnji zaupanja) v smereh X, Y in Z. Kjer je to potrebno, se vrtenje vsakega senzorja okoli osi X, Y in Z določi s kontrolno meritvijo z največjim dovoljenim odstopanjem ± 0,2 stopinje (pri 95-odstotni stopnji zaupanja). Težišče plovila je potrebno oceniti in jasno navesti njegov položaj v referenčnem koordinatnem sistemu plovila ter metodo določitve navesti v Poročilu o pripravi in kalibraciji opreme. Rezultate kontrole geometrije, za vsako uporabljeno plovilo, izvajalec vključi v Poročilo o pripravi in kalibraciji opreme. Izvajalec odda tudi podatke vseh kontrolnih točk, ki so bile uporabljene za izračun natančnosti. Naročnik mora odobriti vsako odstopanje od zgoraj navedenih pogojev.

6 Določanje položaja C5 Kalibracija smeri Kalibracija smeri se izvede na začetku meritev in po zamenjavi ali bistveni rekonfiguraciji kateregakoli senzorja (npr. GNSS, IMU ali žirokompasa) za vsako HI. Kalibracija smeri določa relacijo med referenčnim koordinatnim sistemom plovila in referenčnim koordinatnim sistemom HI. Zamik med njima je potrebno vnesti v programsko opremo (za navigacijo in/ali senzor gibanja), s katero se izvaja HI. Rezultate kalibracije smeri se vključi v Poročilo o pripravi in kalibraciji opreme. C6 Test ponovljivosti batimetričnih meritev Test ponovljivosti batimetričnih meritev se opravi po zaključku vseh predhodnih kontrol in kalibraciji opreme. Izvesti ga je potrebno na začetku terenskega dela za vsako HI ali po zamenjavi ali bistveni rekonfiguraciji kateregakoli senzorja (metodologija mora biti podrobno navedena v ponudbi). Test se izvede z meritvami tridimenzionalnega položaja jasno opredeljenega majhnega, vendar enostavno določljivega objekta na morskem dnu. Objekt je potrebno najprej izmeriti blizu nadirja iz več smeri - najmanj od severa, juga, vzhoda in zahoda. Nadalje mora biti objekt izmerjen tako, da leži na zunanjem delu enakomerno odmaknjenih meritvenih pasov, merjenih od severa, juga, vzhoda in zahoda. V Poročilu hidrografske izmere je potrebno ločeno navesti izračunano statistično zanesljivost merjenega horizontalnega položaja in globine objekta. Rezultate testa ponovljivosti batimetričnih meritev za vsako uporabljeno plovilo je potrebno vključiti v Poročilo o pripravi in kalibraciji opreme.

7 Batimetrija D1 Primarni batimetrični merilni sistem Meritve globin na celotnem območju HI morajo biti izvedene z uporabo večsnopnega batimetričnega merilnega sistema, ki izpolnjuje vse spodaj navedene zahteve. Izvajalec mora v ponudbi naročniku podati dokumentacijo o ustreznosti vsakega uporabljenega merilnega sistema. D2 Natančnost meritev Natančnost meritev (v vseh treh dimenzijah), ki je zahtevana za posamezno HI, mora biti v skladu s standardom IHO (glej D8). D3 Model natančnosti Izvajalec mora naročniku predložiti celovit model natančnosti pred začetkom meritev (a-priori ocena natančnosti). Model mora navesti posamezne vplive na natančnost ter skupno natančnost meritev. Po končanih meritvah izvajalec odda dosežene vrednosti THU, TVU in TPU. Opis izdelave modela natančnosti in dosežene natančnosti po končanih meritvah, morajo biti vključene v Poročilo hidrografske izmere. D4 Določanje nagiba plovila Določanje in uporaba podatkov o nagibu plovila (valjanje, zibanje, dviganje plovila) zagotavljajo, da so vertikalne meritve v skladu s standardom IHO (glej D8). Rezultate kontrole nagiba plovila mora izvajalec priložiti v Poročilu o pripravi in kalibraciji opreme. D5 Kontrola hitrosti zvoka Pred izvedbo HI je potrebno preveriti pravilno delovanje vseh uporabljenih senzorjev za izmero hitrosti zvoka. Rezultati kontrole hitrosti zvoka morajo biti vključeni v Poročilu o pripravi in kalibraciji opreme.

8 Batimetrija D6 Evidentiranje objektov Na celotnem območju HI morajo biti evidentirani objekti, ki glede na zahteve za posamezno HI, presegajo minimalno velikost objekta določeno v standardu IHO (D8). D7 Gostota izmerjenih globin Vsak evidentiran objekt (D6) je potrebno izmeriti z vsaj 3 veljavnimi meritvami v vzdolžni smeri linije merjenja in 3 veljavnimi meritvami v prečni smeri linije merjenja. Minimalno skupno število veljavnih meritev za vsak evidentiran objekt (mreža 3 x 3) je 9 meritev. Po procesiranju (čiščenju) meritev, morajo biti veljavne meritve enakomerno porazdeljene po celotni mrežni celici. Zgostitev meritev na enem delu mrežne celice, ni sprejemljiva. Velikost mrežne celice je enaka velikosti evidentiranega objekta, ki je glede na zahteve posamezne HI, določena v standardu IHO (D8). Vse mrežne celice morajo izpolnjevati zgoraj navedene zahteve. D8 Natančnost meritev HI je potrebno izvesti najmanj z natančnostjo zahtevano za Special order meritve (skladno s standardom za hidrografske izmere Mednarodne hidrografske organizacije (IHO S-44)). Zagotoviti je potrebno celovito pokritost morskega dna območja HI, določenega z obodnim poligonom ali opredeljeno izobato. Kadar območje izmere leži ob: grajeni obali, se morajo veljavne meritve začeti v oddaljenosti, ki ni večja kot 1 m od obale, naravni obali, morajo izmerjene globine segati čez izobato 2 m proti obali pri SNM (obvezna določljivost 2 m izobate).

9 Batimetrija D9 Prečne linije Za vsako HI je potrebno izvesti najmanj 3 prečne linije meritev v vsakem meritvenem bloku. Število meritvenih blokov se določi znotraj HI. Prečne linije meritev morajo biti približno enakomerno razporejene po meritvenem bloku in morajo biti približno pravokotne na vzdolžne linije meritev. Podatki, pridobljeni vzdolž prečnih linij meritev, morajo biti ustrezno ločeni od ostalih podatkov meritev, vendar so lahko uporabljeni v končnem podatkovnem nizu. Obdelani morajo biti v skladu z zahtevami za procesiranje podatkov (D13). Izvesti je potrebno primerjavo med podatki meritev prečnih linij z glavnimi merskimi podatki, za kontrolo skladnosti merjenih globin s standardom IHO. Primerjavo je potrebno priložiti Poročilu hidrografske izmere. D10 Podatki globin Globine se morajo nanašati na hidrografsko ničlo in morajo biti podane v metrih, na dve decimalni mesti.

10 Batimetrija D11 Evidentiranje razbitin in čeri (potopljeni objekti) Vsak potopljen objekt ali čer na območju HI, mora izvajalec evidentirati in podatke vnesti v obrazec ER01 (podatki o razbitinah in ovirah). Vse osamljene razbitine, ki se nahajajo izven območja HI (20 m od meje območja HI), mora izvajalec evidentirati in tudi zanje izpolniti obrazec ER01 (podatki o razbitinah in ovirah). Vse razbitine je potrebno izmeriti na način, da se izvede glavna linija meritev nad sredino objekta vzdolž glavne osi objekta, sledita ji še dve vzporedni liniji meritev, ki sta iz obeh strani enako oddaljeni od glavne linije. Za pokritje celotne dolžine objekta je potrebno zagotoviti tudi meritve, ki potekajo pravokotno na glavno linijo meritev. Vse meritve se morajo izvajati s čim manjšo hitrostjo in (po potrebi) ustrezno prilagoditvijo naklonskega kota, da se poveča gostota sondiranja na območju objekta. Izvajalec mora v Poročilu hidrografske izmere za vsako razbitino posebej, jasno navesti, s katero metodo je bila določena najplitvejša globina. Podatke MBES je potrebno oddati kot očiščen oblak točk, s polno gostoto podatkov. Del razbitine, ki je opredeljen kot najplitvejša točka/globina, mora biti označen. Vse, med HI, novoodkrite razbitine, je potrebno sporočiti naročniku in URSP v roku 24 ur.

11 Batimetrija D12 Evidentiranje ovir Vsako oviro na območju HI, mora izvajalec evidentirati in zanjo izpolniti obrazec ER01 (podatki o razbitinah in ovirah). Izmera bo predvidoma enaka kot pri evidentiranju razbitin (položaj, usmerjenost, obseg in najplitvejša globina). Uporablja se enak vzorec meritvenih linij, kot je opisan v D11. Izvajalec mora prav tako jasno navesti, s katero metodo je bila določena najplitvejša globina za vsako oviro. Kakršnekoli ovire, ki ne zahtevajo podrobnih meritev, bodo navedene v Poročilu hidrografske izmere. To običajno velja za ovire, katerih lokacija je že znana in označena na kartah (na primer cevovodi in kabli). Vse, med HI, novoodkrite ovire, je potrebno sporočiti naročniku in URSP v roku 24 ur. D13 Procesiranje (čiščenje) podatkov V končni sloj batimetričnih podatkov so lahko uvrščene le veljavne globine, ki dosegajo zahtevano natančnost iz IHO standarda S-44. Podatki morajo biti očiščeni vseh napak in šumov senzorjev, ki nastanejo med meritvami (upoštevana mora biti hitrost zvoka v vodi, plimovanje in vse ostale korekcije, potrebne za ustrezno in natančno določitev globin). Vse sistematične napake in očitna odstopanja v podatkih, morajo biti izločena iz nadaljnje obdelave. Globine, ki dosegajo zahtevano natančnost, vendar so numerično oddaljeni od glavnega podatkovnega sloja, se štejejo za odstopanja in jih je potrebno izločiti iz nadaljnje obdelave, vendar se iz podatkovnega sloja ne smejo izbrisati. Vse umetne vertikalne objekte, ki se razprostirajo nad vodno gladino in so suhi v vseh fazah plime, je potrebno izločiti iz podatkovnega sloja. Vse izločene globine, je potrebno ustrezno označiti in oddati naročniku.

12 Oddaja poročil in podatkov meritev E1 Poročilo o pripravi in kalibraciji opreme Izvajalec mora naročniku predložiti Poročilo o pripravi in kalibraciji opreme za meritve ob zaključku priprave opreme oziroma v 48 urah po začetku meritev. Poročilo o pripravi in kalibraciji opreme mora vključevati najmanj: - opis vse opreme in sistemov za meritve nameščenih na vseh uporabljenih plovilih (opis batimetričnega sistema), - kontrolo geometrije plovila (C4, opis uporabljenih ključnih točk na plovilu, senzorjev), - kontrolo položajev senzorjev, - kontrolo kalibracije smeri (C5), - rezultate testa ponovljivosti batimetričnih meritev (C6), - rezultate določanja nagiba plovila (D4), - kontrolo hitrosti zvoka (D5, primerjava SVP). Poročilo mora biti digitalno podpisano s strani hidrografa.

13 Oddaja poročil in podatkov meritev E2 Poročilo napredka meritev Izvajalec mora voditi dnevno in tedensko poročilo o napredku meritev. Dnevno poročilo o napredku mora vsebovati (xls datoteka): - začetek meritev (datum, čas), - konec meritev (datum, čas), - lokacija meritev (opisno ali koordinatno), - številka meritvenega bloka - dnevna realizacija glede na tedenski plan (v %), - opombe: problemi pri izvajanju meritev, vzrok odpovedi meritev (vreme, napaka opreme, plovila ali drugo). Tedensko poročilo napredka mora izvajalec v času trajanja HI naročniku pošiljati 1x tedensko po e-pošti (npr. vsak ponedeljek). Poročilo mora vsebovati: - dnevna poročila do datuma oddaje tedenskega poročila, - napredek do datuma oddaje poročila (v %, po dnevih, tedenska realizacija glede na plan in realizacija glede na celotno HI), - meritveni blok (% izmerjenih glede na celotno HI) - izvedene tedenske aktivnosti (kaj je bilo izvedeno in kaj ne ter zakaj), - vremenski pogoji v času meritev, - seznam oddanih izvornih podatkov (po dnevih), glej E5, - napredek pri obdelavi podatkov, - previdni datumi oddaje procesiranih podatkov, - načrtovana uporaba plovil (katero plovilo, na katerem območju in zakaj), - morebitni problemi pri meritvah (incidenti, onemogočanje merjenj ). Kakršnekoli nepredvidene okoliščine (incidente) ali pomisleke v času meritev mora izvajalec čimprej pisno sporočiti neposredno naročniku.

14 Oddaja poročil in podatkov meritev E3 Poročilo hidrografske izmere Poročilo o hidrografski izmeri mora vključevati najmanj naslednja vsebinska poglavja: - opis območja hidrografske izmere (razdelitev na meritvene bloke), - opis geodetskih parametrov HI, - opis določanja globine, - hidrografsko višinsko izhodišče, - opis izdelave modela natančnosti (navedba a-priori ocene natančnosti), - opis poteka batimetričnega snemanja (primerjava natančnosti meritev med vzdolžnimi in prečnimi linijami ), - navedbo in opis izračuna dosežene horizontalne in vertikalne natančnosti izmerjenih in procesiranih podatkov, - rezultate batimetričnega snemanja, - opis postopka procesiranja podatkov, ter navedbo metode, s katero je bila določena najplitvejša globina, - navigacijske objekte (obalna linija, položaji boj in ovir za plovbo, seznam podvodnih objektov). Poročilo mora biti digitalno podpisano s strani hidrografa. Poročilu hidrografske izmere mora izvajalec priložiti tudi Poročilo o pripravi in kalibraciji opreme ter obrazec ER01 (podatki o razbitinah in ovirah).

15 Oddaja poročil in podatkov meritev E4 Obrazec ERO1 podatki o razbitinah in ovirah Poročilo o razbitinah in ovirah mora vsebovati naslednje podatke (xls datoteka): - ID objekta, - vrsta objekta (razbitina, ovira, potopljen objekt), - geografska širina in dolžina (v decimalnih stopinjah, na 8 decimalnih mest natančno), - pravokotne koordinate D96TM (v metrih, na 2 decimalni mesti natančno), - globina (SNM, SNNVŽMM), - natančnost določitve položaja, - natančnost določitve globine, - metoda določitve najplitvejše globine, - dimenzije objekta, - opis.

16 Oddaja poročil in podatkov meritev E5 Oddaja izvornih podatkov Izvorni podatki (RAW data) se oddajajo skupaj s tedenskim poročilom neposredno naročniku. Oddaja se izvorne (neobdelane) podatke (RAW data), in sicer: - podatki morajo biti organizirani po dnevih (datum, čas in lokacija se morajo ujemati z dnevnimi poročili meritev), - vse izmerjene podatke v XTF formatu oz. v formatu programske opreme izvajalca meritev, - vse izvorne podatke meritev vseh senzorjev (globinomera, sonde za določitev zvoka, plimovanja itd.): o datoteke SVP (datum, čas, položaj ), o datoteko s podatki plimovanja, o GNSS podatke (POS MV, RINEX), o podatke vrednosti TPU, - izvorne podatke meritev razbitin in ovir, Naročnik lahko kadarkoli od izvajalca meritev zahteva tudi dnevno oddajo izvornih podatkov. V primeru da se izkaže, da so za procesiranje potrebni tudi podatki, ki niso našteti zgoraj, jih mora izvajalec meritev, po pisnem pozivu naročnika, le temu predati v roku 48 ur.

17 Oddaja poročil in podatkov meritev E6 Oddaja procesiranih podatkov Procesirani podatki se oddajajo, ko izvajalec zaključi z merjenjem posameznega meritvenega bloka. Na koncu HI izvajalec odda še enkrat vse procesirane podatke (izvorna ločljivost in grid). Procesirani (očiščeni) podatki: - vsi sprejeti in izločeni (zavrnjeni) procesirani podatki globin, - podatki se oddajajo v ASCII zapisu (XYZ) ali v HDCS formatu. Procesirani podatki v mreži (grid): - podatke o globinah, interpolirane na gostoto 0,25, 0,50 in 1 m v ASCII zapisu (XYZ), - izdelan testni izris globin v PDF formatu in digitalno podpisan s strani hidrografa - kjer je potrebno zaradi velikosti datoteke podatke o globinah razdeliti na več datotek, se delitev izvede v skladu z mrežo 1 x 1 km. Celotno slovensko morje pokriva 272 takih celic (naročnik izvajalcu preda vektorsko datoteko sheme teh celic z opredeljenim poimenovanjem). Podatke o položaju vseh navigacijskih objektov na območju izmere (linije pomolov, obalno linijo, položaje boj in svetilnikov). Datoteko z vzdolžnimi in prečnimi linijami merjenj. Seznam (položaj, globina, opis) vseh najdenih razbitin in ovir za plovbo (obrazec ER01).

1. IDENTIFIKACIJA PODATKOVNEGA NIZA 1.1 Naslov Strukturno-tektonska karta Slovenije 1: Alternativni naslov Strukturno-tektonska karta Slove

1. IDENTIFIKACIJA PODATKOVNEGA NIZA 1.1 Naslov Strukturno-tektonska karta Slovenije 1: Alternativni naslov Strukturno-tektonska karta Slove 1. IDENTIFIKACIJA PODATKOVNEGA NIZA 1.1 Naslov Strukturno-tektonska karta Slovenije 1:250.000 1.2 Alternativni naslov Strukturno-tektonska karta Slovenije 1:250.000 1.3 Okrajšani naslov - 1.4 Globalni

Prikaži več

Priloga 1: Poročilo o pregledu Firma izvajalca javne službe: Sedež izvajalca javne službe: ID za DDV: Matična številka izvajalca javne službe: POROČIL

Priloga 1: Poročilo o pregledu Firma izvajalca javne službe: Sedež izvajalca javne službe: ID za DDV: Matična številka izvajalca javne službe: POROČIL Priloga 1: Poročilo o pregledu Firma izvajalca javne službe: Sedež izvajalca javne službe: ID za DDV: Matična številka izvajalca javne službe: POROČILO O PREGLEDU MALE KOMUNALNE ČISTILNE NAPRAVE Z ZMOGLJIVOSTJO,

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - ID02_ANALIZA REZULTATOV JAMOMERSKIH MERITEV ZA IZGRADNJO JAŠKA NOP II - predstavitev skok čez kožo.pptx

Microsoft PowerPoint - ID02_ANALIZA REZULTATOV JAMOMERSKIH MERITEV ZA IZGRADNJO JAŠKA NOP II - predstavitev skok čez kožo.pptx 43. SKOK ČEZ KOŽO Analiza rezultatov jamomerskih meritev za izgradnjo jaška NOP II Matjaž Koželj 1, Jure Slatinšek 2, Tomaž Ambrožič 3 1 Premogovnik Velenje d.d., Velenje 2 PV Invest, d.o.o., Velenje 3

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Microsoft Word - Pravila - AJKTM 2016.docx

Microsoft Word - Pravila - AJKTM 2016.docx PRAVILA ALI JE KAJ TRDEN MOST 2016 3. maj 5. maj 2016 10. 4. 2016 Maribor, Slovenija 1 Osnove o tekmovanju 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki so se po predhodnem postopku prijavili na tekmovanje

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Geodetski načrt kot osnova za izdelavo državnega prostorskega načrta geodetskih načrtov Miran Brumec, univ. dipl. inž. geod. LGB, geodetski inženiring in informacijske tehnologije, d.o.o. Ljubljana, 14.

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2018) 7597 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o vzpostavitvi začasnega neposrednega stati

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2018) 7597 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o vzpostavitvi začasnega neposrednega stati EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 21.11.2018 C(2018) 7597 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne 21.11.2018 o vzpostavitvi začasnega neposrednega statističnega ukrepa za izkazovanje izbranih vsebin popisa

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 17 / / Stran 2557 Verzija: v1.0 Datum: Priloga 1: Manevri in tolerance zadovoljive izurjeno

Uradni list Republike Slovenije Št. 17 / / Stran 2557 Verzija: v1.0 Datum: Priloga 1: Manevri in tolerance zadovoljive izurjeno Uradni list Republike Slovenije Št. 17 / 10. 4. 2017 / Stran 2557 Verzija: v1.0 Datum: 26.07.2016 Priloga 1: Manevri in tolerance zadovoljive izurjenosti V nadaljevanju je opisan programa leta in s tem

Prikaži več

Na podlagi 2. točke 17. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 29/2017), 2. in 6. člena Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Mest

Na podlagi 2. točke 17. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 29/2017), 2. in 6. člena Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Mest Na podlagi 2. točke 17. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 29/2017), 2. in 6. člena Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Mestni občini Maribor (MUV, št. 2/2010, 15/2015, 512016,

Prikaži več

Datum objave: :54 VPRAŠANJE Spoštovani, prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tud

Datum objave: :54 VPRAŠANJE Spoštovani, prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tud Datum objave: 25.09.2017 10:54 prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tudi poddigestorijske omarice in kakšne, za kakšen namen shranjevanja? Hvala,

Prikaži več

SAR DO VAS HITREJE TAKRAT, KO VSAKA MINUTA ŠTEJE SL

SAR DO VAS HITREJE TAKRAT, KO VSAKA MINUTA ŠTEJE SL SAR DO VAS HITREJE TAKRAT, KO VSAKA MINUTA ŠTEJE SL COSPAS-SARSAT Zmogljivosti SAR v okviru sistema Galileo so vključene v mednarodni program COSPAS-SARSAT, tj. satelitski program za zaznavanje klicev

Prikaži več

Microsoft Word - PR18-HoceZrak-letno2018.docx

Microsoft Word - PR18-HoceZrak-letno2018.docx DAT: DANTE/NL/COZ/MB/212A/PR18-HoceZrak-letno2018.docx POROČILO O MERITVAH DELCEV PM10 V OBČINI HOČE-SLIVNICA V LETU 2018 Maribor, marec 2019 Naslov: Izvajalec: Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje

Prikaži več

TEHNIČNA DOKUMENTACIJA

TEHNIČNA DOKUMENTACIJA TEHNIČNA DOKUMENTACIJA za OBNOVO EVIDENCE DEJANSKE RABE KMETIJSKIH IN GOZDNIH ZEMLJIŠČ (območje V in Z del SLO) Verzija 1.0 Ljubljana, marec 2016 KAZALO 1 UVOD... 3 1.1 OBMOČJE PROJEKTA... 4 1.2 ČASOVNICA

Prikaži več

Priloga II Modul A: Izjava o skladnosti na podlagi notranje kontrole proizvodnje 1. Izjava o skladnosti na podlagi notranje kontrole proizvodnje je po

Priloga II Modul A: Izjava o skladnosti na podlagi notranje kontrole proizvodnje 1. Izjava o skladnosti na podlagi notranje kontrole proizvodnje je po Priloga II Modul A: Izjava o skladnosti na podlagi notranje kontrole proizvodnje 1. Izjava o skladnosti na podlagi notranje kontrole proizvodnje je postopek ugotavljanja skladnosti, s katerim proizvajalec

Prikaži več

SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Sp

SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Sp ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Spremembe v Navodilih ponudnikom za pripravo ponudbe

Prikaži več

Uradni list RS - 12(71)/2005, Mednarodne pogodbe

Uradni list RS - 12(71)/2005, Mednarodne pogodbe PRILOGA 3 Osnovne značilnosti, ki se sporočajo za usklajevanje 1. Zgradba podatkovne zbirke Podatkovno zbirko sestavljajo zapisi, ločeni po znakovnih parih "pomik na začetek vrstice pomik v novo vrstico"

Prikaži več

Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015

Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015 Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015 Kazalo vsebine 1. Pooblastilo za izvajanje postopkov prek portala e-vem... 4 2. Prijava v

Prikaži več

Številka:

Številka: Projektna naloga za KARTIRANJE NEGOZDNIH HABITATNIH TIPOV NA LIFE- IP NATURA.SI PROJEKTNIH OBMOČJIH SKLOP 1: Območje: SLOVENSKA ISTRA vzhod Območje: SLOVENSKA ISTRA zahod 1. UVOD SKLOP 2: Območje: VOLČEKE

Prikaži več

Mnenje Evropskega nadzornika za varstvo podatkov o predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o državljanski pobudi

Mnenje Evropskega nadzornika za varstvo podatkov o predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o državljanski pobudi 30.11.2010 Uradni list Evropske unije C 323/1 I (Resolucije, priporočila in mnenja) MNENJA EVROPSKI NADZORNIK ZA VARSTVO PODATKOV Mnenje Evropskega nadzornika za varstvo podatkov o predlogu uredbe Evropskega

Prikaži več

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov Gospodarski subjekti Definicija: V skladu z 2. členom Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2018/574

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA NAVODILO ZA UPORABO PRIPOMOČKA ZA PRIPRAVO STROŠKOVNEGA NAČRTA PROJEKTA»Piano finanziario Stroskovni nacrt«dokument»piano finanziario Stroskovni nacrt«v Microsoft Excel obliki lahko uporabite kot pripomoček

Prikaži več

1 Tekmovanje gradbenih tehnikov v izdelavi mostu iz špagetov 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki jih mentor po predhodni izbiri prijavi na tekm

1 Tekmovanje gradbenih tehnikov v izdelavi mostu iz špagetov 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki jih mentor po predhodni izbiri prijavi na tekm 1 Tekmovanje gradbenih tehnikov v izdelavi mostu iz špagetov 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki jih mentor po predhodni izbiri prijavi na tekmovanje. Končni izdelek mora biti produkt lastnega dela

Prikaži več

PRILOGA 2 Minimalni standardi kakovosti oskrbe za izbrane dimenzije kakovosti oskrbe in raven opazovanja posameznih parametrov kakovosti oskrbe 1. NEP

PRILOGA 2 Minimalni standardi kakovosti oskrbe za izbrane dimenzije kakovosti oskrbe in raven opazovanja posameznih parametrov kakovosti oskrbe 1. NEP PRILOGA 2 Minimalni standardi kakovosti oskrbe za izbrane dimenzije kakovosti oskrbe in raven opazovanja posameznih parametrov kakovosti oskrbe 1. NEPREKINJENOST NAPAJANJA 1.1. Ciljna raven neprekinjenosti

Prikaži več

DNEVNIK

DNEVNIK POROČILO PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM PRI DELODAJALCU DIJAKA / DIJAKINJE. ( IME IN PRIIMEK) Izobraževalni program FRIZER.. Letnik:.. oddelek:. PRI DELODAJALCU. (NASLOV DELODAJALCA) Šolsko leto:..

Prikaži več

Microsoft Word - PRzjn-2.doc

Microsoft Word - PRzjn-2.doc Na podlagi 24. člena Zakona o javnem naročanju (Ur. l. RS, št. 128/06) (v nadaljevanju ZJN-2), in 33. člena Statuta Občine Vrhnika (Ur. l. RS, št. 99/99, 39/00 36/01 in 77/06) izdajam naslednji P R A V

Prikaži več

Microsoft Word - zelo-milo-vreme_dec-jan2014.doc

Microsoft Word - zelo-milo-vreme_dec-jan2014.doc ARSO Državna meteorološka služba Ljubljana,. 1. 1 Zelo milo vreme od. decembra 13 do 3. januarja 1 Splošna vremenska slika Od konca decembra do sredine januarja je nad našimi kraji prevladoval južni do

Prikaži več

Poročilo o izpolnjevanju obveznosti za 900 MHz pas in nad 1 GHz ter pokritost s storitvami mobilnih tehnologij v začetku leta 2019 Ljubljana, julij 20

Poročilo o izpolnjevanju obveznosti za 900 MHz pas in nad 1 GHz ter pokritost s storitvami mobilnih tehnologij v začetku leta 2019 Ljubljana, julij 20 Poročilo o izpolnjevanju obveznosti za 900 MHz pas in nad 1 GHz ter pokritost s storitvami mobilnih tehnologij v začetku leta 2019 Ljubljana, julij 2019 Predmetno poročilo je informativne narave. Vsebuje

Prikaži več

Broj: UD-___-2009

Broj: UD-___-2009 Šmartinska cesta 154, 1000 Ljubljana telefon.: +386 1 47 97 100, faks: +386 1 24 43 140, www.vegeta.podravka.si, info@podravka.si Pravila in pogoji za sodelovanje v nagradni igri Jed po tvojem okusu 1.

Prikaži več

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del PRILOGA 6 NAPOVED ZA ODMERO DOHODNINE OD OBRESTI ZA LETO (razen od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji ter v drugih državah članicah EU) OZNAKA STATUSA

Prikaži več

Prezentacija Telekoma Slovenije

Prezentacija Telekoma Slovenije Varen način identifikacije in digitalnega poslovanja s strankami Metod Platiše metod.platise@telekom.si Naravnanost uporabnikov in ponudnikov 2 Varen način identifikacije in digitalnega poslovanja s strankami

Prikaži več

Vektorji - naloge za test Naloga 1 Ali so točke A(1, 2, 3), B(0, 3, 7), C(3, 5, 11) b) A(0, 3, 5), B(1, 2, 2), C(3, 0, 4) kolinearne? Naloga 2 Ali toč

Vektorji - naloge za test Naloga 1 Ali so točke A(1, 2, 3), B(0, 3, 7), C(3, 5, 11) b) A(0, 3, 5), B(1, 2, 2), C(3, 0, 4) kolinearne? Naloga 2 Ali toč Vektorji - naloge za test Naloga 1 li so točke (1, 2, 3), (0, 3, 7), C(3, 5, 11) b) (0, 3, 5), (1, 2, 2), C(3, 0, 4) kolinearne? Naloga 2 li točke a) (6, 0, 2), (2, 0, 4), C(6, 6, 1) in D(2, 6, 3), b)

Prikaži več

DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/ z dne 13. julija o dopolnitvi Uredbe (EU) 2016/ Evropskega parlamenta in S

DELEGIRANA  UREDBA  KOMISIJE  (EU)  2018/ z dne  13. julija o dopolnitvi  Uredbe  (EU)  2016/ Evropskega  parlamenta  in  S 5.11.2018 L 274/11 DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/1639 z dne 13. julija 2018 o dopolnitvi Uredbe (EU) 2016/1011 Evropskega parlamenta in Sveta v zvezi z regulativnimi tehničnimi standardi, ki podrobneje

Prikaži več

Microsoft Word - SI_vaja5.doc

Microsoft Word - SI_vaja5.doc Univerza v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta Sanitarno inženirstvo Statistika Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko Š.l. 2011/2012, 3. letnik (1. stopnja), Vaja 5 Naloge 1. del: t test za

Prikaži več

DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2016/ z dne 2. junija o dopolnitvi Uredbe (EU) št. 600/ Evropskega parlamenta i

DELEGIRANA  UREDBA  KOMISIJE  (EU)  2016/ z dne  2.  junija o dopolnitvi  Uredbe  (EU)  št.  600/ Evropskega  parlamenta  i L 313/6 DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2016/2021 z dne 2. junija 2016 o dopolnitvi Uredbe (EU) št. 600/2014 Evropskega parlamenta in Sveta o trgih finančnih instrumentov v zvezi z regulativnimi tehničnimi

Prikaži več

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje:

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje: Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje: 17.07.2013 Ver. 2.9.1.2 Spletni portal članov uporabniška navodila

Prikaži več

Razbitina maone pod Nabrežino

Razbitina maone pod Nabrežino PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 47 Ime lokacije Razbitina maone pod Nabrežino Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica MORJE P2 opomba: težaven kopenski dostop do izhodišča potopa. NE Zemljepisna

Prikaži več

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov posameznikom omogoča uveljavljanje

Prikaži več

PRILOGA II Obrazec II-A Vloga za pridobitev statusa kvalificiranega proizvajalca elektri ne energije iz obnovljivih virov energije 1.0 Splošni podatki

PRILOGA II Obrazec II-A Vloga za pridobitev statusa kvalificiranega proizvajalca elektri ne energije iz obnovljivih virov energije 1.0 Splošni podatki PRILOGA II Obrazec II-A Vloga za pridobitev statusa kvalificiranega proizvajalca elektri ne energije iz obnovljivih virov energije 1.0 Splošni podatki o prosilcu 1.1 Identifikacijska številka v registru

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - CIGER - SK 3-15 Izkusnje nadzora distribucijskih transformatorjev s pomo... [Read-Only]

Microsoft PowerPoint - CIGER - SK 3-15 Izkusnje nadzora distribucijskih transformatorjev s pomo... [Read-Only] CIRED ŠK 3-15 IZKUŠNJE NADZORA DISTRIBUCIJSKIH TRANSFORMATORJEV S POMOČJO ŠTEVCEV ELEKTRIČNE ENERGIJE ŽIGA HRIBAR 1, BOŠTJAN FABJAN 2, TIM GRADNIK 3, BOŠTJAN PODHRAŠKI 4 1 Elektro novi sistemi. d.o.o.,

Prikaži več

XXXXXX

XXXXXX Družba Slovenske železnice, d. o. o., in družba SŽ Tovorni promet, d. o. o, obe na naslovu Kolodvorska ulica 11, 1000 Ljubljana, objavljata JAVNO ZBIRANJE PONUDB za prodajo nepremičnin PREDMET PRODAJE

Prikaži več

19. junij 2014 EBA/GL/2014/04 Smernice o usklajenih opredelitvah in predlogah za načrte financiranja kreditnih institucij na podlagi priporočila A4 ES

19. junij 2014 EBA/GL/2014/04 Smernice o usklajenih opredelitvah in predlogah za načrte financiranja kreditnih institucij na podlagi priporočila A4 ES 19. junij 2014 EBA/GL/2014/04 Smernice o usklajenih opredelitvah in predlogah za načrte financiranja kreditnih institucij na podlagi priporočila A4 ESRB/2012/2 1 Smernice organa EBA o usklajenih opredelitvah

Prikaži več

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Šolsko leto: 2019/2020 preverila komisija za sprejem otrok v vrtec pri upravljavcih zbirk osebnih podatkov, ki Datum oddaje vloge: / jih vodijo v skladu z zakonom.

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 11. avgust 2017 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2017/0188 (NLE) 11653/17 FISC 173 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema:

Svet Evropske unije Bruselj, 11. avgust 2017 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2017/0188 (NLE) 11653/17 FISC 173 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema: Svet Evropske unije Bruselj, 11. avgust 2017 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2017/0188 (NLE) 11653/17 FISC 173 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema: 9. avgust 2017 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva: za

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta 1.0 22.11.2013 Prva verzija dokumenta 1.1 15.04.2015 Dodana možnost

Prikaži več

Microsoft Word - A-3-Dezelak-SLO.doc

Microsoft Word - A-3-Dezelak-SLO.doc 20. posvetovanje "KOMUNALNA ENERGETIKA / POWER ENGINEERING", Maribor, 2011 1 ANALIZA OBRATOVANJA HIDROELEKTRARNE S ŠKOLJČNIM DIAGRAMOM Klemen DEŽELAK POVZETEK V prispevku je predstavljena možnost izvedbe

Prikaži več

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica naslednji P RAVILNIK o izvajanju videonadzora I. SPLOŠNE

Prikaži več

Stoporko Klemen

Stoporko Klemen Univerza v Ljubljani Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo University of Ljubljana Faculty of Civil and Geodetic Engineering Jamova cesta 2 1000 Ljubljana, Slovenija http://www3.fgg.uni-lj.si/ Jamova

Prikaži več

(Microsoft Word - 3. Pogre\232ki in negotovost-c.doc)

(Microsoft Word - 3. Pogre\232ki in negotovost-c.doc) 3.4 Merilna negotovost Merilna negotovost je parameter, ki pripada merilnem rezltat. Označje razpršenost vrednosti, ki jih je mogoče z določeno verjetnostjo pripisati merjeni veličini. Navaja kakovost

Prikaži več

Training

Training Svetovalna pisarna Drago Dretnik 2016 Namen Svetovalne pisarne je nuditi strokovno pomoč planinskim društvom na naslednjih področjih: sistemi za ravnanje z odpadno vodo vodooskrbni sistemi energetski sistemi

Prikaži več

RAZPIS NETKO 2019 Organizator tekmovanja Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) kot lastnik nagrade Netko in Register.si, skrbnik slovenske nacionalne d

RAZPIS NETKO 2019 Organizator tekmovanja Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) kot lastnik nagrade Netko in Register.si, skrbnik slovenske nacionalne d RAZPIS NETKO 2019 Organizator tekmovanja Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) kot lastnik nagrade Netko in Register.si, skrbnik slovenske nacionalne domene.si in organizator nagrade Netko 2019 (v nadaljevanju

Prikaži več

Razpis - podiplomski študij

Razpis - podiplomski študij RAZPIS ZA VPIS V DOKTORSKA ŠTUDIJSKA PROGRAMA 3. STOPNJE UNIVERZE NA PRIMORSKEM PEDAGOŠKE FAKULTETE V ŠTUDIJSKEM LETU 2016/2017 Za vpis v podiplomske doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem

Prikaži več

ECHA_2010_ _SL_TRA_F

ECHA_2010_ _SL_TRA_F Spletni seminar za glavne zavezance Izmenjava in razširjanje informacij Izmenjava podatkov v forumu SIEF 30. april 2010 Laurence Hoffstadt, ECHA 1 Pregled Obvezne dejavnosti v forumu SIEF identiteta snovi

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N19141132* 9. razred FIZIKA Ponedeljek, 13. maj 2019 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N191-411-3-2

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRŽAVNOZBORSKE VOLITVE Ljubljana, 3. 5. OGLAŠEVANJE MED INFORMATIVNIM PROGRAMOM 1 Naročnik: Stranka Ime akcije: Datum ponudbe: maj Časovni pas Št. 15'' oglasov Cena POP TV Med 24ur Popoldne 17h 10 Med

Prikaži več

10. Meritev šumnega števila ojačevalnika Vsako radijsko zvezo načrtujemo za zahtevano razmerje signal/šum. Šum ima vsaj dva izvora: naravni šum T A, k

10. Meritev šumnega števila ojačevalnika Vsako radijsko zvezo načrtujemo za zahtevano razmerje signal/šum. Šum ima vsaj dva izvora: naravni šum T A, k 10. Meritev šumnega števila ojačevalnika Vsako radijsko zvezo načrtujemo za zahtevano razmerje signal/šum. Šum ima vsaj dva izvora: naravni šum T A, ki ga sprejme antena in dodatni šum T S radijskega sprejemnika.

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 49K040717 Javno naročilo Nakup novih diskovnih kapacitet Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v postopkih, kjer

Prikaži več

4

4 Naročnik: ELEKTRO Celje, podjetje za distribucijo električne energije d.d., Vrunčeva 2a, 3000 CELJE RTP 110/20 kv Vojnik Tehnična specifikacija za izgradnjo novega objekta RTP Vojnik A. SPLOŠNO VSEBINA

Prikaži več

(Microsoft Word - U\350enje telegrafije po Kochovi metodi.doc)

(Microsoft Word - U\350enje telegrafije po Kochovi metodi.doc) MORSE UČENJE PO KOCHOVI METODI Računalniški program za učenje skupaj z nekaterimi dodatnimi datotekami dobite na spletni strani avtorja: http://www.g4fon.net/. Zanimive strani so tudi: - http://www.qsl.net/n1irz/finley.morse.html

Prikaži več

SMERNICE O PRITOŽBENIH POSTOPKIH GLEDE DOMNEVNIH KRŠITEV DIREKTIVE (EU) 2015/2366 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede dom

SMERNICE O PRITOŽBENIH POSTOPKIH GLEDE DOMNEVNIH KRŠITEV DIREKTIVE (EU) 2015/2366 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede dom EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede domnevnih kršitev revidirane direktive o plačilnih storitvah 1. Obveznosti glede skladnosti in poročanja Vloga teh smernic 1. Dokument vsebuje

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V

REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V IS e-ma Ljubljana, avgust 2019 1 Vsebina 1. UVOD...

Prikaži več

Elektro Gorenjska, Sedež družbe: Kranj Telefon n. c.: podjetje za distribucijo Poslovni naslov: Faks: električne energije, d.

Elektro Gorenjska, Sedež družbe: Kranj Telefon n. c.: podjetje za distribucijo Poslovni naslov: Faks: električne energije, d. Elektro Gorenjska, Sedež družbe: Kranj Telefon n. c.: 04 2083 000 podjetje za distribucijo Poslovni naslov: Faks: 04 2083 600 električne energije, d. d. Ulica Mirka Vadnova 3a 4000 Kranj www.elektro-gorenjska.si

Prikaži več

Microsoft Word - Razpisna dokumentacija - Objava v Ur. l. RS dne doc

Microsoft Word - Razpisna dokumentacija - Objava v Ur.  l.  RS dne doc MESTNA OBČINA LJUBLJANA MESTNA UPRAVA Oddelek za zdravje in socialno varstvo Cigaletova ulica 5 1000 Ljubljana JAVNEGA RAZPISA za podelitev koncesije za opravljanje javne službe na področju lekarniške

Prikaži več

Slikovne transformacije_2017_18_DKT

Slikovne transformacije_2017_18_DKT DEJAVNIKI KAKOVOSTI V TISKU Deja Muck Pri obdelavi digitalnih slik se večinoma srečujamo s slikami v prostorski domeni, a določeni postopki, npr. filtriranje, lahko potekajo tudi v t. i. frekvenčni domeni.

Prikaži več

DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI

DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI DARS d.d. POGLAVJE 10 SPOSOBNOST za Izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo poslovne stavbe DARS na lokaciji Grič Junij 2018 Opozorilo ponudnikom: Vsi predloženi

Prikaži več

Poročilo o opravljenem delu pri praktičnem pouku fizike: MERJENJE S KLJUNASTIM MERILOM Ime in priimek: Mitja Kočevar Razred: 1. f Učitelj: Otmar Uranj

Poročilo o opravljenem delu pri praktičnem pouku fizike: MERJENJE S KLJUNASTIM MERILOM Ime in priimek: Mitja Kočevar Razred: 1. f Učitelj: Otmar Uranj Poročilo o opravljenem delu pri praktičnem pouku fizike: MERJENJE S KLJUNASTIM MERILOM Ime in priimek: Mitja Kočevar Razred: 1. f Učitelj: Otmar Uranjek, prof. fizike Datum izvedbe vaje: 11. 11. 2005 Uvod

Prikaži več

JAVNO ZBIRANJE PONUDB 1. PODATKI O NAROČNIKU Naročnik: Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi Naslov: Mariborska cesta

JAVNO ZBIRANJE PONUDB 1. PODATKI O NAROČNIKU Naročnik: Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi Naslov: Mariborska cesta JAVNO ZBIRANJE PONUDB 1. PODATKI O NAROČNIKU Naročnik: Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi Naslov: Matična številka: 3372421000 Davčna številka: 58270574 Transakcijski

Prikaži več

SiTraNet-navodila

SiTraNet-navodila NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE APLIKACIJE ZA TRANSFORMACIJE KOORDINATNIH SISTEMOV SiTraNet v. 5 http://sitranet.si Kazalo vsebine 1 Opis programa... 2 1.1 Transformacije v trirazsežnem prostoru... 2 1.2 Transformacije

Prikaži več

Številka:

Številka: REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA OBRAMBO Vojkova cesta 55, 1000 Ljubljana T: 01 471 22 11 Številka: 430-65/2018-60 Datum: 24. 04. 2018 F: 01 471 29 78 E: glavna.pisarna@mors.si www.mors.si Na podlagi

Prikaži več

KM_C

KM_C VABILO K ODDAJI ZAVEZUJOČIH PONUDB ZA NAKUP STANOVANJA NA ZELENICI 8 V CELJU - NEPREMIČNINE CELJE ID 1077-19-33 1 Predmet prodaje Predmet prodaje v tem vabilu k oddaji zavezujočih ponudb za nakup stanovanja

Prikaži več

Microsoft Word - PR18-PtujZrak-letno2018.docx

Microsoft Word - PR18-PtujZrak-letno2018.docx DAT: DANTE/NL/COZ/MB/212A/PR18-PtujZrak-letno2018.docx POROČILO O MERITVAH DELCEV PM10 TER BENZO(A)PIRENA V DELCIH PM10 V MESTNI OBČINI PTUJ V LETU 2018 Maribor, marec 2019 Naslov: Poročilo o meritvah

Prikaži več

MERE SREDNJE VREDNOSTI

MERE SREDNJE VREDNOSTI OPIS PODATKOV ENE SPREMENLJIVKE frekvenčne porazdelitve in mere srednje vrednosti as. dr. Nino RODE Uni-Lj. Fakulteta za socialno delo O ČEM BOMO GOVORILI NAMEN OPISNE STATISTIKE Kako opisati podatke OPIS

Prikaži več

Microsoft Word - NOVA DELOVNA OBLEKA - KAPA_KONCNI-3.doc

Microsoft Word - NOVA DELOVNA OBLEKA - KAPA_KONCNI-3.doc GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE GASILSKA DELOVNA OBLEKA KAPA Standard kakovosti :GZS-DO-K-2013-1A Datum:24.09. 2013 1. PREDMET STANDARDA Ta standard se nanaša na kapo, ki je sestavni del gasilske delovne obleke.

Prikaži več

Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnov

Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnov Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnovno sporočilo. Izogibajte se daljših besedil in predolgih

Prikaži več

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000 PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000 Kranj (v nadaljevanju organizator). POGOJI SODELOVANJA

Prikaži več

Microsoft Word - 9.vaja_metoda porusnih linij_17-18

Microsoft Word - 9.vaja_metoda porusnih linij_17-18 9. vaja: RAČUN EJNE NOSILNOSTI AB PLOŠČ PO ETODI PORUŠNIH LINIJ S pomočjo analize plošč po metodi porušnih linij določite mejno obtežbo plošče, za katero poznate geometrijo, robne pogoje ter razporeditev

Prikaži več

M-Tel

M-Tel Poročilo o meritvah / Test report Št. / No. 16-159-M-Tel Datum / Date 16.03.2016 Zadeva / Subject Pooblastilo / Authorization Meritve visokofrekvenčnih elektromagnetnih sevanj (EMS) Ministrstvo za okolje

Prikaži več

IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE - z dne marca o določitvi meril za ustanavljanje in vrednotenje evropskih referenčnih mrež in

IZVEDBENI  SKLEP  KOMISIJE  -  z  dne marca o  določitvi  meril  za  ustanavljanje  in  vrednotenje  evropskih  referenčnih  mrež  in 17.5.2014 L 147/79 IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE z dne 10. marca 2014 o določitvi meril za ustanavljanje in vrednotenje evropskih referenčnih mrež in njihovih članov ter za lažjo izmenjavo informacij in strokovnega

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in 31/2014) in Odloka o proračunu Občine za leto 2016 (Uradno

Prikaži več

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Šolsko leto: / preverila komisija za sprejem otrok v vrtec pri upravljavcih zbirk osebnih podatkov, ki Datum oddaje vloge: / jih vodijo v skladu z zakonom. Šifra

Prikaži več

OPOMNIK

OPOMNIK OPOMNIK Za izvedbo postopkov pregleda poročil o oceni vrednosti za potrebe postopka revidiranja OCENA VREDNOSTI NEPREMIČN ZA POTREBE RAČUNOVODSKEGA POROČANJA OPOZORILO Pregled poročila o oceni vrednosti

Prikaži več

Microsoft Word - NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.docx

Microsoft Word - NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.docx NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI 1. KAJ SO IZREDNI ROKI? KOLIKO JIH JE? KOMU PRIPADAJO? POSTOPEK. Pravilnik o študiju 202. člen Izredni izpitni roki so izpitni roki zunaj izpitnih obdobij in v času

Prikaži več

PRIPOROČILO KOMISIJE - z dne novembra o postopku za dokazovanje ravni skladnosti obstoječih železniških prog s temeljnim

PRIPOROČILO  KOMISIJE  -  z  dne novembra o  postopku  za  dokazovanje  ravni  skladnosti  obstoječih  železniških  prog  s  temeljnim L 356/520 PRIPOROČILA PRIPOROČILO KOMISIJE z dne 18. novembra 2014 o postopku za dokazovanje ravni skladnosti obstoječih železniških prog s temeljnimi parametri tehničnih specifikacij za interoperabilnost

Prikaži več

ŠTEVCI PROMETA IN NJIHOVA UPORABA ZA NAMENE STATISTIK ČRT GRAHONJA

ŠTEVCI PROMETA IN NJIHOVA UPORABA ZA NAMENE STATISTIK ČRT GRAHONJA ŠTEVCI PROMETA IN NJIHOVA UPORABA ZA NAMENE STATISTIK ČRT GRAHONJA Navdih Poizvedovanje po BD podatkovnih virih, ki imajo časovno dimenzijo in so dostopni. Večji promet pomeni večje število dobrin in močnejšo

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in Odloka o proračunu Občine za leto 2014 (Uradno glasilo slovenskih

Prikaži več

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA Delpinova ulica 18b, 5000 Nova Gorica tel: (05) 338-44-00, fax: (05) 338-44-01 E-pošta: info@evro-pf.si Informativno mesto: Referat za študijske zadeve, Delpinova ulica 18b, 5000

Prikaži več

Politike in postopki razvrščanja strank

Politike in postopki razvrščanja strank Na podlagi prvega odstavka 160. člena Zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (Uradni list RS, št. 77/11, 10/12 - ZPre-1C in 55/12; ZISDU-2) v povezavi z določbo 210. člena Zakona o trgu

Prikaži več

Microsoft Word - veter&nalivi_11maj2014.doc

Microsoft Word - veter&nalivi_11maj2014.doc ARSO Državna meteorološka služba Ljubljana, 3. 6. 1 Močan veter in nalivi med prehodom hladne fronte 11. maja 1 Splošna vremenska slika Dne 11. maja se je nad severozahodnim in deloma osrednjim, severnim

Prikaži več

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadaljevanju»naročnik«) in družbo VI NOVA d.o.o. (v nadaljevanje»ponudnik«).

Prikaži več

MB_Studenci

MB_Studenci RAZISKOVALNI PROJEKT TRAJNE MERITVE ELEKTROMAGNETNIH SEVANJ V SLOVENSKIH OBČINAH Mestna občina Maribor (Mestna četrt Studenci) 13.12. - 15.12. 2009 MERILNA KAMPANJA OBČINA MARIBOR (MČ STUDENCI) stran 2

Prikaži več

(Microsoft Word - Pravilnik o osnovah in merilih za dolocanje visine narocnine clanom GS1 Slovenija - \310istopis )

(Microsoft Word - Pravilnik o osnovah in merilih za dolocanje visine narocnine clanom GS1 Slovenija - \310istopis ) Prečiščeno besedilo vsebuje Pravilnik o osnovah in merilih za določanje višine naročnine, ki jo kolektivni člani letno plačujejo za uporabo dodeljenih številk GS1, ki ga na podlagi določil 19., 54. in

Prikaži več

ANALITIČNA GEOMETRIJA V RAVNINI

ANALITIČNA GEOMETRIJA V RAVNINI 3. Analitična geometrija v ravnini Osnovna ideja analitične geometrije je v tem, da vaskemu geometrijskemu objektu (točki, premici,...) pridružimo števila oz koordinate, ki ta objekt popolnoma popisujejo.

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 52K050717 Javno naročilo Prevzem odpadkov javnega zdravstvenega zavoda Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v

Prikaži več

(Microsoft Word - JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE IN ZBIRANJE LJUDSKE GLASBENE DEDI\212\310INE.docx)

(Microsoft Word - JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE IN ZBIRANJE LJUDSKE GLASBENE DEDI\212\310INE.docx) 1 JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE, ZBIRANJE, PREDSTAVLJANJE IN SNEMANJE SLOVENSKEGA LJUDSKEGA GLASBENEGA IZROČILA MED SLOVENCI V ZAMEJSTVU IN PO SVETU ZA JAVNO RADIJSKO ODDAJO SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI»ZA

Prikaži več

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI NOVA UNIVERZA, EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA - Delpinova ulica 18b, 5000 Nova Gorica - tel: (05) 338-44-00, fax: (05) 338-44-01 - e-pošta: info@evro-pf.si Informativno mesto: - Referat za študijske zadeve,

Prikaži več

Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega proj

Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega proj Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega projekta je bil izdelati učilo napravo za prikaz delovanja

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - 3_MACS+_Pozarni_testi_slo.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 3_MACS+_Pozarni_testi_slo.ppt [Compatibility Mode] Obnašanje jeklenih in sovprežnih stropnih konstrukcij v požaru Vsebina novih požarnih testov Izvedeni so bili požarni preizkusi v okviru projektov FRACOF (ISO požar) COSSFIRE (ISO požar) FICEB (Naravni

Prikaži več

Microsoft Word - PR17-PtujZrak-letno_vmesno.docx

Microsoft Word - PR17-PtujZrak-letno_vmesno.docx DAT: DANTE/NL/COZ/MB/212A/PR17-PtujZrak-letno_vmesno.docx POROČILO O MERITVAH DELCEV PM10 TER BENZO(A)PIRENA V DELCIH PM10 V OBČINI PTUJ V LETU 2017 Maribor, februar 2018 Naslov: Poročilo o meritvah delcev

Prikaži več

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE UVOD LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE V tem šolskem letu ste se odločili za fiziko kot izbirni predmet. Laboratorijske vaje boste opravljali med poukom od začetka oktobra do konca aprila. Zunanji kandidati

Prikaži več