Microsoft Word - OŠ BLANCA - POROČILO stisnjena _1_.doc

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Microsoft Word - OŠ BLANCA - POROČILO stisnjena _1_.doc"

Transkripcija

1 EKOŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA POROČILO 2006/07 Blanca, julij 2007

2 POROČILO 2006/2007 OŠ Blanca se je v šolskem letu 2006/2007 vključila v nacionalni projekt»ekošola KOT NAČIN ŽIVLJENJA«. Učitelji, učenci, starši in ostali zaposleni smo ugotovili, da sicer že vrsto let izvajamo različne eko aktivnosti, da pa nismo vključeni v nacionalni projekt EKOŠOL. Ustanovili smo programski svet, ki je uradno pripravil program za delo. V svetu so učitelji, predstavnica staršev, ravnateljica in predstavnik učencev. V letošnjem letu smo načrtovali: dvigniti ekološko zavest med učenci,delavci šole in krajani skrb za čistejše okolje (ločeno zbiranje odpadkov, skrb za okolico šole) zmanjšati količino odpadne embalaže zmanjšati porabo energije in vode na šoli in doma urediti eko kotiček na šoli in v KS Blanca sodelovanje s KS Blanca objavljanje prispevkov na eko tematiko v medijih Izvedeni projekti v šol.l.2006/2007: PROJEKT ŽIVALI IN MI Učna ura s psom Učenci so se na učni uri srečali s psom in se s pomočjo praktičnih prikazov naučili pravilnega pristopa in ravnanja s psom. G. Matjaž Zanut s.p., vodnik psov, iz Brežic je pripeljal svoja dva psa reševalca, labradorca, v učilnico na šoli in nas v 90 minutah praktično seznanjal, kako pravilno ravnati s psom, kako skrbeti zanj. Namen učne ure je bil ob prisotnosti psa in s pomočjo praktičnih prikazov naučiti otroke pravilnega pristopa in ravnanja s tujim in posledično z lastnim psom. Učencem so bile predstavljene naslednje teme: psi imajo poklice (kaj storiti, če se izgubim), čutila in sposobnosti psa, obnašanje psa ( govorica pasjega telesa), pravilna nega, prehrana in vzgoja. Učenci so bili razporejeni po starostnih skupinah in so ves čas aktivno sodelovali v praktičnih prikazih in z vprašanji ( projekt je trajal 2 šolska dneva, da so se učenci razvrstili glede na starostno skupino). Lastnik psa jim je predstavil tudi različne pripomočke za nego in skrb štirinožca. Učenci so bili zelo navdušeni in so odnesli kopico znanja, ki jim bo v pomoč v vsakdanjih srečanjih s psi. Dobili pa so tudi priročno knjižico o pravilnem ravnanju s psom Deset zlatih pravil ravnanja s psom, ki opisuje in slikovno ponazarja, kako se obnašati pri stiku s psom. Knjižico zagotavlja Master Foods Slovenije.

3 Psa ne smemo nikoli božati po glavi pobožamo ga po spodnjem delu glave. SKRB ZA PTICE Učenci so v letošnjem letu izdelali razredne krmilnice in tudi valilnice, ki so jih poimenovali gnezdilnice. V aktivnost smo vključili tudi hišnika, razredničarke in starše. Vsaka razredna skupnost je sestavila svojo ptičjo jedilnico in gnezdilnico. Ptičjim jedilnicam so učenci dali zanimiva imena: Gostilna pri debelem vrabcu. Nato so jih obesili na najbližje drevo pred svojo učilnico in redno spremljali, kdaj imajo ptički obroke. Že v času zime so učenci začeli izdelovati ptičje valilnice in jih poimenovali gnezdilnice. Poiskali so različno literaturo, iz katere so spoznali, da ptice vsako leto spletajo nova gnezda in da je treba gnezdilnice izdelati tako, da se lahko po gnezdenju staro gnezdo odstrani in gnezdilnico očisti morebitnih zajedalcev. Zato so učenci višjih razredov s pomočjo hišnika izdelali načrt za tako gnezdilnico, ki ima možnost odpiranja in čiščenja. S pomočjo hišnika in učencev višjih razredov je vsak razred obesil na drevo svojo valilnico. In zopet je sledilo opazovanje in čakanje, ali se bo ptičji par izbral gnezdilnico ali ne. Kakšno navdušenje je zajelo otroke, ko so opazili, da parček spleta gnezdo! Otroci so si še bolj ozavestili, kako pomembna je skrb za ptice in druge živali, saj so del našega življenja in pripomorejo k temu, da je narava lepša. Ko pa je zadišalo po suhem senu, pa so otroci opazili, da parček nosi v gnezdo žuželke in čakali, kdaj bodo ptički zleteli iz gnezda. Navdušeno so opazovali mladičke, ki so zletavali iz gnezda. Tako smo se vsi veselili novega življenja. V okolici naše šole imamo ogromno dreves in grmov in z vseh zveni ptičje petje, otroci pa se s svojo dobro voljo in petjem velikokrat pridružijo v učilnicah.

4 GNEZDILNICA 2.R. Izdelane gnezdilnice Učenci 4.r. so za pomoč pri namestitvi zaprosili hišnika Damjana in se takole fotografirali pred» svojim drevesom«z gnezdilnico. Učencem 4. in 5. razreda je namestil gnezdilnico razrednik Franci Kranjec.

5 Devetošolec Miha izdeluje ptičjo jedilnico za učence 1.r., Sebastijan pa drug model za učence 2.r. Četrtošolci so lepo pobarvali jedilnico za ptičke. PROJEKT ZDRAVA PREHRANA Skrbimo, da se zdravo prehranjujemo v sodelovanju s šolsko kuhinjo in komisijo za zdravo prehrano otrok. PREHRANA: - uživanje raznovrstne hrane - uživanje čistega sadja, zelenjave - pomen mleka, mlečnih izdelkov, mesa, sadja, zelenjave, jajc - nabiranje zdravilnih zelišč

6 - kuhanje in uživanje zdravilnih čajev - kuhanje zelenjavne juhe - izdelava sadne solate, sadnih nabodal - pijemo veliko zdrave vode iz pipe (znotraj šole imamo dva, na otroškem igrišču pa en pitnik, priključen na vodovodno omrežje ugotovljeno je namreč, da imamo zelo zdravo vodo, ki jo črpajo iz 100 m globoke vrtine.) - učenci in učitelji vsako jutro v šoli zajtrkujejo AKCIJA BEZEG IN VIŠNJE Že vrsto let učenci OŠ Blanca v mesecu juniju pridno nabirajo cvetoči bezeg in lipovo cvetje in tako so se potrudili tudi letos. Učenci spoznavajo, kaj vse nam narava nudi, če le znamo vzeti in ni vedno potrebno v trgovino, da pridemo do dobrega čaja. V akcijo so se vključili tudi starši. Bezeg in lipovo cvetje smo sušili v učilnici gospodinjstva, ga nato primerno sortirali in suhega shranili v vrečk po nasvetu kuharice v taki velikosti ozrioma količini, kolikor ga potrebuje za čaj za en dan v šoli. V letošnjem šol. letu smo imeli» svoj» čaj do maja, zato smo ga v juniju nabrali več, tako da bomo imeli bo za celo šolsko leto. svoj domači čaj, ki ga imamo vsi radi. Ob tekalni stezi pri šoli imamo nasad višenj. Letos so dobro obrodile. Učenci višje stopnje so pomagali pri obiranju in shranjevanju za zimske mesece, ko jih bo kuharica dodajala različnim kompotom za barvo in okus. IZDELEK IZ ODPADNE EMBALAŽE Učenci prvega razreda so v letošnjem letu pridno zbirali plastenke. Ko jih je bil lep kupček, so izvedli tehnični dan in so iz odpadnih plastenk naredili stolček in mizo. Seveda jim je pomoč nudila njihova učiteljica Darinka Štojs. Izdelki so krasili eko kotiček in nam bili v opomin, da je odpadna embalaža še uporabna in da ni vse za v kontejner. Vsak začetek je težak.

7 še pobarvamo in bo Tudi ravnateljica je prišla pogledat, kaj nastaja iz odpadne embalaže

8 Skupaj z razredničarko Darinko Štojs. Učenci tretjega razreda pa so pod vodstvom učiteljice Ksenije Juh izdelali EKO SMETNJAK iz odpadne embalaže. Smetnjak»krasi«šolski eko kotiček.

9 Smetnjak»krasi«šolski eko kotiček. UREJANJE EKO KOTIČKA Skozi celo leto so učenci, ki so obiskovali eko krožek, urejali EKO KOTIČEK v šoli in na stenčasu v predprostoru KS Blanca. Kotiček se je sproti dopolnjeval in prilagajal aktualnim dogodkom.

10 Želje učencev v zvezi z ohranjanjem zemlje, zapisane na cvetove.

11 ZBIRANJE KARTUŠ, TONERJEV IN STARIH BATERIJ Učenci 4. razreda devetletke so pripravili mini zabojnike za zbiranje kartuš in baterij, ki so jih postavili v eko kotiček. Starši in učenci so jih pridno polnili. Vedro od mleka ne bo romalo na smetišče, pobarvali ga bomo, na pokrov zarezali odprtino in v njem zbirali baterije, tonerje in kartuše. Uspelo nam je! Še skupni posnetek, preden ga odnesemo v eko kotiček.

12 EKO DAN EKO URE OD Ob dnevu Zemlje smo si na šoli zastavili veliko nalog, ki so potekale pod geslom: Izvajali smo naslednje aktivnosti: OBDARUJMO ZEMLJO ZA PRAZNIK 1. POSADIMO DREVO V ZEMLJO, ZASADIMO VREDNOTE V SRCE! Na razpisu smo prejeli 4 drevesa, učiteljica Olga Lužar pa je pripravila seznam dreves oz. grmov, ki jih še nismo imeli in smo jih še dokupili, tako da je imel vsak razred svoje drevo oziroma grm.. Po pogovoru z gozdarjem oz. vrtnarjem smo ugotovili, kaj potrebuje posamezno drevo in določili, za kaj poskrbijo učenci. Sajenje dreves je potekalo v slogi in sodelovanju, saj je učenec 9. razreda skopal jamo za učence 1. r, učenec 8. razreda za učence 2. razreda in učenec 7. razreda za učence 3. razreda, ostali razredi od 4. do 9. pa so za vse poskrbeli sami. Učenci so prinesli gozdno zemljo, iglice, kompost in sedaj opazujejo in skrbijo za svoje drevo in ga po potrebi tudi zalivali. V jeseni bodo takoj preverili, kako je z» njihovim«drevesom in ga zopet opazovali v rasti in skrbeli zanj. Bodoči učenci 1.r. bodo prevzeli drevo učencev 9. razreda, ki so odšli iz šole. Devetošolca Miha in Primož kopljeta jamo za bor, ki ga bodo posadili učenci 1.r.

13 Osmošolci so sami poskrbeli za vse in se takole ponosno postavili pred objektiv. Devetošolci pri delu.

14 Mi smo že veliki ( 4.r.) bomo za vse poskrbeli sami.

15 2. SAJENJE OKRASNIH CVETLIC Naši razredi so polni prelepih rož za katere skrbimo učenci, učiteljice in tudi ostalo osebje. Odločili smo se, da naši zbirki dodamo še eno cvetlico, ki jo je vsak razred posadil v eko lonček. Za cvetlice skrbimo in nam lepšajo učilnice, okenske police in oba vhoda v šolo. 3. VELIKA METLA čiščenje okolice šole in pešpoti Učenci smo ob petkih izvajali akcijo VELIKA METLA. V roke smo vzeli vse potrebne pripomočke in se odpravili na čiščenje okolice šole in naše pešpoti, ki nas povezuje s središčem kraja in s trgovino. Akcija- čistimo od šole do trgovine. Že v 2.r. znava pometati, vidite?!

16 Devetošolci pa so počistili igrišče. 4. POPIS ČRNIH ODLAGALIŠČ Ker naša narava preživlja marsikaj, tudi človeško malomarnost, smo se odločili, da popišemo črna odlagališča, jih poslikamo in o njih obvestimo pristojne organe ter seznanimo naše starše o naših ugotovitvah.

17 5. RAZPIS ŠOLSKEGA EKO NATEČAJA Ob dnevu matere Zemlje smo člani eko programskega sveta razpisali šolski eko natečaj. Učenci prve triade so risali naj eko risbo, učenci druge triade so pisali besedila za eko himne, naj eko zgodbe in pesmi, učenci tretje triade so pisali eko zgodbe,pesmi, iskali najbolj umazano fotografijo in sestavljali eko kviz. Člani eko sveta smo izbrali nagrajence in jim na eko prireditvi podelili priznanja. Nagrajena risbica učenke 1.r.

18 Nagrajena eko kviz in eko himna. Klemen Radej, osmošolec, je bil nagrajen za cel projekt najbolj umazane fotografije v KS Blanca. Plakat je bil v opomin predstavljen članom sveta KS Blanca in na razstavi pred prostori KS.

19 Nagrajena eko zgodba in eko pesem. AKTIVNOSTI, KI SO POTEKALE SKOZI VSE ŠOL. LETO: - SKRB ZA UREJENOST JEDILNICE Na naši šoli imamo v jedilnici na mizi prte in male vazice, ki komaj čakajo,da otroci prinesejo cvetje. Učenci so bili tedensko zadolženi za polnitev vazic z rožicami in vsi so se zelo potrudili, saj je bila naša jedilnica skozi celo leto kulturen prostor za prehranjevanje. - LOČENO ZBIRANJE ODPADKOV Učenci so se naučili pravilno ločevati odpadke in dežurni učenec je dnevno odnašal odpadke na ekološki otok pri KS BLANCA. Upamo, da bo drugo leto stal ekološki otok tudi pri šoli. - SKRB ZA VARČNO RABO VODE ( ob vseh pipah in pitnikih imamo nameščena opozorila za varčno rabo vode). - IZVEDLI SMO 3 AKCIJE ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA

20 PODATKI O ZBIRALNIH AKCIJAH STAREGA PAPIRJA za šolsko leto 2005/2006 razred jesen 05 april junij skupaj ,3 560,8 315,0 1205, ,3 653,2 305,0 1187,5 3./9 975,2 1499,7 549, /8 585,0 796,9 276,4 1658, ,9 399,9 197,3 935, ,6 592,5 137,1 839, ,0 386,0 453,2 1065, ,5 609,9 230,8 1138, ,6 228,1 627,4 1062,1 skupaj 3296,4 5727,0 3091, ,7 PODATKI O ZBIRALNIH AKCIJAH STAREGA PAPIRJA za šolsko leto 2006/2007 razred jesen 06 april 07 junij 07 skupaj ,40 799,5 530, ,6 1088, ,5 246,1 1485, ,2 409,7 3120,90 4./8 1027, ,5 441,2 2657,40 5./8 86,5 564,7 60,8 710, ,30 101,1 90,8 600, ,10 307,90 321,80 956, ,70 614,30 303,1 1282,10 skupaj 4491,3 7208,1 2613, ,8 Gornji 2 tabeli prikazujeta, koliko papirja so učenci zbrali po posameznih razredih v zadnjih dveh letih. Podatki in primerjava kažejo, da so pri tem bolj aktivni učenci nižjih razredov, kjer se v akcijo aktivno vključijo tudi starši. Primerjava med obema šolskima letoma pa kaže tudi, da se zavest,da je treba ohranjati drevesa tudi na tak način veča, saj so učenci zbrali kar dobri 2 toni papirja več kot prejšnje leto, med učenci in starši dviguje. Glede na število učencev : V šolskem letu 2005/ ,55 kg na učenca. V šolskem letu 2006/ ,45 kg na učenca. Denar od zbranega papirja je bil po dogovoru z učenci porabljen za 1 kulturno prireditev za vse učence, ostalo pa so učenci porabili kot prispevek za ekskurzije. Koz zanimivost naj

21 dodamo, da papir zbirajo učenci posamezno, da ga tehtamo in da vsakemu posamezniku zapišemo, koliko je zbral in toliko je tudi njegov zaslužek. Učenci se aktivno vključijo tudi v nalaganje na vozilo, preden ga odpeljemo v Ecopo v Krško. ZAKLJUČNA EKO PRIREDITEV 14. junija 2007 smo organizirali eko prireditev, kjer smo razglasili rezultate eko natečaja in podelili priznanja in nagrade. Učenci 4. razreda osemletke so nam pripravili kratek program, za zaključek pa smo si ogledali poučno igrico ŽIVALI NAS UČIJO, s katero so uspešno nastopili učenci, ki so obiskovali gledališki klub pod mentorstvom Nine Grabenšek Kadilnik. Bil je prijeten eko dan in veliko smo se naučili ter se veselili skupnih eko uspehov v letu 2006/2007 ter sklenili, da v naslednjem letu naše znanje še nadgradimo.

22 Mi smo eko frajerji Ravnateljica Ana Mešiček, predstavnica staršev Nada Drstvenšek in eko koordinatorica Mateja Strnad podeljujejo priznanja in nagrade najboljšim.

23

24 Še priklon ob koncu uspešne in poučne predstave. ZAKLJUČEK Da je OŠ Blanca čista in urejena dokazujejo tudi ocene komisij Turistične zveze občine Sevnica in Posavja. Na ocenjevanju v urejenosti je v lanskem šol.l. OŠ Blanca v lanskem šolskem letu zasedla 1. mesto v občini Sevnica in 2. mesto med šolami v Posavju. V šol.l. 2006/ 2007 je občinska komisija že ocenila urejenost šole in jo uvrstila na 1. mesto v občini in s tem v nadaljnje tekmovanje( posavsko ocenjevanje bo konec julija). Izpis iz ocene komisije: Urejenost je zelo skladna, okolje ravno prav okrašeno, vse lepo nameščeno, poskrbljeno je tudi za varnost otrok, osebje je prijazno. Komisija šolo Blanca predlaga v regijsko ocenjevanje. S projektom bomo z veseljem nadaljevali v naslednjem šolskem letu, v katerem bomo podpisali eko listino in se potegovali za EKOZASTAVO.

25 Za zaključek poročila pa še pesmica učenke 4./8 Anje Drstvenšek, ki opisuje, kako pridni smo bili v šolskem letu 2006/2007: NAŠA ŠOLA POSTALA JE EKO. RAVNATELJICA TEKA SEM IN TJA, DA VSE JE ČISTO SKRBI, ZATO VELIKO DELA IMA. MI PA SMETI LOČUJEMO, SE S STARIM PAPIRJEM ROKUJEMO IN Z BATERIJAMI SOČUSTVUJEMO. ZDAJ LE EKO SE OBNAŠAMO, Z VODO VARČUJEMO, STARE KARTUŠE V ŠOLO PRINAŠAMO. DEŽURNI MORA BITI PRIDEN, ODPADKE PREBIRA IN JIH PO KANTAH SORTIRA. UČITELJI PA EKO RADI IMAJO, PRIDNO NAM POMAGAJO IN ZARADI TEGA ŠE BOLJ GARAJO. EKO ŠOLA NAM JE VŠEČ, OKOLJA NE ONESNAŽUJEMO NIČ VEČ! Koordinatorka eko šole na OŠ BLANCA Mateja Strnad

eko projet in ostali za spletno stran

eko projet in ostali za spletno stran VODA KOT ŽIVLJENJSKA VREDNOTA N Rozina Kramar Daniela Huber Tkalec, Gizela Vidak Cilji: -razumevanje pomena vode za živa bitja, -spodbujati otroke k razmišljanju o pomenu vode, -iskati izvirne ideje za

Prikaži več

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom UTRINKI IZ AKCIJ http://www.fzpo.org/sl/star_papir.php?id=55 (1 of 5)17.11.2005 11:10:02 http://www.fzpo.org/sl/star_papir.php?id=55 (2 of 5)17.11.2005 11:10:02 Osnovna šola Ljudski vrt Ptuj Župan i eva

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

(Microsoft Word - \310istilna akcija_2013_analiza vpra\232alnika)

(Microsoft Word - \310istilna akcija_2013_analiza vpra\232alnika) ANALIZA VPRAŠALNIKA (OPAZOVALNE NALOGE) - OČISTIMO SVOJO VAS TEHNIŠKI DAN 7. RAZRED (medpredmetna povezava matematike in naravoslovja) Število udeležencev: učitelji, učenci, starši, stari starši, ostali

Prikaži več

OS Podgora

OS Podgora Vzgoja sadik paradižnika, feferonov, paprike, jajčevcev, zelene S kmetijskim krožkom smo začeli že januarja 2010. Ker pozimi ni dela na vrtu, smo vzgajali sadike (135 kom) na okenskih policah šole. Nekaj

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_1_obisk_18_in_21_11_2011.doc

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_1_obisk_18_in_21_11_2011.doc EKOmisija 1. obisk ZAPISNIK 18. 11. 2011 Kranj in Škofja Loka: TŠC Kranj (strokovna gimnazija in strokovna in poklicna šola), Gimnazija Kranj, ŠC Škofja Loka (Srednja šola za lesarstvo in Srednja šola

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

Analiza anket o šolski prehrani Učenci Analiza anket o šolski prehrani OŠ Medvode za učence 3. Ali doma zajtrkuješ? Razred DA, vsak dan NE, nikoli OBČ

Analiza anket o šolski prehrani Učenci Analiza anket o šolski prehrani OŠ Medvode za učence 3. Ali doma zajtrkuješ? Razred DA, vsak dan NE, nikoli OBČ Učenci OŠ Medvode za učence 3. Ali doma zajtrkuješ? Razred DA, vsak dan NE, nikoli OBČASNO Skupaj %DA, vsak %NE, %OBČAS dan nikoli NO 1 r 22 5 11 38 57,9% 13,2% 28,9% 2 r 23 5 18 46 5 10,9% 39,1% 3 r 7

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA

OSNOVNA ŠOLA POROČILO EKO ŠOLA 2012/13 V okviru Eko šole smo v letošnjem letu izvedli naslednje aktivnosti: PROJEKTI 1. ETZO - Evropski teden zmanjševanja odpadkov Izdelki iz odpadnih materialov Vodja: Špela Pečnik

Prikaži več

USTANOVA POLNI NAZIV LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA NASLOV (ulica, hišna št. in pošta) OBČ

USTANOVA POLNI NAZIV LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA NASLOV (ulica, hišna št. in pošta) OBČ USTANOVA LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA OČINA PESNICA ELEKTRONSKI NASLOV info@ospesnica.si NASLOV INTERNETNE STRANI http//www.ospesnica.si TELEFON

Prikaži več

2. SESTANEK EKOODBORA OŠ POLJE

2. SESTANEK EKOODBORA OŠ POLJE 2. SESTANEK EKOODBORA OŠ POLJE Polje, 12.12.2011 Tatjana Pecin završan Predlog dnevnega reda Analiza okoljskega pregleda Predstavitev aktivnosti, ki jih izvajate Mreža predstavnikov učencev in učiteljev

Prikaži več

Kadrovski načrt in plan dela 2017

Kadrovski načrt in plan dela 2017 KADROVSKI NAČRT in PLAN DELA za 2017 mag. Tilka Jakob, OŠ Vitanje REDNI ODDELKI ODDELEK 2016/17 ODDELEK 2017/2018 1. razred 1. a 25 1.a 26 2. razred 2. a 18 2.a 25 3. razred 3. a, b 30 3.a 18 4. razred

Prikaži več

Microsoft Word - polensek-1.doc

Microsoft Word - polensek-1.doc Spletna učilnica športne vzgoje res deluje? Janja Polenšek OŠ Dobje janja.polensek@gmail.com Povzetek S pospešenim uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije v proces izobraževanja na OŠ Slivnica

Prikaži več

LETNI DELOVNI NAČRT EKOŠOLA EKOVRTEC PEDENJPED

LETNI DELOVNI NAČRT EKOŠOLA EKOVRTEC PEDENJPED LETNI DELOVNI NAČRT EKOŠOLA EKOVRTEC PEDENJPED Ljubljana, oktober 2012 Vrtec Pedenjped je že več let vpet v dejavnosti programa EKOŠOLA, zato smo tudi dobitniki ZELENE ZASTAVE, ki potrjuje naša prizadevanja

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP Osnovna šola dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Neobvezni izbirni predmeti so novost, ki se postopoma uvršča

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017-2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_3_obisk_29_in_30_3_2012.doc

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_3_obisk_29_in_30_3_2012.doc EKOmisija 3. obisk ZAPISNIK 29. 3. 2012 Jesenice in Radovljica: Srednja šola Jesenice, Gimnazija Jesenice, Ekon. gimnazija in srednja šola Radovljica, Srednja gostinska in turistična šola Radovljica 30.

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 49. Predmet: SPO Ura: 30. Datum: Učna enota: NAŠ MALI PROJEKT: Sestavimo druţino Prepoznajo oblike druţinskih skupnosti in razvijajo strpen odnos do njih. Uporabljajo poimenovanja za druţinske

Prikaži več

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA 49 93 53% 93 53% 49 53% Q1b NE 7 93 8% 93 8% 7 8% Q1c

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP 2018

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP 2018 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Po 20. a člen ZOoš šola ponuja za učence 1.razreda, 4. 9. razreda neobvezne izbirne predmete. Šola bo za učence 1. razreda izvajala pouk prvega tujega jezika

Prikaži več

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) 8055150 Fax: (02) 8055158 o-cresnjevec.mb@guest.arnes.si www.cresnjevec.si projekt ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Zadovoljstvo dijakov s šolsko prehrano

Zadovoljstvo dijakov s šolsko prehrano ZADOVOLJSTVO DIJAKOV S ŠOLSKO PREHRANO Primerjava šolskih let 2015/16, 2016/17, 2017/18 Vzorec Poklicni program (SPI) Strokovni program (SSI) Gimnazija (GIM) Skupaj 2015/16 0 190 40 230 2016/17 50 115

Prikaži več

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Drage učenke in učenci bodočih 4. in 5. razredov, spoštovani starši! Leto je naokoli, pred

Prikaži več

ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po v

ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po v ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po vrstnem redu vprašanj 3. Ali je vašemu otroku všeč šolska

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

DANE ZAJC: NUMIZMATIKI

DANE ZAJC: NUMIZMATIKI OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ UČITELJ: MARJANA JAZBINŠEK PREDMET: SLOVENŠČINA RAZRED: 4.a DATUM IN URA: UČNA TEMA: SEZNAMI UČNA ENOTA: JEDILNI LIST CILJI: Berejo javno besedilo v obliki seznama jedilni list.

Prikaži več

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Osnovna šola bratov Letonja telefon/fax: (03) 8965300, 8965304 Šmartno ob Paki 117 e-pošta: os-bl-smartno@guest.arnes.si 3327 Šmartno ob Paki spl. stran: www.ossmartno.si SAMOEVALVACIJSKO POROČILO SODELOVANJE

Prikaži več

Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega po

Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega po Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega posameznika pri njihovem ohranjanju in varovanju. Vsako

Prikaži več

VRTEC PIKAPOLONICA PRI OŠ CERKLJE OB KRKI

VRTEC PIKAPOLONICA PRI OŠ CERKLJE OB KRKI januar "LJUDJE SMO VEČINOMA TOLIKO SREČNI, KOLIKOR HOČEMO BITI." OGLEDALI SMO SI MOJCO POKRAJCULJO V ponedeljek, 03.01.2011, so v našo telovadnico prišle prostovoljke Zveze Prijateljev Mladine Krško in

Prikaži več

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št 63/13), ki določa tudi izvajanje

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Bodi moder zgled

Bodi moder zgled www.modra-energija.si Bodi moder zgled Moč je v vaših rokah Naredite kaj za bolj zdravo okolje.naredite nekaj koristnega. Prevzemite del skrbi in odgovornosti za naravo. Kar storimo dobrega za naravo,

Prikaži več

Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] Google Forms Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] QUESTIONS RESPONSES 332

Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] Google Forms Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] QUESTIONS RESPONSES 332 Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 216/217] QUESTIONS RESPONSES 332 SUMMARY INDIVIDUAL Accepting responses Insights Average.7/7 points Median /7 points Range -6 points Total points distribution No.

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

Jedilnik : Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek PRAZNIK, POUKA PROST DAN Torek Cor

Jedilnik : Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek PRAZNIK, POUKA PROST DAN Torek Cor Zajtrk Cornflakes ali čokolino ali čokoladne kroglice / gluten sledi oreščkov Mleko Sadje * Mleko Piščančji ražnjiči / gorčično seme Dušen riž z zelenjavo **Jabolčnik Miš Sadni kefir / mleko Koruzna žemljica

Prikaži več

016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 201 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2 016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 201 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2017 2015

Prikaži več

Za Uk Net - Marec 2009.indd

Za Uk Net - Marec 2009.indd za in UK UM Informativni list Posoškega razvojnega centra. L. 3, št. 3 / marec 2009 Želi tudi vaša šola imeti svoj solarni avto? Show dr. Klime Točka vseživljenjskega učenja Jezikovna in računalniška znanja

Prikaži več

Microsoft Word - Publikacija SM 001

Microsoft Word - Publikacija SM 001 IV HIŠNI RED V skladu z Zakonom o osnovni šoli je ravnateljica šole sprejela naslednji HIŠNI RED za Osnovno šolo Slave Klavore Maribor Osnovna šola Slave Klavore Maribor določa s hišnim redom vprašanja,

Prikaži več

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja  Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program Predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-knjižnica Vsebinski sklop: Uradno komuniciranje preko elektronske pošte

Prikaži več

DAN MALICA KOSILO Torek Sreda Četrtek mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO sadni čaj ovsena žemlja (1, 3, 7

DAN MALICA KOSILO Torek Sreda Četrtek mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO sadni čaj ovsena žemlja (1, 3, 7 3. 5. 2016 4. 5. 2016 5. 5. 2016 mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO ovsena žemlja (1, 3, 7) poli salama paradižnik mlečni zdrob (lokalno) (1, 7) čokoladni posip (6) suho sadje porova juha (1,

Prikaži več

ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA UČENCI Šolsko leto 2014/15 OSNOVNI PODATKI ŠTEVILO UČENCEV, ki so rešili vprašalnik: 93 (število vseh učencev 4. 9. razreda je 114), torej 81,6 % učencev in učenk je rešilo

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 59. Predmet: SLJ Ura: 71. Datum: Učitelj/vzgojitelj: Sklop: MOJA DRUŽINA Učna enota: Pesem: JAKEC - BRAT RIŠEM ČRTE predopismenjevalne vaje Cilji: Doživljajo interpretativno prebrano pesem.

Prikaži več

Microsoft Word - posast201112

Microsoft Word - posast201112 MATHEMA ZAVOD ZA POPULARIZACIJO MATEMATIKE R A Z P I S šolsko leto 2011/12 10. TEKMOVANJE ZA LOGIČNO POŠAST (dopolnjena verzija z dne 24. 8.2011) MATHEMA 1 ZGODOVINA TEKMOVANJA Tekmovanje je do sedaj (9

Prikaži več

Microsoft Word - besedilo natecaja - spletna.doc

Microsoft Word - besedilo natecaja - spletna.doc Posoški razvojni center in Občina Tolmin razpisujeta likovno-literarno-multimedijski natečaj z naslovom Moj planet čist in zelen. Namen natečaja je razvijati ekološko ozaveščenost in vzorce trajnostno

Prikaži več

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže 1 Kolofon Naslov : spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže Avtorji Erin Safarjan, magistra javnega zdravja Goof Buijs,

Prikaži več

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna vsebina: Ustno seštevanje in odštevanje do 20 sprehodom

Prikaži več

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/ 2.01.2017 3.01.2017 4.01.2017 Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj posip, lešniki. PRAZNIK Segedin golaž, polenta. Čufti, pire, paradižnikova omaka, banana. Sirova

Prikaži več

 POROČILO o izvedbi EKOdneva na Šolskem centru Kranj Na ŠC Kranj smo EKODAN POZOR(!)NI ZA OKOLJE izvedli v soboto, 11. aprila 2015, med 7.30 in 13. uro. Temeljni cilji,ki smo jih želeli doseči na EKOdnevu

Prikaži več

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj JEDILNIK OD 3.1. DO 5.1.2018 PRAZNIK PRAZNIK MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečja obara (1,3), rižev narastek (3,7), eko sok MALICA 1. star. obd.: rozine

Prikaži več

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j 1. 8. 5. 8. 2016 1. 8. ribji namaz, svež paradižnik, Zelenjavna juha z rižkom, telečji zrezek v omaki, kuskus, zelnata solata s korenčkom Polnozrnati grisini, sadni 2. 8. Žganci,, Goveja juha z rezanci,

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Univerza v Mariboru

Univerza v Mariboru Univerza v Mariboru Pedagoška fakulteta VLOGA UČITELJA Avtor: M. Š. Datum: 23.11.2010 Smer: razredni pouk POVZETEK Učitelj je strokovnjak na svojem področju, didaktično usposobljen, ima psihološka znanja

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 4., 5. in 6. razred V skladu z 20. a členom ZOsn (Uradni list RS, št. 63-2519/2013

Prikaži več

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc 1 FINANČNI NAČRT ŠTUDENTSKEGA SVETA UNIVERZE V LJUBLJANI ZA LETO 2009, ki ga je Študentski svet Univerze v Ljubljani sprejel na seji dne 14. 1. 2009 in ga pošilja Upravnemu odboru Univerze v Ljubljani

Prikaži več

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU Predstavitev študijskega krožka Obudimo kulturno življenje na vasi Mentorica Alenka Furlan Obudimo kulturno življenje v Lokavcu Lokavec - vas pod Čavnom LOKAVEC razpotegnjena vas 13 zaselkov ljudje se

Prikaži več

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Izbirni predmeti 2018/2019 OŠ OLGE MEGLIČ Prešernova ulica 31, 2250 Ptuj Tel.:02/749 20 10 http://www.olgica.si/ E-pošta: group1.osmbom@guest.arnes.si

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

PPT Izvoz

PPT Izvoz ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI - UČENCI Kateri razred obiskuješ? (n = 205) 4. razred: 52% 7. razred 48% Kako si v splošnem zadovoljen/a s šolsko prehrano? (n = 205) Zelo zadovoljen/a 25% Zadovoljen/a 65% Nezadovoljen/a

Prikaži več

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 PON, 2. 9. koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, nektarina bučkina juha, krompirjeva solata s svežimi kumaricami, piščančja nabodala, lubenica, sirova štručka,

Prikaži več

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator:

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: O projektu Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013, je nadaljevanje uspešne zgodbe, ki smo jo pričeli graditi v letu 2011.

Prikaži več

REVIZIJSKO POROČILO

REVIZIJSKO POROČILO OBČINSKEMU SVETU OBČINE KRIŽEVCI ZADEVA: Elaborat o predračunskih cenah javne gospodarske službe zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov za leto 2013 v občini Križevci v postopku izbire izvajalca PRAVNA

Prikaži več

TORBA, ALI SI PRETEŽKA?

TORBA, ALI SI PRETEŽKA? TORBA, ALI SI PRETEŽKA? RAZISKOVALNA NALOGA PODROČJE: BIOLOGIJA AVTORJI: ŽIVA BRGLEZ, KLEMEN KAČIČ, NINA-LANA VIDMAR MENTORICI: LJUDMILA GORNIK, JASMINA ŠTOLFA HRASTNIK, 2016 NAVDIH Delavnica Torba, da

Prikaži več

Pravila šolske prehrane

Pravila šolske prehrane Svet šole Osnove šole Tržič je na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani - ZŠolPre-1 (Ur. l. RS, št. 3/2013 in 46/2014) na predlog ravnatelja Stanislava Gruma na seji 29. 9. 2014 sprejel naslednja P

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Trajnostni razvoj družbe BTC Tomaž Damjan Ljubljana, 23.10.2013 BTC v številkah Družba BTC je uspešno izvedla premik na trajnostno in zeleno področje z željo ustvariti boljšo prihodnost za obiskovalce,

Prikaži več

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod Popoldanska malica 1.6.2017 *mlečni gris iz pire v domačem mleku, posip, jagode. goveja juha, pire krompir, kuhana eko govedina, kmečke kumare v smetanovi omaki marelični žepki, 100% pomarančni sok 2.6.2017

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

JEDILNIK Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Mleko/ laktoza Čokolino/ čokoladne kroglice/ mus

JEDILNIK Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Mleko/ laktoza Čokolino/ čokoladne kroglice/ mus JEDILNIK 22.1. Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Mleko/ laktoza Čokolino/ čokoladne kroglice/ mussli /gluten Sirova štručka/ laktoza, gluten Mortadela/gorčično seme Brokolijeva kremna

Prikaži več

Microsoft Word - Dnevi dejavnosti na razredni stopnji

Microsoft Word - Dnevi dejavnosti na razredni stopnji Dnevi dejavnosti na razredni stopnji 1. Simfonična matineja Simona Trtnik april Baletna predstava Klara Jerina februar Obisk knjižnice Simona Trtnik oktober Lutkovna predstava Mojca Avbelj december Tabor

Prikaži več

POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV

POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV, RUDARSKI ŠOLI V ŠOLSKEM LETU 2011/2012 1. Predstavitev šole V šolskem letu 2011/2012 so bili na Rudarsko šolo vpisani 204 dijaki. Razporejeni so bili v 6 oddelkov

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 20172018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, Martina Križaj Ortar in Marja Bešter Turk Gradim slovenski jezik 6 knjigarna.com swis721 Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, dr. Martina Križaj Ortar

Prikaži več

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN VODNIK OBOGATITVENIH DEJAVNOSTI ZA NADARJENE UČENCE IN ZAINTERESIRANE UČENCE ŠOLSKO LETO 2017/2018 Učenci in starši Delo z nadarjenimi učenci, ki na naši šoli poteka tako v okviru pouka kot drugih načrtovanih

Prikaži več

Zajtrk Ponedeljek Torek Sreda kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj Šolska malica PRAZNIK PRAZNIK pletena štr

Zajtrk Ponedeljek Torek Sreda kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj Šolska malica PRAZNIK PRAZNIK pletena štr 1. 1. 2018 2. 1. 2018 3. 1. 2018 kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni PRAZNIK PRAZNIK pletena štručka, napitek, mleko (SŠH) 4. 1. 2018 ajdovi žganci, mleko, ocvirki polbeli kruh, hrenovka, ajvar,

Prikaži več

PESMI O POMLADI * * * *»Kaj je pomlad?«se sprašujemo vsi. To so trije meseci topli in svetli. Marec, april, maj so ti najlepši, vsaj posebej je zapisa

PESMI O POMLADI * * * *»Kaj je pomlad?«se sprašujemo vsi. To so trije meseci topli in svetli. Marec, april, maj so ti najlepši, vsaj posebej je zapisa PESMI O POMLADI»Kaj je pomlad?«se sprašujemo vsi. To so trije meseci topli in svetli. Marec, april, maj so ti najlepši, vsaj posebej je zapisan in v koledarju s posebno sličico narisan. Ko pomlad se prebudi,

Prikaži več

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh 1. teden Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juha z zakuho (1,3), piščančji paprikaš (1,7), pirini svedri (1), zelena solata Skuta s sadjem (7), pisan

Prikaži več

Promotion of Health at the Workplace

Promotion of Health at the Workplace SIMPOZIJ VARNO IN ZDRAVO DELO PRIMER DOBRE PRAKSE ZDRAVA DELOVNA MESTA ZA VSE GENERACIJE PROMOCIJA DUŠEVNEGA IN TELESNEGA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU V POLICIJI VEDENIK LEON Ministrstvo za notranje zadeve

Prikaži več

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA)

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA) STORYLINE PROJEKT OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - Krašnja) ULICA S TRGOVINAMI Tekst: Marta Per, vodja projekta, učenci v OPB Krašnja, gospa Brigita Rožič Foto: Helena Urbanija, Katarina

Prikaži več

Stran 9628 / Št. 64 / Uradni list Republike Slovenije PRILOGA: OBRAZCI ZA SPOROČANJE V EVIDENCO ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV, ZDRUŽENJ ORGANI

Stran 9628 / Št. 64 / Uradni list Republike Slovenije PRILOGA: OBRAZCI ZA SPOROČANJE V EVIDENCO ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV, ZDRUŽENJ ORGANI Stran 9628 / Št. 64 / 28. 9. 2018 PRILOGA: OBRAZCI ZA SPOROČANJE V EVIDENCO ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV, ZDRUŽENJ ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV IN SKUPIN PROIZVAJALCEV ZA SKUPNO TRŽENJE I. ORGANIZACIJA PROIZVAJALCEV

Prikaži več

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 I. PODATKI O PRIJAVITELJU: 1. Ime oziroma naziv

Prikaži več

(Microsoft Word - LETNI DELOVNI NA\304ORT ZA EKOA\240OLE ZA A\240OLSKO LETO 2010.doc)

(Microsoft Word - LETNI DELOVNI NA\304ORT ZA EKOA\240OLE ZA A\240OLSKO LETO 2010.doc) LETNI DELOVNI NAČRT ZA EKOŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2010/11 Kriteriji in navodila za LDN 2010/11 Slovenske ustanove (vrtci, osnovne šole, srednje šole in domovi ), ki so prejeli že zeleno zastavo in vse ustanove,

Prikaži več

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski program je osnovan na individualni obravnavi posameznika in namenjen vsem ki se spopadajo z izgorelostjo, vsem ki bi

Prikaži več

O S N O V N A Š O L A C I R K O V C E,Cirkovce 47, 2326 Cirkovce, DŠ: Telefon: (02) , telefaks: (02) ,

O S N O V N A Š O L A C I R K O V C E,Cirkovce 47, 2326 Cirkovce, DŠ: Telefon: (02) , telefaks: (02) , PONEDELJEK, 5. 11. 2018 MALICA Mlečna juha(1,4),banana, čaj Piščančja obara z žličniki(1,2,3,8), rženi kruh(1,2,3), palačinke z marmelado(1,2,3) TOREK, 6. 11. 2018 MALICA Francoski rogljiček(1,2,3,4),

Prikaži več

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK Sreda PRAZNIK PRAZNIK 01.05.2019 Četrtek PRAZNIK PRAZNIK 02.05.2019 Petek POUKA PROST DAN POUKA PROST DAN 03.05.2019 Ponedeljek mleko in sadje (ŠS) cvetačna juha jabolčni krhlji makaronovo meso 06.05.2019

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

POŽAR EKO PLASTKOM LJUTOMER

POŽAR EKO PLASTKOM LJUTOMER POŽAR EKO PLASTKOM LJUTOMER Četrtek 8.6.2017 Poveljnik PGD Ljutomer: Dušan HUNJADI Lokacija požara: Eko plastkom je oddaljen od gasilskega doma 1,3 km. Panoga, ki jo opravljajo: - Predelava odpadnih sveč

Prikaži več

Ek o P O A L V N I O AZ V E N N IK D MOJE DREVO Dane Katalinič

Ek o P O A L V N I O AZ V E N N IK D MOJE DREVO Dane Katalinič Ek o P O A L V N I O AZ V E N N IK D MOJE DREVO Dane Katalinič VSEBINA Dnevniku na pot 1 Uvod 2 Navodila za uporabo 3 Zapis podatkov 4 Opazovalni zapis o drevesu z risbo, besedo in fotografijo April 5

Prikaži več

Zlozenka A6 Promocija zdravja na delovnem mestu.indd

Zlozenka A6 Promocija zdravja na delovnem mestu.indd PROMOCIJA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU V Zdravstvenem domu Ljubljana izvajamo program Promocija zdravja na delovnem mestu, ki je namenjen ozaveščanju delavcev in delodajalcev o zdravem življenjskem slogu

Prikaži več

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaēaja TRŽIŀĄE 2019

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaÄ“aja TRŽIŀĄE 2019 KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1. Osnovni podatki o katalogu: naziv organa, ki je izdal katalog: Osnovna šola Tržišče odgovorna uradna oseba, ki je katalog sprejela: Zvonka Mrgole, prof., ravnateljica

Prikaži več

Robert Hooke

Robert Hooke Robert Hooke Robert Hooke se je 18. julija leta 1635 rodil na otoku Wight v Freshwaterju v Angliji. Njegov oče je bil duhovnik, John Hooke, ki je deloval v cerkvi Vseh svetih. Pri Robertovih 10 letih je

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Microsoft Word - PRAVILA O SOLKSI PREHRANI nova-2.doc

Microsoft Word - PRAVILA O SOLKSI PREHRANI nova-2.doc Na osnovi Zakona o šolski prehrani in njegovih spremembah (Uradni list RS št. 43/2010, 62/2010, 27/2012, 40/2012, 3/2013) je Svet zavoda OŠ Dramlje na seji dne, 3. 10. 2013 sprejel 1. SPLOŠNE DOLOČBE PRAVILA

Prikaži več

Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne obr

Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne obr Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne 24. 6. 2013 obravnaval in sprejel P R A V I L A ŠOLSKE PREHRANE Osnovne

Prikaži več

OŠ DOMŽALE ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO REZULTATI IN ANALIZA Domžale, avgust2015 Analizo pripravila: DAŠA SOJER, org. šolske prehrane

OŠ DOMŽALE ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO REZULTATI IN ANALIZA Domžale, avgust2015 Analizo pripravila: DAŠA SOJER, org. šolske prehrane OŠ DOMŽALE ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO REZULTATI IN ANALIZA Domžale, avgust2015 Analizo pripravila: DAŠA SOJER, org. šolske prehrane OSNOVNI PODATKI O ANKETI: Priprava ankete: organizatorica

Prikaži več

POLFINALNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE LETNIK 1999 IN MLAJŠE SEZONA 2013/14 ZAKLJUČNI BILTEN Zbral in uredil: Marko Čonžek, prof.

POLFINALNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE LETNIK 1999 IN MLAJŠE SEZONA 2013/14 ZAKLJUČNI BILTEN Zbral in uredil: Marko Čonžek, prof. POLFINALNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE LETNIK 1999 IN MLAJŠE SEZONA 2013/14 ZAKLJUČNI BILTEN Zbral in uredil: Marko Čonžek, prof. Predstavitev šole 3 Zgodovina košarke v Rogaški Slatini Moška

Prikaži več

Zavod sv. Stanislava Škofijska klasična gimnazija VPLIV KISLEGA DEŽJA NA RASTLINE poskus pri predmetu biologija

Zavod sv. Stanislava Škofijska klasična gimnazija VPLIV KISLEGA DEŽJA NA RASTLINE poskus pri predmetu biologija Zavod sv. Stanislava Škofijska klasična gimnazija VPLIV KISLEGA DEŽJA NA RASTLINE poskus pri predmetu biologija KAZALO: 1 UVOD...3 2 MATERIAL...4 POSTOPEK...4 3 SKICA NASTAVITVE POSKUSA...5 4 REZULTATI...6

Prikaži več