Maja's Marketing Lab 3 FACEBOOK KAMPANJE nujne za vsako podjetje na spletu

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Maja's Marketing Lab 3 FACEBOOK KAMPANJE nujne za vsako podjetje na spletu"

Transkripcija

1 Maja's Marketing Lab 3 FACEBOOK KAMPANJE nujne za vsako podjetje na spletu

2 PREGLED VSEBINE UVODNE MISLI Zakaj oglaševanje brez načrta in vseh pomembnih kampanj ne deluje OSNOVNI NAPOTKI Tri glavne sestavine digitalnega marketinga in napotki 3 FACEBOOK KAMPANJE S temi tremi kampanjami bo vaše Facebook oglaševanje učinkovito

3 UVODNE MISLI Ali se tudi vi in vaše podjetje izgubljata v dnevnih opravilih in namesto iz programa ustvarjanja delujete iz programa preživetja? Se razveselite vsakega naročila, ki ga prejmete iz vseh naporov, vloženih nekaj v Facebook objave, Instagram objave, sporočila, pisanje bloga, snemanje videjev ipd. Od povsod nekaj malega kaplja, ampak še hitreje izhlapi, vi pa ne veste, kako, kaj in zakaj se prodaja dogaja ali ne. Veste, da Facebook oglasi lahko povečajo vašo prodajo, ampak ne veste, kaj sploh oglaševati, kako nagovarjati ciljno skupino in kje se ustvarja denar. Popolnoma vas razumem in ta e-vodič sem naredila prav za vas. Namreč, velikokrat se znajdem na sestankih, katerim skupna točka je vprašanje: Kaj naj oglašujem, kako naj se lotim svoje kampanje?.

4 Vsako resno podjetje enostavno MORA vlagati v oglaševanje, saj si le tako lahko zagotovi konstanten obisk spletne strani, kontrolirano prodajo in rast. Preden preidem k 3 Facebook kampanjam, ki jih mora imeti vsako podjetje in k strategiji pridobivanja novih kupcev ter maksimiziranju vrednosti obstoječih, nekaj razčistimo. Facebook oglasi ne bodo povečali vaše prodaje če: Imate produkt/storitev, ki je nihče ne želi kupiti Vaša ponudba na spletu ni pravilno predstavljena Vaš nakupni proces ni logično in smiselno strukturiran Vaša spletna stran ni uporabniku prijazna, prilagojena za mobilne naprave Nimate prodajnega lijaka na mestu (beri: strukturirane, premišljene poti uporabnika, ki pripelje popolnega neznanca do srečne stranke)

5 OSNOVNI NAPOTKI 1. Vaša spletna stran in vsebina igrata bistveno vlogo pri konverziji Poleg Facebook oglasov je vedno pomembnih še nekaj faktorjev: PRISTAJALNA SPLETNA STRAN če uporabnike peljete na stran kategorije v vaši spletni trgovini, težko pričakujete konverzijo, razen če je ponudba res tako noro dobra, da se ji stranke ne morejo upreti. VSEBINA, KI PREDSTAVLJA VAŠ PRODUKT če prodajate modne čevlje priznanih blagovnih znamk bo vsebina, ki najbolj predstavi vaš produkt slika; če prodajate prehransko dopolnilo, se boste morali bolj potruditi in izhajati iz stališča problema stranke RAZMERJE MED CENO IN VREDNOSTJO vse je odvisno od tega, kako vi stvar predstavite; povejte koliko investicija znaša v razmerju koristi, kakšen je ekskluziven popust, koliko časa je ta ponudba na voljo deadline OPTIMIZIRAN NAKUPNI PROCES kakšne plačilne metode nudite, kakšne dostavne pogoje, garancijo, kako logično je strukturiran nakupni proces

6 2. Vaše aktivnosti, ki niso usmerjene v prodajo igrajo bistveno vlogo pri odnosu, kredibilnosti in zaupanju s strankami Ne glede na to kaj prodajate razmerje med prodajno fokusiranimi kampanjami in vsebinsko bogatimi kampanjami mora biti vsaj 90%-10%. Minimalen odstotek 10% je mišljen v primerih, ko prodajate produkte, kjer je odločitev lahko instantna. Govorim v kontekstu prodaje modnih dodatkov, pripomočkov za dom in delo.torej o produktih, ki imajo relativno nizko ceno in visoko vrednost v očeh kupca. Vzemimo za primer spletno trgovino z modno obutvijo: V 90% bodo vaše kampanje usmerjene v prodajo. Direktno, tisto nič preveč sofisticirano. Tukaj je, kupi zdaj. Vseeno pa je zdravo za vaš posel in vašo prezenco blagovne znamke, da strankam nudite še kakšno vrednost, se povezujete na drugačne načine in se tako približate novim kupcem, ki vas še ne poznajo. Morda lahko v sodelovanju s fashion blogerko pripravite modni vodič, organizirate nagradno igro, ponudite nasvete, kako kupiti najbolj univerzalen par obutve za to jesen, kako pravilno negovati usnjene čevlje.

7 Snemate in oglašujete lahko produktne ocene, razlago in kombinacije z različnimi stili oblačil. Še več idej bi lahko naštela, ampak najbrž ste dojeli bistvo. Poleg vaših oglaševalskih kampanj je pomembna vsebina, ki jo kreirate brezplačno in tako nudite vrednost trgu. Pomembna je vaša komunikacija na ih. 3. Vaše poteze pri maksimiziranju vrednosti stranke in povečanju frekventnosti nakupa Obstajajo 3 načini kako povečati prodajo na spletu: 1. povečati število strank 2. povečati višino nakupa stranke 3. povečati frekventnost nakupov stranke Vsi se skorajda preveč ukvarjamo s pridobivanjem novih strank, z akvizicijo novih kontaktov, premalo pa se osredotočimo v odnose, ki jih že imamo z obstoječimi strankami iz z vprašanji: Kako jim lahko še dodatno pomagam?, Kaj bi bile one pripravljene kupiti od mene?, Kako jih lahko še dodatno podprem, da bodo bolj zadovoljne?. Torej, kaj lahko stranki poleg svoje osnovne ponudbe še ponudite? Ali stranka kupi vaš izdelek le enkrat, ali večkrat?

8 3 FACEBOOK KAMPANJE ki jih mora imeti vsako podjetje

9 1. POVEZOVALKA To so kampanje, ki gradijo zaupanje, odnos in vašo listo. 2. PRODAJALKA Čas je za prodajo preko Facebook oglasov in klic k akciji. 3. NEGOVALKA Remarketing in povečanje frekventnosti nakupa.

10 1. POVEZOVALKA

11 To so kampanje, ki gradijo zaupanje, odnos in vašo listo! Mednje štejemo oglase z vašo brezplačno vsebino, ki vas pozicionira kot strokovnjaka, ki ustvari občutek kredibilnosti. Dejstvo je, da večina ljudi ne ve, da obstajate. In dokler vas ne vidijo, jih ne zanimate. Še potem, ko vas vidijo, boste morali dokazati, da ste vredni njihove pozornosti in denarja. Kateri most povezuje vas z vašimi potencialnimi strankami? Katere probleme ji lahko pomagate rešiti? 1. Blog Blog je odlično orodje, ki ga lahko uporabite za vsebinski marketing, vašo predstavitev in pozicioniranje kot strokovnjak na svojem področju. Zapisi naj bodo praktični, usmerjeni na reševanje problema, lahko v obliki how-to vsebin, ali pripovedovanje zgodb. Vsebina naj izobrazi, inspirira, zabava, pripoveduje, postavi zavedanje o nečem, ponudi rešitev.

12 Blog posti so lahko v obliki teksta, videa, audio vsebin karkoli najbolj predstavlja vas. Blog posti so super tudi za optimizacijo spletne strani, saj tako uporabljate več ključnih besed, po katerih se v brskalnikih pozicionirate višje in v očeh Googla nastopite kot zanesljiva spletna stran. Zapise, ki jih objavite na vaši spletni strani, pošljete obstoječi listi, vsekakor tudi oglašujte in se skozi vsebino povežite z vašimi potencialnimi strankami. BLOG Optimizacija kampanje: kliki spletnega mesta (landing page views) Občinstvo za ciljanje: interesne skupine (hladni skeptiki) Spremljajte kazalce uspeha: CPC, CTR, Landing page views, frequency

13 2. Video Video je trenutno najbolj priljubljena vsebina, tako iz vidika interaktivnosti z občinstvom, kot tudi glede organskega dosega na socialnih omrežjih. Na Facebooku je doseg na video vsebini 3x večji kot na objavi s sliko ali povezavo spletnega mesta. Prav tako pa bo algoritem tudi v vaših oglaševalskih kampanjah nagradil videe z večjim dosegom, videi bodo ustvarili večjo povezanost in odnos. Enako kot pri vsebinah za blog post, je smiselno, da v videih ponudite nekaj praktičnega, koristnega, poučnega, zabavnega.

14 Najbolj pomembnih je prvih 5 sekund vašega videa, zato na samem začetku nagovorite in prepričajte gledalce z drzno izjavo, veliko obljubo, perečim problemom, provokativnim vprašanjem. Torej z nečim, kar bo ustavilo hitre prstke Fb uporabnika in zadržalo njegovo pozornost. VIDEO Optimizacija kampanje: ogledi videa (video views) Občinstvo za ciljanje: interesne skupine (hladni skeptiki) Spremljajte kazalce uspeha: cost per video views, cost per 50% video view, frequency

15 3. DIGITALNA darila Vedno poudarjam, da je poleg oglaševanja ključno graditi bazo kvalitetnih kontaktov. Temu v marketing žargonu pravimo lead generation. Všečki so last Facebooka, če hočete ali ne. Facebook se odloči komu bo prikazal objavo, kako dolgo jo bo vrtel in ali je vredna prikaza vašim sledilcem. Oglasni prostor na Facebooku in ostalih platformah se draži, vaša lista pa poseduje največji in najbolj donosni potencial za prodajo.

16 Veliko bolj intimno okolje vam dovoljuje, da ustvarite globjo povezanost, delite svoje osebno zgodbe in zlezete pod kožo vašim potencialnim strankam. Prav tako je za bolj specifične ponudbe, dražje izdelke, storitve pomembno najprej vzpostaviti zaupanje, zato je nakup potrebno speljati v več fazah. Morda se bo prodaja zgodila šele na u. DARILO Optimizacija kampanje: povečanje konverzij spletnega mesta (conversions) - nastavite lahko "custom conversion", vezan na zahvalno stran, ki jo uporabniki vidijo po tem, ko vpišejo mail in prejmejo dostop do brezplačnega darila Občinstvo za ciljanje: interesne skupine in FB custom audience (izključite tiste ljudi, ki so že del vaše mailing baze) Spremljajte kazalce uspeha: CPL (cost per lead), CPA (strošek na akvizicijo), AOV (average order value)

17 4. Kviz Kvizi so idealen način, da pritegnete pozornost in svoje potencialne kupce spoznate; odkrijete njihove (skrite) želje; nakupno obnašanje in ugotovite, kaj jih dejansko zanima in kaj ne. Cilji, ki jih morate z vašim kvizom doseči: 1. cilj: PRIVABITE (HOOK) Kaj je tisto, kar želi vaš uporabnik izvedeti o sebi in na kar se navezuje vaš produkt? 2. cilj: DIAGNOSTICIRAJTE (DIAGNOSE) z vprašanji in na koncu za rezultat zahtevajte naslov 3. cilj: PREDPIŠITE (PRESCRIBE) na podlagi rezultati personalizirajte priporočilo vase ponudbe. Ko kreiramo kviz vedno pričnemo na koncu. Pri naši ponudbi. Tam pridemo do izhodiščne velike ideje in s tem bo naš kviz kot trden most, ki povezuje našo ponudbo z uporabnikom.

18 Trije tipi kviza 1. tip kviza je KAJ JE MOJ TIP? Kaj je moj tip kože, kaj je moj tip osebnosti, kaj je moj tip podjetnika, kaj je moj metabolni tip? Vse to so kvizi, ki jih na eni strani uporabniki ljubijo, saj jim pomagajo odkriti stvari o sebi, ki jih še niso vedeli in na drugi strani so to informacije, na podlagi katerih lahko vašo komunikacijo usmerite v ciljno, precizno kampanjo, ki jo tvorijo personalizirane pristajalne strani, komunikacija, Facebook oglasi 2. tip kviza je PREVERJANJE ZNANJA Kako dobro obvladate Facebook oglaševanje? Ste podpovrečni, povprečni ali nadpovprečni vodja? Ste pripravljeni na samostojno podjetniško pot? Ljudje se radi primerjamo z drugimi, tako smo vzgojeni, tako nas oblikuje sistem in to je v naši naravi. Ocene, ki jih dobimo, bodisi so dobre (in jih želimo deliti s svetom), bodisi so slabe (in želimo izboljšati situacijo), v obeh primerih so izhodišče za to, kako stranko nagovarjamo naprej in pa kaj ji prodajamo? 3. tip kviza je PREMAGOVARNJE OVIR Kaj vam preprečuje, da bi izgubili odvečno težo? Ali vas miselnost drži uklenjene v revščini? Kaj vam preprečuje napredek pri učenju kitare?

19 Napotki za kviz google vprašalniki NISO KVIZ (saj nimajo konverzijskega cilja) vključite od 7-12 vprašanj preden se lotite lansiranja kviza lahko VABE (HOOK) testirate z oglasi in i Katero orodje vam priporočam? Thrive quizes (deluje v wordpress okolju kot vtičnik) Bucket.io (omogoča vam tako analitiko, prilagodljiv design, vmesnik za viralnost, focus na konverzije). Alternativa kvizu so tudi kalkulatorji in konfiguratorji, odlično orodje za to je Calculoid.com. Še nekaj napotkov, ki jih lahlo upoštevate pri personalizaciji ostalih aktivnosti: segmentirajte glede na brane blog poste, pretekle nakupe, klike znotraj kampanj (dodajanje tagov) segmentirajte glede na fazo zavedanja in pa fazo nakupnega procesa (kako globoko v prodajnem procesu, v transakcijskem razmerju je vaša stranka z vami?) to pomeni, da morate usmerjati vaše aktivnosti v remarketing, bodisi na socialnih omrežjih, bodisi na u. Pišite personalizirane e (uporabljajte imena vaših strank, odličen način so tudi personalizirane slike, za katero uporabljajte orodje Nifty images. Ponudite personalizirane izdelke (originalne variante vaših izdelkov lahko za premium doplačilo ponudite kot unikate) Personalizirajte push notificationse in s tem dvignite tako klikabilnost kot konvertabilnost vaših sporočil

20 Ideje & Primeri Namen "Povezovalke" je, da se predstavite občinstvu in se povežete z njimi.

21 NEKAJ KLJUČNIH NAPOTKOV, PRI KREIRANJU TOVRSTNIH KAMPANJ: Za promoviranje vsebine namenite vsaj 10% vašega vložka v oglaševanje, optimizirajte kampanjo za klike spletnega mesta, ali video views. Ciljajte interesne skupine, t.i. hladne skeptike, ki vas še ne poznajo. Ključni kazalci uspeha, ki jih spremljate so usmerjeni na CPC, CTR, Landing page views, frequency, cost per video views ipd. Za promoviranje brezplačnih daril (grajenje baze) kreirajte neko enkratno ponudbo na zahvalni strani in prednastavite sekvence, ki bodo spodbujale prodajo te enkratne ponudbe. Tako boste poleg akvizicije nove stranke izkoristili momentum in vaš na novo pridobljen kontakt hitro transformirali v kupca ter tako pokrili stroške oglaševanja. Pri tovrstnih kampanjah optimizirajte kampanjo za povečanje konverzij spletnega mesta, poleg osnovnih kazalnikov FB analitike spremljajte tudi CPA (strošek na akvizicijo), AOV (average order value) ipd. Ciljajte interesne skupine in FB custom audience. Izključite ljudi, ki so že del vaše liste.

22 POVEZOVALKA - pregled Optimizacija kampanje Občinstvo za ciljanje BLOG kliki spletnega mesta (landing page views) VIDEO ogledi videa (video views) BREZPLAČNO DARILO povečanje konverzij spletnega mesta (conversions) - nastavite lahko "custom conversion", BLOG interesne skupine (hladni skeptiki) VIDEO interesne skupine (hladni skeptiki) BREZPLAČNO DARILO interesne skupine in FB custom audience (izključite tiste ljudi, ki so že del vaše mailing baze) Spremljajte kazalce uspeha BLOG CPC, CTR, Landing page views, frequency VIDEO cost per video views, cost per 50% video view, frequency BREZPLAČNO DARILO CPL (cost per lead), CPA (strošek na akvizicijo), AOV (average order value)

23 2. PRODAJALKA

24 Monetizacija / prodaja preko Facebook oglasov je najpomembnejši del. V prvi kampanji je bil cilj ustvarjanje zavedanja, pridobivanje zaupanja in gradnja baze. V teh kampanjah je glavni klic k akciji prodaja. Prodaja vaših krasnih produktov ali storitev. Zelo odvisno od tega kaj prodajate, ampak ponavadi se lotimo zadeve sledeče: a) Pri modnih, lepotnih, praktičnih in vsakodnevnih izdelkih kreiramo čim več kreativ, tutorialov in formatov oglasa, kjer direktno prodajamo produkt. Pomagamo si z novo super funkcionalnostjo, ki se imenuje dynamic creative. b) Pri storitvenih, kompleksnejših podjetjih, ki imajo osrednji produkt višjega cenovnega razreda delamo razdrobitev na manjše dele. V prvi vrsti je fino imeti neko osnovno ponudbo storitve (t.i. tripwire ), za katero vaša stranka ne odšteje preveč denarja, vseeno pa prejme ogromno vrednosti. Če imate nek večji osrednji produkt, delavnico razmislite, kako bi lahko le to razdrobili na več delov oziroma morda kreirali nizkocenovno ponudbo, program pred tem.

25 PRIMERI PRODAJE FACEBOOK SPLETNEGA TEČAJA: Za direktno prodajo tečaja sem kreirala preko 50 različnih kreativ, le slabih 10 je bilo takih, za katere lahko rečem, da so imele velik prodajni učinek.

26 Zakaj vam to govorim? Ker vas želim spodbuditi, da vlagate čas in energijo v Facebook oglase in ne mislite, da je to mačji kašelj. Da se boste lepega dne usedli za računalnik, kreirali 3 oglase in šteli denar. Daleč od tega. Veliko bo ponesrečenih kampanj, nekaj od vseh teh pa lahko zelo uspešnih. In te iščemo.

27 Nekaj idej za takšno ponudbo: članstvo oz. membership v določeni skupini (lahko na Facebooku) dostop do posebnih vsebin (video serije, sekvence) e-knjiga ali tiskana knjiga Posvet 1-1 na Skypu in individualna ocena (tukaj je smiselno pred samim sestankom postaviti jasno strukturo, pripraviti seznam vprašanj, okvir sestanka, ki ničesar ne prepušča naključju) plačljivi webinar (lahko naredite brezplačen direktni prenos webinarja za namene generiranje liste in kasneje to monetizirate in ponudite ostalim v zameno za plačilo) Pri vsaki taki kampanji je smiselno ubrati več marketinških pristopov, povezati neznana polja med sabo in sestaviti sliko, ki resonira z določeno potencialno stranko. Prodajate lahko na različne načine: Skozi zgodbo, ki jo delite v vaši video kampanji. Skozi tutorial, ki ga delite v vaši kampanji. Skozi nagovarjanje problema, ki pesti vaše potencialne stranke. Skozi naslavljanje velike želje, ki jo vaše potencialne stranke posedujejo in lahko realizirajo s pomočjo vašega produkta/storitve. Skozi razbijanje mitov, prepričanj, deljenje novih izsledkov, ugotovitev.

28 Ideje & Primeri Namen "Prodajalke" je, da začnete prodajati svoje izdelke in storitve že ogretemu občinstvu. Spodaj najdete nekaj primerov oglasov v fazi "Sejalke" (torej direkten klic k akciji) za različne tipe poslov.

29

30 NEKAJ KLJUČNIH NAPOTKOV, PRI KREIRANJU TOVRSTNIH KAMPANJ: Za oglaševanje vaših produktov in storitev namenite neomejeno količino denarja, vendar pri tem spremljajte, kakšne stroške na konverzijo dosegate (CPO), koliko ROAS-a pri tem generirate (donos na investicijo v oglaševanje), kolikšen je AOV (povprečna višina nakupa). Kampanjo vedno optimizirajte za povečanje konverzij spletnega mesta.

31 Lahko poizkusite s ciljanjem tudi interesnim skupinam, vendar veliko bolje (vsaj taka je moja praksa!) vam bodo oglasi delovali, če boste ciljali že nekoliko ogreta občinstva. Recimo vašo listo, FB custom audience, obiskovalce spletne strani, video gledalce, FB sledilce ipd. Zato je tudi pomemben prvi del celotne slike oglaševanja (1. točka v tem zapisu), saj na ta način vedno ogrevate hladne skeptike in pripravljate teren primeren za prodajo.

32 PRODAJALKA - pregled Optimizacija kampanje Povečanje konverzij spletnega mesta (conversions) Občinstvo za ciljanje Že ogreta občinstva (customa audience, vašo listo, obiskovalce spletne strani, video gledalce, FB sledilce) Spremljajte kazalce uspeha Strošek na konverzijo (CPO - cost per order), ROAS (donos na investicijo v oglaševanje), AOV (avarage order value; povprečna višina nakupa)

33 3. NEGOVALKA

34 Tukaj postaja vroče in prav na tej točki imate največ možnosti, da izboljšate vaše prodajne rezultate. Fokus te kampanje je prepričati obstoječe obiskovalce spletne strani, nakupnega procesa, da zaključijo nakup (torej naslavljamo vse tiste, ki so prišli do določene faze nakupnega procesa, vendar niso zaključili nakupa) oziroma nagovoriti obstoječe kupce, stranke, da kupijo ponovno, da kupijo še kaj drugega ipd. 1. Remarketing Pri kampanjah, kjer je uporabnik zaprl spletno stran govorimo o remarketingu. Cilj teh kampanj je prepričati uporabnika, da se vrne na stran in zaključi nakup. Premislite in analizirajte, zakaj je v prvi vrsti sploh prišlo do tega scenarija. (Distrakcija ni vedno odgovor morda ima premalo informacij in zaupanja v vaš produkt).

35 v kateri fazi prodajnega procesa je bil vaš uporabnik (ali je obiskal stran o meni, podstran produkta ali je bil že v polni fazi nakupnega procesa, a je zapustil košarico, ) kaj bi uporabnika motiviralo, da bi zaključil nakup (je to samo nagovor, da je nekaj pozabil v košarici, dodatni popust, brezplačna poštnina, omejen čas te ponudbe in s tem povezana urgentnost, ki se je lahko poslužite v tekstu vašega oglasa) Izpostavite GARANCIJO, IZJAVE ZADOVOLJNIH STRANK, BREZPLAČNO POŠTNINO. 2. Frekventnost V kolikor prodajate produkt, ki ga stranka kupi večkrat, vsak mesec morda, potem nastavite kampanjo, kjer ciljate kupce določenega produkta in jim v fazi, ko jim produkta zmanjka, ponudite 2+1, brezplačno poštnino, popust, darilo ob nakupu ipd.

36 Ideje & Primeri Namen "Negovalke" je, da ljudje, ki vas že poznajo, zaključijo nakup. Spodaj najdete nekaj primerov oglasov v fazi "Negovalke" (remarketing in povečanje frekventnosti nakupa) za različne tipe poslov.

37

38 NEKAJ KLJUČNIH NAPOTKOV, PRI KREIRANJU TOVRSTNIH KAMPANJ: Za remarketing kampanje je nujno ciljati le tiste, ki si prišli do določene faze nakupnega procesa in izločiti vse, ki so nakup opravili. Nujno spremljajte kakšne stroške na konverzijo dosegate (CPO), koliko ROAS-a pri tem generirate (donos na investicijo v oglaševanje), kolikšen je AOV (povprečna višina nakupa). Kampanjo vedno optimizirajte za povečanje konverzij spletnega mesta.

39 NEGOVALKA - pregled Optimizacija kampanje Povečanje konverzij spletnega mesta (conversions) Občinstvo za ciljanje Že ogreta občinstva, ki so prišla do točno določene točke v nakupnem procesu (customa audience); nujno izključite tiste, ki so dotičen izdelek že kupili Spremljajte kazalce uspeha Strošek na konverzijo (CPO - cost per order), ROAS (donos na investicijo v oglaševanje), AOV (avarage order value; povprečna višina nakupa)

40 S temi tremi kampanjami boste vedno imeli vse pod kontrolo. Dobivali boste nove sledilce, obiskovalce spletne strani, kontakte, kupce. Obstoječe stranke boste pripravili do ponovnega nakupa in maksimizirali njihovo vrednost. Pri tem spremljajte številke, kako se stranke odzivajo, kaj najbolj kupujejo, kateri oglas deluje in kako jih najbolj učinkovito nagovarjate.

41 3 KIRURŠKI SKALPELI ZA KREATIVNOST

42 UPORABITE 3 KIRURŠKE SKALPELE IN ODKRIJTE FINESE PROBLEMA, ŽELJE, STRANKE IN VAŠEGA PRODUKTA TER PONUDBE! "Kako dobro poznate problem, želje, potrebe in kako kreativno predstavljate trende, razvade vas bo pozocioniralo kot strokovnjaka in najboljšo izbiro za vašo stranko." "Poznavanje vaše stranke, identitete in simptomov njenega problema, globino njene želje, je ključnjega pomena za graditev odnosa in prodajo." "Kako kreativno znate predstaviti vaš produkt in osnovati ponudbo, ki se ji stranke ne bodo mogle upreti je vitalnega pomena za odzivnost in prodajo vaših potencialnih strank."

43 KIRURŠKI SKALPEL ZA PROBLEM VREDNOST IZOBRAZITE, INSPIRIRAJTE, ŠOKIRAJTE, NASMEJITE. CILJI VSEBINE POZICIONIRANJE VAS KAJ VAS POZIOCIONIRA KOT STROKOVNJAKA? VIRALNOST TAKA VSEBINA SPROŽI VIRALNI EFEKT IN OGLASI TAKO DOBIJO ŠE DODATNO MOČ. KLJUČNE SMERNICE RAZČLENJEVANJE PROBLEMA / ŽELJE Kakšne zmote vladajo okoli problema, rešitve? Kaj povzroča vaš problem? Kakšne so alternativne opcije reševanja problema? Kakšne so posledice problema? Na kakšne posamezne dele lahko razlčenite vaš problem? Kakšna je osnovna želja vaše stranke? NOVOSTI IN TRENDI Kakšne so novosti na vašem področju? Statistike, raziskave? Kateri so najnovejši trendi? OSEBNA IZPOVED Kako vas pozicionira vaša zgodba ali pa zgodbe in študije primerov vaših strank?

44 Ideje & Primeri

45 KIRURŠKI SKALPEL ZA STRANKO VREDNOST IZOBRAZITE, INSPIRIRAJTE, ŠOKIRAJTE, NASMEJITE. CILJI VSEBINE GRADITEV ODNOSA KAJ VAS POZIOCIONIRA KOT STROKOVNJAKA? VIRALNOST povečanje konverzij spletnega mesta (conversions) - nastavite lahko "custom conversion", KLJUČNE SMERNICE RAZČLENJEVANJE STRANKE Kakšni so simptomi problema / posledice problema v življenju vaših strank? Kaj si vaša stranka želi doseči z nakupom vašega produkta/ storitve? Kaj je njen najglobji strah v povezavi z vašo ponudbo? Kaj že počnejo v smeri rešitve? Kateri dvomi obstajajo glede uporabe vašega produkta? Povejte jim nekaj, kar o sebi še ne vedo. NAGOVORITE FOKUSNO SKUPINO Kateri fokusni skupini pripada vaša stranka? Katerim avtoritativnim osebam sledi? Koga smatra za strokovnjaka? Komu že zaupa?

46 Ideje & Primeri

47 KIRURŠKI SKALPEL ZA PRODUKT & PONUDBO POZICIONIRATI PRODUKT KAJ VAS LOČI OD KONKURENCE? CILJI VSEBINE KLJUČNE SMERNICE PRODAJA KAKŠNA JE VAŠA PONUDBA, KI SE JI STRANKE NE MOREJO UPRETI? MAKSIMIZIRANJE VREDNOSTI KAJ LAHKO NA PODLAGI INTERESOV, NAKUPOV IN DRUGIH INTERAKCIJ Z VAMI, STRANKI PONUDITE? RAZČLENJEVANJE PRODUKTA Kateri diferenciacijski faktor je tisti, ki vas loči od konkurence, od povprečja? Produkt v akciji (demonstrirajte uporabo, naslikajte prej-potem scenarij). Katere sestavine in elemente produkta/ponudbe lahko izpostavite? Naslikajte vidike uporabe vašega produkta. Kakšni so benefiti uporabe vašega produkta? RAZČLENJEVANJE PONUDBE Ali nudite garancijo? Naredite matematični izračun za stranko (koliko znaša investicija na dnevni, mesečni ravni). Primerjajte z ostalimi aktivnostmi. Cenovni blažilci (popusti, brezplačne poštnine, darila ob nakupu) in posebne ponudbe. Bonusi ponudbe

48 Ideje & Primeri

49 Naj vam bodo ti 3-je KIRURŠKI SKALPELI v pomoč pri "operiranju" teh treh področij, ki so nujna, da jih pokrijete v kombinaciji s Facebook oglasi in drugimi oblikami vsebine. Ne dovolite, da vas to znanje otesnjuje, naenkrat lahko kombinirate več pristopov, se zmislite svojega in naredite svojo formulo za uspeh.

Folie 1

Folie 1 S&TLabs Innovations mag. Damjan Kosec, S&T Slovenija d.d. marec 2013 S&TLabs Laboratorij za inovacije in razvoj spletnih in mobilnih informacijskih rešitev Kako boste spremenili svoj poslovni model na

Prikaži več

PPT

PPT Koliko vas stane popust v maloprodaji? Kako privabiti kupce v trgovino in kako si zagotoviti, da se vrnejo? Kakšni so učinki popustov na nakupe? V raziskavah so ugotovili, da se ljudje zaradi popustov

Prikaži več

Microsoft Word - Predstavitev Ringaraja net_junij 2009.doc

Microsoft Word - Predstavitev Ringaraja net_junij 2009.doc OGLAŠEVANJE NA SPLETNEM PORTALU ZA STARŠE in BODOČE STARŠE Na portalu Ringaraja.net so na voljo različne možnosti oglaševanja, ki omogočajo tako doseg celotne ciljne javnosti, ciljanje po posameznih vsebinskih

Prikaži več

VSEBINSKI MARKETING Pozdravljeni! Pred vami je prva izdaja e-knjige Vsebinski marketing. Napisal sem jo, ker vas želim naučiti pridobivati nove kupce

VSEBINSKI MARKETING Pozdravljeni! Pred vami je prva izdaja e-knjige Vsebinski marketing. Napisal sem jo, ker vas želim naučiti pridobivati nove kupce Pozdravljeni! Pred vami je prva izdaja e-knjige Vsebinski marketing. Napisal sem jo, ker vas želim naučiti pridobivati nove kupce in vam pomagati do boljših poslovnih rezultatov. V tej e-knjigi boste izvedeli

Prikaži več

MEDIA KIT 2019 NAJBOLJ PRODAJANA ŽENSKA REVIJA NA SVETU Fotografija: ARHIV COSMOPOLITANA

MEDIA KIT 2019 NAJBOLJ PRODAJANA ŽENSKA REVIJA NA SVETU Fotografija: ARHIV COSMOPOLITANA MEDIA KIT 2019 NAJBOLJ PRODAJANA ŽENSKA REVIJA NA SVETU COSMOPOLITAN je revija za zabavna, inteligentna in neustrašna dekleta, ki od življenja pričakujejo veliko. Želijo biti urejena, slediti zadnjim modnim

Prikaži več

BH_cenik_apr2019

BH_cenik_apr2019 Možnost zakupa bolha.com trgovine Za 1 mesec že od 19,90 Splošne kategorije Avto-moto št. oglasov: 1* 2-5 6-50 51-150 151-300 301-500 nad 500** cena: 19,90 40,90 54,90 74,90 94,90 119,90 + 80 št. oglasov:

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Napovedno oglaševanje Kombiniranje internih in eksternih podatkov za boljšo učinkovitost oglaševanja Miloš Suša, iprom Andraž Zorko, Valicon Mojca Pesendorfer, Atlantic Grupa Ljubljana, 22.10.2018 PREDIKTIVNO

Prikaži več

Dobrošli na ON-LINE kariernem sejmu 2020 Prihodnost je tu! Dobrodošli na On-line kariernem sejmu, kjer bomo ponovno združili prednosti tehnologije, in

Dobrošli na ON-LINE kariernem sejmu 2020 Prihodnost je tu! Dobrodošli na On-line kariernem sejmu, kjer bomo ponovno združili prednosti tehnologije, in Dobrošli na ON-LINE kariernem sejmu 2020 Prihodnost je tu! Dobrodošli na On-line kariernem sejmu, kjer bomo ponovno združili prednosti tehnologije, inovativnost, prijazno uporabniško izkušnjo in diskretnost.

Prikaži več

Klemen Štruc: Pametno & Ucinkovito Spletno Trženje v Težkih Časih

Klemen Štruc: Pametno & Ucinkovito Spletno Trženje v Težkih Časih Kako v času recesije učinkovito oglaševati, tržiti, povečati dobiček, povoziti konkurenco in zavzeti še večje tržne deleže Avtor in predavatelj: Klemen Štruc 1 Kako v času recesije učinkovito oglaševati

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - 9 Trzenje bancnih storitev ppt

Microsoft PowerPoint - 9 Trzenje bancnih storitev ppt Trženje bančnih storitev ŠC PET Višja šola Smer ekonomist (modul bančništvo) prosojnice predavanj Jožica Rihter, univ.dipl.ekon E.naslov: jorko.rihter@gmail.com november 2018 1 Načelo tržnosti Oziroma

Prikaži več

(Microsoft Word - Nakupovalni vodi\350 po angle\232kih spletnih trgovinah - IzAnglije)

(Microsoft Word - Nakupovalni vodi\350 po angle\232kih spletnih trgovinah - IzAnglije) Nakupovalni vodič po angleških spletnih trgovinah Vedno več ljudi se odloča za nakupe preko spleta. Cene na spletu so pogosto ugodnejše, izbira bolj široka, nakupovanje pa je enostavno in udobno. Dandanes

Prikaži več

Gradbeništvo kot Industrija 4.0

Gradbeništvo kot Industrija 4.0 Povzetek: Kot vse druge panoge se mora gradbeništvo modernizirati Industrija 4.0 koncept, ki daje modernizaciji okvir, motivacijo, zagon Industrija 4.0 je stapljanje fizičnega in digitalnega sveta Gradbeništvo

Prikaži več

BH_cenik_apr2019

BH_cenik_apr2019 Možnost zakupa bolha.com trgovine Za 1 mesec že od 19,90 Splošne kategorije Avto-moto št. oglasov: 1* 2-5 6-50 51-150 151-300 301-500 nad 500** cena: 19,90 40,90 54,90 74,90 94,90 119,90 + 80 št. oglasov:

Prikaži več

Styria Digital Marketplaces d.o.o. Verovškova 55 SI-1000 Ljubljana T F E CENIK 2018 BOLHA.COM TRGO

Styria Digital Marketplaces d.o.o. Verovškova 55 SI-1000 Ljubljana T F E CENIK 2018 BOLHA.COM TRGO Styria Digital Marketplaces d.o.o. Verovškova 55 SI-1000 Ljubljana T +386 1 420 16 40 F +386 1 420 16 59 E podpora@bolha.com CENIK 2018 BOLHA.COM TRGOVINA IN POVEZANI PRODUKTI Splet je postal najbolj pomembno

Prikaži več

Microsoft Word - 13-Selekcijski intervju.docx

Microsoft Word - 13-Selekcijski intervju.docx številka 13, 15. dec.2004, ISSN 1581-6451, urednik:radovan Kragelj Pozdravljeni! Danes nadaljujemo z vprašanji, s katerimi vrednotite konkretne lastnosti in sposobnosti posameznega kandidata. V prejšnjih

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 FOUND POETRY Found poetry se ustvarja, piše z uporabo besedišča iz nepoetičnih kontekstov, ki se uporabi v pesniškem besedilu. Kot temeljno besedilo se lahko uporabijo teksti iz različnih virov: časopisov,

Prikaži več

Ali je varno kupovati ponarejeno blago?

Ali je varno kupovati ponarejeno blago? Ali je varno kupovati ponarejeno blago? Nakup ponarejenega blaga predstavlja tveganja za vašo varnost, zdravje in denarnico. Zato tega raje ne storite! Ste v dvomih? Vprašajte se naslednje: Ali ponaredek

Prikaži več

OD PROJEKTNE IDEJE DO NAČRTA Priročnik za pripravo projektnih načrtov študijsko leto 2011/2012 Pripravila: Romana Zidar

OD PROJEKTNE IDEJE DO NAČRTA Priročnik za pripravo projektnih načrtov študijsko leto 2011/2012 Pripravila: Romana Zidar OD PROJEKTNE IDEJE DO NAČRTA Priročnik za pripravo projektnih načrtov študijsko leto 2011/2012 Pripravila: Romana Zidar Uvod Za uspešno delo v socialnem delu morate osvojiti kompetence s področja projektnega

Prikaži več

Povzetek_Test trgovin_drogerije in parfumerije_Februar_2011

Povzetek_Test trgovin_drogerije in parfumerije_Februar_2011 TRŽNE IN MNENJSKE RAZISKAVE NA INTERNETU Test trgovin Drogerije in parfumerije Februar 2011 Metodologija: _ Metoda: Computer Assisted Web Interviews (CAWI) _ Merski instrument: Spletni intervjuji s pomočjo

Prikaži več

Spletno raziskovanje

Spletno raziskovanje SPLETNO RAZISKOVANJE RM 2013/14 VRSTE SPLETNEGA RAZISKOVANJA RENKO, 2005 Spletne fokusne skupine Spletni eksperiment Spletno opazovanje Spletni poglobljeni intervjuji Spletna anketa 2 PREDNOSTI SPLETNIH

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation BUTIČNA SLOVENIJA K A K O B U T I Č N O S T R A Z U M E T R G & A L I S M O P R I P R A V L J E N I N A R E A L I Z A C I J O N A Š E O B L J U B E Z E L E N E B U T I Č N E S L O V E N I J E Miša Novak,

Prikaži več

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx številka 10,27.avg. 2004, ISSN 1581-6451, urednik:radovan Kragelj Pozdravljeni! V prejšnji številki mesečnika smo si ogledali, katera področja moramo vsebinsko obdelati v sklopu delovne zgodovine. V današnji

Prikaži več

Title slide heading 32pt Arial bold, with 48pt line spacing

Title slide heading 32pt Arial bold, with 48pt line spacing Z nadgradnjo programa do novih kupcev, novih trgov Globalne izkušnje Knauf Insulation Jure Šumi Business Development Director O čem bo tekla beseda 1. Korporacija in segmenti/izdelki 2. S spremembami v

Prikaži več

Styria Digital Marketplaces d.o.o. Verovškova 55 SI-1000 Ljubljana T F E CENIK 2018 BOLHA.COM TRGO

Styria Digital Marketplaces d.o.o. Verovškova 55 SI-1000 Ljubljana T F E CENIK 2018 BOLHA.COM TRGO Styria Digital Marketplaces d.o.o. Verovškova 55 SI-1000 Ljubljana T +386 1 420 16 40 F +386 1 420 16 59 E podpora@bolha.com CENIK 2018 BOLHA.COM TRGOVINA IN POVEZANI PRODUKTI Splet je postal najbolj pomembno

Prikaži več

Event name or presentation title

Event name or  presentation title Marko Škufca Vodja programa BI, ADD d.o.o. Gorazd Cah Specialist področja Služba za informatiko, DARS d.d. Izziv Rešitev Rezultati... PROCESI + TEHNOLOGIJA + LJUDJE Poslanstvo: s sodobnimi pristopi in

Prikaži več

PROJECT OVERVIEW page 1

PROJECT OVERVIEW page 1 N A Č R T P R O J E K T A : P R E G L E D stran 1 Ime projekta: Ustvarjanje s stripom Predmet/i: Slovenščina Avtorja/i projekta: Jasmina Hatič, Rosana Šenk Učitelj/i: Učitelji razrednega pouka Trajanje:

Prikaži več

D3 V2 brosura net

D3 V2 brosura net Oktober 2012 Najboljša televizija v visoki ločljivosti. Na pogled POPOLNA. Na dotik ENOSTAVNA. Občutno PRIJAZNA. Najboljša izkušnja pred televizorjem. Zavedamo se, da dobra televizijska vsebina običajno

Prikaži več

PARTNER PROGRAM POSLOVANJE 2.0

PARTNER PROGRAM POSLOVANJE 2.0 PARTNER PROGRAM POSLOVANJE 2.0 O PROGRAMU Partner program Poslovanje 2.0 deluje pod okriljem Ljubljanske borze d. d. in je namenjen vsem ambicioznim podjetnikom, managerjem in lastnikom, ki stremijo k

Prikaži več

Navodila za pripravo spletnih oglasov

Navodila za pripravo spletnih oglasov Navodila za pripravo spletnih oglasov Gradivo pošljite na naslov spletnioglasi@finance.si. Rok oddaje: dva delovna dneva pred začetkom akcije. Zahtevajte potrditev prejema gradiva in njegovo ustreznost.

Prikaži več

1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatk

1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatk 1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatkov in njihov prenos med spletnimi mesti. Obrazec v

Prikaži več

give yourself a digital makeover

give  yourself  a digital  makeover Prenos znanja v praksi in projekti pametne vasi prof. dr. Janez Bešter 33. Posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, 26.11.2018, Thermana, Laško Načrti in primeri AKIS Od načrtov v izvedbo in praktično

Prikaži več

Nebo je zgoraj, zemlja je spodaj, kar biva zgoraj, biva tudi spodaj, kakor je znotraj, je tudi zunaj. To je skrivnost nad skrivnostmi, Vrh nad vrhi. T

Nebo je zgoraj, zemlja je spodaj, kar biva zgoraj, biva tudi spodaj, kakor je znotraj, je tudi zunaj. To je skrivnost nad skrivnostmi, Vrh nad vrhi. T Nebo je zgoraj, zemlja je spodaj, kar biva zgoraj, biva tudi spodaj, kakor je znotraj, je tudi zunaj. To je skrivnost nad skrivnostmi, Vrh nad vrhi. Tako pravi Trismigistus, Mag nad magi. (Hermes Trismigistus

Prikaži več

Kratek pregled vsebine Delovne skupne za izobraževanje odraslih Ema Perme, članica delovne skupine za izobraževanje odraslih pri Evropski komisiji (20

Kratek pregled vsebine Delovne skupne za izobraževanje odraslih Ema Perme, članica delovne skupine za izobraževanje odraslih pri Evropski komisiji (20 Kratek pregled vsebine Delovne skupne za izobraževanje Ema Perme, članica delovne skupine za izobraževanje pri Evropski komisiji (2014-2015) Ljubljana, 3. december 2014, Strokovni seminar PIAAC Podlage

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

2017 Seven CORPORATE_IZVOZNI FOCUS_slo

2017 Seven CORPORATE_IZVOZNI FOCUS_slo Izvozni focus 2017 Seven Refractories je podjetje, ki proizvaja materijale za ognjeodporno keramiko. Ustanovljeno je bilo maja 31.maja 2010. Izgraditev hale in postavitev dveh proizvodnih linij smo zaključili

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRŽAVNOZBORSKE VOLITVE Ljubljana, 3. 5. OGLAŠEVANJE MED INFORMATIVNIM PROGRAMOM 1 Naročnik: Stranka Ime akcije: Datum ponudbe: maj Časovni pas Št. 15'' oglasov Cena POP TV Med 24ur Popoldne 17h 10 Med

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ANALIZA SPREMEMB PRI UPORABNIŠKEM ZAVEDANJU O ZASEBNOSTI OB UPORABI DRUŽBENIH OMREŽIJ Lili Nemec Zlatolas DSI, 16.4.2019 Družbeno omrežje Facebook Dnevno uporablja omrežje 1, milijarde ljudi na svetu Slovenija

Prikaži več

Spremljanje in obvladovanje stroškov

Spremljanje in obvladovanje stroškov Spremljanje in obvladovanje stroškov v podjetjih mag. Jana Trbižan Dnevni red Razvrščanje in razmejevanje stroškov Ugotavljanje stroškov po dejavnostih Obvladovanje stroškov 1 Pomembno je poznati stroškovna

Prikaži več

NASLOV PREDAVANJA IME IN PRIIMEK PREDAVATELJA

NASLOV PREDAVANJA IME IN PRIIMEK PREDAVATELJA Portal e-vem obstoječe stanje in nadaljnji razvoj Jernej Baranja Ana Oblak 2 Registracija s.p. v 1 dnevu (prej 7 dni) Registracija d.o.o. v 3 dneh (prej več kot 60 dni) Brezplačna registracija s.p. in

Prikaži več

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation ENERGETSKO POGODBENIŠTVO (EPC) V JAVNIH STAVBAH Podpora pri izvajanju energetske prenove stavb na lokalni ravni z mehanizmom energetskega pogodbeništva 12.10.2016, LJUBLJANA NIKO NATEK, KSSENA Projekt

Prikaži več

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc REPUBLIKA SLOVENIJA Anketa o zadovoljstvu uporabnikov statističnih podatkov in informacij Statističnega urada RS 1. Kako pogosto ste v zadnjem letu uporabljali statistične podatke in informacije SURS-a?

Prikaži več

18.SMK Tomaž Berločnik - za objavo

18.SMK Tomaž Berločnik - za objavo 18. Slovenska marketinška konferenca Energija za prihodnost PETROL Mag. Tomaž Berločnik Portorož, 21.5.2013 1. POSLOVANJE SKUPINE PETROL Predstavitev skupine Petrol Vodilna slovenska energetska družba

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Upravljanje marketinga in prodaje @ ona-on.com Luka Kogovšek, MBA vodja portala ona-on.com luka[dot]kogovsek[at]veneti.com koncept Ona-on.com je le najhitrejša pot do zmenkov in partnerstev v živo Ona-on.com

Prikaži več

Bodi moder zgled

Bodi moder zgled www.modra-energija.si Bodi moder zgled Moč je v vaših rokah Naredite kaj za bolj zdravo okolje.naredite nekaj koristnega. Prevzemite del skrbi in odgovornosti za naravo. Kar storimo dobrega za naravo,

Prikaži več

PowerPoint slovenska predloga

PowerPoint slovenska predloga NSP/2019/010 Predstavitev predloga koncepta analize trga plačil Tina Vehovar Smole, Banka Slovenije 14. seja Nacionalnega sveta za plačila 4. julij 2019 Izhodišča za pripravo analize Aktivnost priprave

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska ZELEN IN PARTNERJI, Podjetniško in poslovno svetovanje

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska SPLETNE REŠITVE, MIHA LAVTAR S.P. Izdano dne 26.6.2013

Prikaži več

RTV KOPER-CAPODISTRIA

RTV KOPER-CAPODISTRIA RTV KOPER-CAPODISTRIA KONTAKTI Regionalni RTV Center Koper Capodistria Služba za trženje Ulica OF 15 6000 Koper Capodistria KP.OGLASI@RTVSLO.SI VODJA Dominga Medoš Dominga.Medos@rtvslo.si +386 (0)5 668

Prikaži več

Najboljša skupaj Kontrola pristopa + registracija delovnega časa

Najboljša skupaj Kontrola pristopa + registracija delovnega časa Najboljša skupaj Kontrola pristopa + registracija delovnega časa Globalna rešitev prilagojena lokalnemu okolju Rešitev Time&Space je na voljo v 15-ih jezikih ter podpira latinico, cirilico in arabsko pisavo.

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx OSNOVNA ŠOLA SOSTRO POROČILO O ANALIZI DOSEŽKOV NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA IZ SLOVENŠČINE leta 2018 Pripravile učiteljice slovenščine: Renata More, Martina Golob, Petra Aškerc, Katarina Leban Škoda

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska HALDER norm+technik d.o.o. Izdano dne 5.8.2014

Prikaži več

KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA maj 2019, GH Bernardin, Portorož

KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA maj 2019, GH Bernardin, Portorož KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA 2019 16. 18. maj 2019, GH Bernardin, Portorož www.adma.si/kongres 2 ADMA KONGRES www.adma.si/kongres Kongres ADMA bo od 16. do 18. maja 2019 v

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Projektno vodenje PREDAVANJE 7 doc. dr. M. Zajc matej.zajc@fe.uni-lj.si Projektno vodenje z orodjem Excel Predstavitev Najbolj razširjeno orodje za delo s preglednicami Dva sklopa funkcij: Obdelava številk

Prikaži več

Podjetništvo 2. vaje

Podjetništvo 2. vaje Podjetništvo 2. vaje Marshmallow challenge Blaž Zupan Iz materiala zgradite stolp, ki mora prosto stati na mizi. Lahko ga nalepite na mizo, ne sme se naslanjati ali viseti. Na vrhu mora biti slezov kolaček.

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

Microsoft Word - avd_vaje_ars1_1.doc

Microsoft Word - avd_vaje_ars1_1.doc ARS I Avditorne vaje Pri nekem programu je potrebno izvršiti N=1620 ukazov. Pogostost in trajanje posameznih vrst ukazov računalnika sta naslednja: Vrsta ukaza Štev. urinih period Pogostost Prenosi podatkov

Prikaži več

Gimnazija Bežigrad Peričeva Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika

Gimnazija Bežigrad Peričeva Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika Gimnazija Bežigrad Peričeva 4 1000 Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika KAZALO 1. Uvod...3 2. Predstavitev programa Windows 98...5 3. Raziskovanje računalnika...5 4. Raziskovanje Interneta...6

Prikaži več

Microsoft Word - polensek-1.doc

Microsoft Word - polensek-1.doc Spletna učilnica športne vzgoje res deluje? Janja Polenšek OŠ Dobje janja.polensek@gmail.com Povzetek S pospešenim uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije v proces izobraževanja na OŠ Slivnica

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska ZEL-EN, razvojni center energetike d.o.o. Izdano

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska INŽENIRING TELEKOMUNIKACIJ 100 d.o.o. Izdano dne

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska ARNE Računalniški sistemi d.o.o. Izdano dne 8.1.2016

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska KARBON, čiste tehnologije d.o.o. Velenje Izdano

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev SKLOP 1: EKONOMIKA KMETIJSKEGA GOSPODARSTVA Upravljanje kmetijskih gospodarstev Tomaž Cör, KGZS Zavod KR Vsem značilnostim kmetijstva mora biti prilagojeno tudi upravljanje kmetij. Ker gre pri tem za gospodarsko

Prikaži več

DMS-Valicon

DMS-Valicon Maja Makovec Brenčič Predsednica Društva za marketing Slovenije in Ekonomska fakuleta Andraž Zorko Partner, Valicon Trženjski monitor je nov kazalnik na slovenskem trgu, ki je nastal v okviru Društva za

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Sequi_SecDAy.ppt

Microsoft PowerPoint - Sequi_SecDAy.ppt Sistem za zagotavljanje revizijske sledi zbirk podatkov Marko Hočevar Premisa d.o.o. Iztok Lasič Hic Salta d.o.o. O revizijski sledi Namen revizijske sledi Znane težave pri zajemanju revizijske sledi Zakaj

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation SUBHEADER HERE IF YOU WOULD LIKE TO INCLUDE ONE VSEBINA 1 Brezplačna registracija 2 Izbor platforme za trgovanje 3 S čim želimo trgovati? 4 Trgovanje 5 Določanje zaslužka in preprečevanje izgube Brezplačna

Prikaži več

LISTINA »OBČINA PO MERI INVALIDOV« MESTNI OBČINA NOVA GORICA

LISTINA »OBČINA PO MERI INVALIDOV« MESTNI OBČINA NOVA GORICA OBRAZLOŽITEV ZA PODELITEV LISTINE "OBČINA PO MERI INVALIDOV" ZA LETO 2012 MESTNI OBČINI NOVA GORICA Spoštovani svečani zbor! Prisrčen pozdrav v imenu Projektnega sveta»občina po meri invalidov«zveze delovnih

Prikaži več

Cenik CENIK OGLAŠEVANJA Kompas d.d. kot največji slovenski organizator potovanj in počitnic združuje blagovne znamke, ki so namenjene različnim ciljni

Cenik CENIK OGLAŠEVANJA Kompas d.d. kot največji slovenski organizator potovanj in počitnic združuje blagovne znamke, ki so namenjene različnim ciljni Cenik CENIK OGLAŠEVANJA Kompas d.d. kot največji slovenski organizator potovanj in počitnic združuje blagovne znamke, ki so namenjene različnim ciljnim skupinam in potrošniškim navadam. Z razvejano mrežo

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza evalvacije.doc

Microsoft Word - Analiza evalvacije.doc Analiza evalvacije Konference Ogljični odtis kot merilo uspešnosti Z analizo evalvacijskih vprašalnikov smo ugotavljali zadovoljnost udeležencev z izvedeno konferenco glede na različne vidike in kateri

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

Pogoji poslovanja Catena.si je spletna trgovina podjetja Catena d.o.o.. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednar

Pogoji poslovanja Catena.si je spletna trgovina podjetja Catena d.o.o.. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednar Pogoji poslovanja Catena.si je spletna trgovina podjetja Catena d.o.o.. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi

Prikaži več

24th - 25th October 2017 Hotel Habakuk, Maribor, Slovenia

24th - 25th October 2017 Hotel Habakuk, Maribor, Slovenia Projekt SEE MEET 2017 KAJ JE SEE MEET? Dogodek za podjetja in podjetnike, ki je namenjen spoznavanju in B2B sestankom med njimi. CILJI SEE MEET Cilj dogodka je udeležencem ponuditi profesionalno podporo

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO POSLOVNI NAČRT ZA SPLETNO STRAN S KATALOGI JOGO.SI Ljubljana, december 2010 ŽIGA ZAPLOTNIK

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO POSLOVNI NAČRT ZA SPLETNO STRAN S KATALOGI JOGO.SI Ljubljana, december 2010 ŽIGA ZAPLOTNIK UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO POSLOVNI NAČRT ZA SPLETNO STRAN S KATALOGI JOGO.SI Ljubljana, december 2010 ŽIGA ZAPLOTNIK IZJAVA Študent Žiga Zaplotnik izjavljam, da sem avtor

Prikaži več

DTV izobrazevalna julij_mail

DTV izobrazevalna julij_mail Julij 2013 Preklopite na digitalno. Brezplačno. Na digitalni smo gledalci gospodarji. Gledamo točno to, kar želimo, in točno takrat, ko imamo čas. Preklop na digitalno pomeni, da izberete enega izmed paketov

Prikaži več

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna vsebina: Ustno seštevanje in odštevanje do 20 sprehodom

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev INTRANET - DETEKTIV Detektivska zbornica Republike Slovenije Pozdravljeni, v kratki predstaviti in navodilih za delo z intranet sistemom Detektiv. Intranet članom Detektivske zbornice RS omogoča, da: -

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Mocnik.pptx

Microsoft PowerPoint - Mocnik.pptx MATEMATIČNA PISMENOST IN MATEMATIČNI PROBLEMI Metoda Močnik in Alenka Podbrežnik KAJ NAS JE ZANIMALO? ugotoviti, v kolikšni meri so učenci uspešni pri samostojnem, nevodenemreševanju matematičnih besedilnih,

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation NSP/2018/008 10. seja Nacionalnega Sveta za Plačila; Banka Slovenija Ljubljana, 5. 4. 2018 Pospeševanje rasti brezgotovinske družbe v Sloveniji Teze in opazovanja (za diskusijo) Predstavita: Simon Steinman

Prikaži več

PEDAGOŠKO VODENJE, kot ena od nalog

PEDAGOŠKO  VODENJE, kot ena od nalog Osebni pogled, refleksija in ključne ugotovitve ob koncu leta 2014/2015 Maja Koretič, pomočnica ravnatelja in pedagoška vodja MOJA VLOGA V ENOTI VRTCA Dela in naloge pomočnice ravnatelja za vrtec glede

Prikaži več

UNIVERZA V MARIBORU

UNIVERZA V MARIBORU UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Diplomsko delo UČINEK IN ANALIZA INTERNETA KOT ORODJA OGLAŠEVANJA NA PRIMERU BLAGOVNE ZNAMKE BOB Effect and Analysis of Internet as a Tool of Advertising

Prikaži več

3. faza: Iskanje in izbira partnerja

3. faza: Iskanje in izbira partnerja www.exportcooptoolkit.eu 3. faza: Iskanje in izbira partnerja 1ODLOČITEV ZA INTERNACIONALIZACIJO 2 ODLOČITEV ZA SODELOVANJE 3 3 ISKANJE IN IZBIRA PARTNERJA 4 PRIPRAVA SODELOVANJA 5 VZPOSTAVITEV SODELOVANJA

Prikaži več

ALI JE KAJ TRDEN MOST 2019?! PONUDBA ZA SPONZORJE IN DONATORJE E: W: ajktm.fg.um.si

ALI JE KAJ TRDEN MOST 2019?! PONUDBA ZA SPONZORJE IN DONATORJE E: W: ajktm.fg.um.si ALI JE KAJ TRDEN MOST 2019?! PONUDBA ZA SPONZORJE IN DONATORJE SPLOŠNO O TEKMOVANJU Naziv: How Strong Is The Bridge 2019?! / Ali je kaj trden most 2019?! Datum: 6. do 8. maj 2019 Organizator: Društvo

Prikaži več

BB Svetovanje d.o.o. Dunajska cesta 199, SI-1000 Ljubljana T E Kako so povezani dobri odnos

BB Svetovanje d.o.o. Dunajska cesta 199, SI-1000 Ljubljana T E   Kako so povezani dobri odnos Kako so povezani dobri odnosi in dobri rezultati? Pri delu z različnimi podjetji v okviru BB Svetovanja se nam skozi prakso vedno znova potrjuje rek: Posel s(m)o ljudje! Rek, ki nam gre zlahka z jezika,

Prikaži več

PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI

PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI GEN-IJ KVIZ NA RADIU 1 1. člen (splošne določbe) (1) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre GEN-IJ kviz na Radiu 1 (v nadaljevanju: nagradna igra), ki se

Prikaži več

Knjižica Hiša nepremičnine.cdr

Knjižica Hiša nepremičnine.cdr HIŠA NEPREMIČNINE 1 d.o.o. VAŠ OSEBNI SVETOVALEC Delujemo učinkovito s poštenim in odkritim pristopom v najvišje dobro vseh. Pri prodaji ali nakupu nepremičnin so največkrat skupne želje, interesi in potrebe

Prikaži več

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "Marcus & Martinus" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcu

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri Marcus & Martinus 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcu Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "Marcus & Martinus" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcus & Martinus«(v nadaljevanju: nagradna igra). Organizator

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Poslovni analitik v agilnem svetu Prenova spletne strani Uvedba podpore za mobilne naprave Ineor d.o.o. O meni poslovni analitik izkušnje s tehnologijo (programiranje, razhroščevanje, inštalacije, administracija,...)

Prikaži več

DNEVNIK

DNEVNIK POROČILO PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM PRI DELODAJALCU DIJAKA / DIJAKINJE. ( IME IN PRIIMEK) Izobraževalni program FRIZER.. Letnik:.. oddelek:. PRI DELODAJALCU. (NASLOV DELODAJALCA) Šolsko leto:..

Prikaži več

ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in preje

ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in preje ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in prejemate obvestila o tem, kdaj je perilo pripravljeno.

Prikaži več

postanite del prestižnega oglaševanja

postanite del prestižnega oglaševanja postanite del prestižnega oglaševanja največji TV oglasi v MESTU... Predstavljamo vam eno izmed trenutno najatraktivnejših zvrsti oglaševanja - senzacionalno oglaševanje na LED prikazovalniku oz. sistemu

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska ŠTERN, proizvodnja in trgovina, d.o.o. Izdano dne

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska IRMAN trgovina, razvoj, optika, d.o.o. Izdano dne

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - UN_OM_G03_Marketinsko_raziskovanje

Microsoft PowerPoint - UN_OM_G03_Marketinsko_raziskovanje .: 1 od 10 :. Vaja 3: MARKETINŠKO KO RAZISKOVANJE Marketinško ko raziskovanje Kritičen del marketinškega informacijskega sistema. Proces zagotavljanja informacij potrebnih za poslovno odločanje. Relevantne,

Prikaži več

CODEKS IP KAMERA

CODEKS IP KAMERA CODEKS IP KAMERA uporabniška navodila Vse pravice pridržane. Noben del uporabniških navodil se ne sme reproducirati v kakršnikoli obliki ali na kakršen koli način - grafični, elektronski ali mehanski,

Prikaži več

marketing za maksimalen roi

marketing za maksimalen roi PODROČJA DELOVANJA S L O V E N S K E T U R I S T I Č N E O R G A N I Z A C I J E VSEBINSKI DIGITALNI MARKETING KOMUCINIRANJE S POSLOVNIMI JAVNOSTMI RAZISKAVE & RAZVOJ B2C B2B P R E D S T A V N I Š T V

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska RCM špedicija, gostinstvo, trgovina in proizvodnja

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska ŠTERN, proizvodnja in trgovina, d.o.o. Izdano dne

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska IRMAN trgovina, razvoj, optika, d.o.o. Izdano dne

Prikaži več