Navodila za pripravo strokovnih prispevkov za mednarodno konferenco IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE 2021

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Navodila za pripravo strokovnih prispevkov za mednarodno konferenco IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE 2021"

Transkripcija

1 Navodila za pripravo strokovnih prispevkov za mednarodno konferenco IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE 2021 Ključna izhodišča za pripravo strokovnih prispevkov: 1. Povzetki in prispevki bi naj opisovali kompleksnejše nove, inovativne projekte (večdnevne, mesečne, letne ), nove ideje, ugotovitve z dodelano metodologijo spremljave ter jasno izraženim doprinosom k stroki! 2. V prispevku predstavite nove ideje in ugotovitve. 3. V prispevku predstavite doprinos k stroki. 4. V prispevku predstavite, ali ste izvajali kakšen eksperiment, kvalitativno ali kvantitativno raziskavo. 5. Naslov ne sme biti preveč splošen, ampak konkreten, potrebno ga je uskladiti z usmeritvijo strokovnega doprinosa k tematskim sklopom mednarodne konference.

2 Navodila za pripravo strokovnih prispevkov za mednarodno konferenco»izzivi IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE«2021 (velikost pisave 14pt, krepko, sredinska poravnava) (naziv) Ime in priimek. Prviavtor 1, (naziv) ime in priimek. Drugiavtor 2,3 in (naziv) ime in priimek Tretjiavtor 3 1 Ime ustanove/oddelek, Celoten naslov 2 Ime ustanove/oddelek, Celoten naslov 3 Ime ustanove/oddelek, Celoten naslov Predavatelj(i): Alpha Beta Prviavtor, alpha.prviavtor@streznik.drzava POVZETEK (velikost pisave 10pt; obojestranska poravnana, krepko) V povzetku predstavite izhodišče, glavne ideje in rezultate prispevka. Naj vsebuje največ 250 in najmanj 50 besed. Ne vključujte splošno znanih navedb in navedite vaš prispevek k stroki. Ne vključujte citatov v povzetek. V povzetku ne uporabljajte kratic in okrajšav (izpišite cele besede), slik, tabel in enačb. Če je mogoče, v povzetku ne uporabljajte simbolov (kakor grške črke.) brez pojasnitve. Povzetek zaključite s piko. KLJUČNE BESEDE: navedite najmanj 3 (in največ 10) ključnih besed ali fraz, ločite jih z vejicami, primer1, primer fraze z več besedami 2, zaključite s piko. TITLE: Instructions for Preparation of Papers for International Conference»CHALLENGES AND PROBLEMS OF MODERN SOCIETY«2021 ABSTRACT The abstract should outline the main ideas and results of the paper. It should not exceed 250 words, it should be at least 50 words. Do not cite references in the abstract. Do not use abbreviations and acronyms (use full words), figures, tables and equations in the abstract. If possible, do not use symbols (like Greek letters etc.) without explanations in abstract. Finish with dot. KEYWORDS: insert minimum 3 (and maximum 10) keywords or phrases, distinguish them with commas, example1, example multiword phrase2, finish with dot.

3 1. UVOD V teh navodilih so zbrane vse zahteve za pripravo prispevkov, da bodo ustrezali objavi na mednarodni strokovno-znanstveni konferenci Izzivi in težave sodobne družbe. Strokovni prispevek sme obsegati največ 8 strani. Dolžina prispevka je omejena, omejitev vključuje vse ilustracije. Razmik vrstic naj bo 1,15. Prispevek naj sestoji iz naslova, imen avtorjev, navedbe ustanove, od koder avtor prihaja, informacijo, kateri avtor bo prispevek predstavil, povzetek, ključne besede, naslove poglavij in podpoglavij (če so), glavno besedilo. Tipična poglavja so: uvod, besedilo in naslovi poglavij in podpoglavij, rezultati in diskusija, sklep, zahvala (če je), literatura in viri (po standardu APA ali IEEE), priloge (če so). Avtorji naj citirajo slike (Slika 1), tabele (Tabela 1), enačbe (En. 1) in literaturo v (APA standardu) ali [IEEE standardu]. Natančna opredelitev raziskovalne metodologije (raziskovalne metode, vzorec, proces analize, omejitve rezultatov raziskave ipd.) ni potrebna v strokovnem prispevku. SLIKA 1: Slike morajo biti navedene v besedilu, preden se slika pojavi (enako tabele). V opisu slike morajo biti navedeni celi stavki, opis slike se naj zaključi s piko. Slike so lahko pripravljene v odtenkih sivine ali v barvah za elektronsko izdajo. V kolikor bo prispevek objavljen v tiskani obliki, bodo slike vidne v odtenkih sivine. Sama slika in njen opis slike morata biti na isti strani. Namen te predloge je simulirati tipičen izgled prispevka v biltenu. Ta elektronska datoteka je živa predloga, ki jo uporabite za oblikovanje prispevka in besedila v njem. Predloga je shranjena kot Word datoteka za osebni računalnik in predstavi avtorjem večino zahtev za pripravo elektronske različice njihovega prispevka. Vsi robovi morajo biti 25 mm. Vse oblikovne zahteve so podane s to predlogo in prosimo, da vaš prispevek tako oblikujete.

4 TABELA 1. naslov tabele, tipične velikosti pisav za prispevek (opis tabele mora biti vstavljen nad tabelo), zaključiti s piko. Velikost pisave Oblikovanje Običajno Krepko Ležeče 14 Naslov prispevka v SI in ENG 10 Povzetek in ključne besede v SI in ENG 10 Besedilo v tabelah, v opisih tabel, slik, grafov 12 Naslovi poglavij in podpoglavij (vse črke v teh naslovih morajo biti velike) 12 Glavno besedilo, enačbe 10 Imena avtorjev, literatura (v IEEE ali APA standardu) a. Uppercase for comment or note b. Uppercase for comment or note A. NEKATERE POMEMBNE INFORMACIJE Zahtevana je pisava Times New Roman. Upoštevajte v tabeli 1 podane velikosti besedila, podane v točkah, v nadaljevanju (pt.). Na colo je 72 pt. in 1 pt. Je okoli 0,35 mm. Uradni jeziki konference so: slovenski, hrvaški, srbski, nemški in angleški. Ta predloga je pripravljena v slovenskem jeziku. Enako, kakor za slovenski, velja tudi za hrvaški, srbski in nemški jezik. V primeru, če je prispevek pripravljen v angleščini, se navede naslov, povzetek in ključne besede le v angleščini. Če pa je prispevek v katerem od drugih dovoljenih jezikov (slovenščina, hrvaščina, srbščina, nemščina), morajo biti navedeni naslov, povzetek in ključne besede tudi v angleškem jeziku. Torej: naslov, povzetek in ključne besede morajo biti v dveh jezikih (izvirnem in v angleščini). Vstavite angleški naslov neposredno za ključnimi besedami v izvirnem jeziku in pred angleški povzetek (naslov naj bo v velikosti pisave 14 pt.). Povzetek in ključne besede v angleščini naj bodo oblikovane po enakem vzorcu in naj neposredno sledijo naslovu v angleščini. Pripravite prispevek v dokumentu z velikostjo strani A4 (210 mm 297 mm). Ni dovoljena uporaba drugih formatov. Uporabite pregled črkovanja. Ne vstavljajte številk strani. Ne vstavljajte ničesar v glavo in nogo dokumenta. Ne vstavljate odstavkov z manj kot dvema stavkoma, kakršen je denimo tale.

5 Prispevek NE SME vsebovati kazala in tako tudi NE SME vsebovati označevanja naslovov v prispevku (torej ne sme imeti označeno: Naslov 1, Naslov 2 itd.). 2. UPORABNI NASVETI A. OKRAJŠAVE IN KRATICE Pojasnite pomen okrajšave in kratice, ko se prvič pojavi v besedilu, četudi se je že pojavila v povzetku. Pomena tipičnih okrajšav v določenem raziskovalnem področju (so splošno poznane) ni potrebno vpeljevati. Ne uporabljajte okrajšav v naslovu prispevka ali naslovih poglavij, razen že je to neizbežno. Enote Uporabljajte bodisi SI (MKS) ali CGS sistem enot. (Priporočamo uporabo SI enot.) Izjema so lahko le angleške enote, ki se uporabljajo v prodaji, kakor 3,5-colski disk. Uporabljajte decimalno vejico (,) in ne pike (.) v zapisu decimalnih števil, velja tudi za decimalna števila v slikah (grafih), enačbah in tabelah. Izognite se hkratni uporabi SI in CGS enot. Ne mešajte celotnega izpisovanja in simbolnega zapisa enot. V enačbah uporabljajte W/m 2 ali v besedilu vat na kvadratni meter, ne uporabite vat/m2. Črkujte enote, če se pojavijo v besedilu:... nekaj vatov, ne pa... nekaj W. Če podajate celoten podatek v besedilu, npr. dolžina je bila 300 m, (torej: številka in enota), uporabite 300 m, ne pa 300 metrov. Zapišite ničlo pred decimalno vejico: 0,25, in ne,25. Uporabite cm 3, in ne ccm. B. SLIKE IN TABELE Opisi slik naj bodo pod sliko, naslovi tabel pa nad tabelo. Vstavite slike in tabele za mestom, kjer ste se nanje sklicevali v besedilu. Za označbo osi v grafih na sliki raje uporabite besede namesto simbolov v izogib zmedi bralca. Na primer, zapišite količino Magnetizacija, ali Magnetizacija, M, ne pa le M. Če v označbi osi navajate enote, jih vstavite v oglate oklepaje. Na primer, zapišite Temperatura [K], ne pa Temperatura/K. Resolucija grafičnih elementov naj bo najmanj 300 dpi. C. ENAČBE Naj bodo enačbe oštevilčene zaporedno. Enačba naj bo poravnana na sredino, številka enačbe pa naj bo poravnana na desno, kakor (1). Količine in spremenljivke naj bodo zapisane ležeče, razen grških simbolov. Enote naj ne bodo napisane ležeče. Zaključite zapis enačbe z vejico ali piko, če je enačba del stavka, kakor (En. 1): Tu vstavite enačbo ena. (1) Prepričajte se, da so bili simboli, navedeni v enačbi, pojasnjeni pred navedbo enačbe ali pa mora njihova pojasnitev neposredno slediti enačbi. Uporabite En. 1, in ne (1) ali En. (1) ali enačba (1), razen na začetku stavka: Enačba (1) je....

6 D. TIPIČNE NAPAKE Ničla v podpisu (indeksu), kakor za permeabilnost vakuuma ε0, in druge konstante je ničla v podpisu, ne pa majhna črka o. Tudi v slovenščini pri navajanju večjega števila avtorjev uporabimo et al., pri čemer za et ni ločila. Okrajšave, kakor idr., itd. in npr. zapišemo s piko na koncu. Če angleščina ni vaš materni jezik, skušajte poiskati pomoč usposobljenega angleškega govorca za pregled angleških besedil v vašem prispevku (v primeru ne-angleškega prispevka: prevod naslova prispevka, povzetka, ključnih besed v angleščino). Uporabljajte jezikovni pregledovalnih besedila, vgrajen v urejevalnih besedila (npr. MS Word). E. DRUGA PRIPOROČILA Za oštevilčevanje naslovov poglavij uporabite arabska števila. Podpoglavja niso obvezna. V vsakem posameznem poglavju mora biti naslov prvega podpoglavja (podnaslov) označen s črko A, drugi podnaslov z B itd. Ne uporabljajte tretjega nivoja podnaslovov (podpodpoglavje). Ne oštevilčite poglavij Zahvala ter Literatura in viri. 3. SKLEP V jedrnati obliki povzemite najpomembnejše zaključke vašega prispevka. V tem poglavju ne uporabljajte enačb in slik. Navedite ideje za nadaljnje raziskave (zaželeno, ne zahtevano). ZAHVALA Poglavje Zahvala (brez oštevilčenja) ni obvezno poglavje. Tu se lahko zahvalite osebam (za namige, pomoč), projektu(om), ustanovam ipd. LITERATURA IN VIRI Literatura in viri: naslov poglavja je brez oštevilčenja. Informacije za primer uporabe IEEE standarda citiranja: oštevilčite citate v besedilu v oglatih oklepajih [1]. Pri citiranju uporabite le številko citata, kakor [3] ne uporabite Cit. [3] ali vir [3], razen na začetku stavka: Vir [3] je bil prvi.... Enako natančno uporabite APA standard. Literatura in viri naj bodo urejeni po APA standardu ali IEEE standardu in naj bodo zapisani z velikostjo pisave 10 pt., kakor je razvidno iz primera nižje. Ne uporabljajte opomb (na dnu strani), razen v tabelah, kjer nanizate opombe neposredno pod tabelo v pisavi z velikostjo 10 pt. Uporabite črke za opombe v tabeli. Navedite vse avtorje in ne uporabljajte et al., razen če je avtorjev šest ali več. Članke, ki še niso bili objavljeni, čeprav so bili poslani v objavo, citirajte kot neobjavljeno [4]. Članke, ki so bili sprejeti v objavo, citirajte kot sprejeto v objavo [5]. Le prvo črko naslova prispevka napišite z veliko črko, razen, če pravila narekujejo velike začetnice posamezne besede, kakor simbole za kemijske elemente.

7 Pri citiranju člankov iz ne-angleških revij navedite za navedbo avtorjev najprej angleški prevod naslova, ki mu naj sledi citiranje v skladu s pravili (APA ali IEEE) v izvirnem jeziku [6]. Primeri navajanja citatov ob uporabi IEEE standarda: [1] G. Eason, B. Noble, and I. N. Sneddon, On certain integrals of Lipschitz-Hankel type involving products of Bessel functions, Phil. Trans. Roy. Soc. London, vol. A247, pp , April [2] J. Clerk Maxwell, A Treatise on Electricity and Magnetism, 3rd ed., vol. 2. Oxford: Clarendon, 1892, pp [3] I. S. Jacobs and C. P. Bean, Fine particles, thin films and exchange anisotropy, in Magnetism, vol. III, G. T. Rado and H. Suhl, Eds. New York: Academic, 1963, pp [4] K. Elissa, Title of paper if known,, Če bi le poznala naslov, unpublished. [5] R. Nicole, Title of paper with only first word capitalized, J. Name Stand. Abbrev., in press. [6] Y. Yorozu, M. Hirano, K. Oka, and Y. Tagawa, Electron spectroscopy studies on magneto-optical media and plastic substrate interface, IEEE Transl. J. Magn. Japan, vol. 2, pp , August 1987 [Digests 9th Annual Conf. Magnetics Japan, p. 301, 1982]. [7] M. Young, The Technical Writer's Handbook. Mill Valley, CA: University Science, [8] R. Repnik, Instructions for preparation of papers for International scientific conference Ecology for better tomorrow, Navodila za pripravo znanstvenih in strokovnih prispevkov za Mednarodno znanstveno konferenco Ekologija za boljši jutri. RIS Rakičan, PRILOGA 1 To ni obvezno poglavje (naslov oštevilčimo na desni). Tu navedete dodatne informacije za boljše razumevanje glavnega dela prispevka. Obseg vseh prilog ne sme presegati polovice dolžine glavnega dela prispevka. Oštevilčevanje sledi zaporedju: Priloga 1, Priloga 2 Velikost pisave v prilogah je 10 pt.

NAVODILA ZA PISANJE PROJEKTNIH DIPLOMSKIH DEL 1 KAJ JE PROJEKT? Projekt je enkraten glede na način izvedbe, vsebuje nove in neznane naloge, ima svoj z

NAVODILA ZA PISANJE PROJEKTNIH DIPLOMSKIH DEL 1 KAJ JE PROJEKT? Projekt je enkraten glede na način izvedbe, vsebuje nove in neznane naloge, ima svoj z NAVODILA ZA PISANJE PROJEKTNIH DIPLOMSKIH DEL 1 KAJ JE PROJEKT? Projekt je enkraten glede na način izvedbe, vsebuje nove in neznane naloge, ima svoj začetek in konec, privede do sprememb v dnevnem delu

Prikaži več

5. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Rimske Terme, maj 2020 Navodila avtorjem prispevkov

5. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Rimske Terme, maj 2020 Navodila avtorjem prispevkov 5. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Rimske Terme, 22. 23. maj 2020 Navodila avtorjem prispevkov Od avtorjev, ki bi želeli aktivno sodelovati s predavanjem na 5. kongresu Društva radioloških

Prikaži več

UNIVERZA NA PRIMORSKEM

UNIVERZA NA PRIMORSKEM UNIVERZA NA PRIMORSKEM FAKULTETA ZA MATEMATIKO, NARAVOSLOVJE IN INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE ODDELEK ZA BIODIVERZITETO Navodila za pripravo zaključnih del na študijskih programih 1. in 2. stopnje Oddelka

Prikaži več

4. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Zreče, maj 2018 Navodila avtorjem prispevkov

4. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Zreče, maj 2018 Navodila avtorjem prispevkov 4. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Zreče, 25. 26. maj 2018 Navodila avtorjem prispevkov Od avtorjev, ki bi želeli aktivno sodelovati s predavanjem na 4. kongresu Društva radioloških inženirjev

Prikaži več

Microsoft Word - diplomsko delo in izpit

Microsoft Word - diplomsko delo in izpit PISANJE DIPLOMSKEGA DELA IN DIPLOMSKI IZPIT TEHNIČNI NAPOTKI Naloga naj bo natipkana po naslednjih navodilih: oblika prednje platnice, naslovne strani in hrbta diplomskega dela: Prednje platnice diplomskega

Prikaži več

1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira

1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira 1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira študentski svet FDŠ (v nadaljevanj ŠS) v sodelovanju

Prikaži več

(Microsoft Word - Navodila_za_izdelavo_seminarskih_in_drugih_nalog-SE\212LJ_ v1[lektorirano].docx)

(Microsoft Word - Navodila_za_izdelavo_seminarskih_in_drugih_nalog-SE\212LJ_ v1[lektorirano].docx) 2011, v.1 SEŠ Ljubljana mag. Alenka Zabukovec PRAVILA ZA IZDELAVO NALOG NA SEŠ LJUBLJANA Pripravila mag. Alenka Zabukovec, avgust 2011, v.1 O PRAVILIH Pravila za izdelavo nalog na Srednji ekonomski šoli

Prikaži več

Microsoft Word - Navodila za izdelavo pisnih izdelkov_JB - SeminarDPN1.docx

Microsoft Word - Navodila za izdelavo pisnih izdelkov_JB - SeminarDPN1.docx Interna navodila 1 Seminarska naloga pri predmetu DPN 1 Obseg seminarske naloge Seminarska naloga: - mora opredeliti izbrano vrsto strojev, njihovo razširjenost in področja uporabe v globalnem merilu;

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-TURAZ doc

Microsoft Word - ARRS-TURAZ doc JAVNI RAZPIS ZA IZBOR IN (SO)FINANCIRANJE UVELJAVLJENIH RAZISKOVALCEV IZ TUJINE V LETU 2007 (Uradni list RS, št 37/2007) PRIJAVNA VLOGA ZA IZBOR IN (SO)FINANCIRANJE UVELJAVLJENIH RAZISKOVALCEV IZ TUJINE

Prikaži več

Pisanje strokovnih in znanstvenih del doc. dr. Franc Brcar Prirejeno po: Brcar, F. (2016). Pi

Pisanje strokovnih in znanstvenih del doc. dr. Franc Brcar   Prirejeno po: Brcar, F. (2016). Pi Pisanje strokovnih in znanstvenih del doc. dr. Franc Brcar franc.brcar@gmail.com http://www.uporabna-statistika.si/ Prirejeno po: Brcar, F. (2016). Pisanje strokovnih in znanstvenih del. Novo mesto: 1

Prikaži več

NAVODILA ZA PRIPRAVO IN PISANJE SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH IN MAGISTRSKIH DEL FAKULTETE ZA UPRAVO V besedilu se uporablja»delo«tako za seminarsko, diplom

NAVODILA ZA PRIPRAVO IN PISANJE SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH IN MAGISTRSKIH DEL FAKULTETE ZA UPRAVO V besedilu se uporablja»delo«tako za seminarsko, diplom NAVODILA ZA PRIPRAVO IN PISANJE SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH IN MAGISTRSKIH DEL FAKULTETE ZA UPRAVO V besedilu se uporablja»delo«tako za seminarsko, diplomsko kot za magistrsko delo, z izjemo v primerih, ko

Prikaži več

Microsoft Word - N _moderacija.docx

Microsoft Word - N _moderacija.docx 2 N151-401-2-2 SPLOŠNA NAVODILA Prosimo, da moderirano različico navodil za vrednotenje dosledno upoštevate. Če učenec pravilno reši nalogo na svoj način (ki je matematično korekten) in je to razvidno

Prikaži več

Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / Uradni lis

Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / Uradni lis Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / 24. 5. 2019 Uradni list Republike Slovenije PRILOGA 1 PRAVILA ZA OBLIKOVANJE

Prikaži več

Microsoft Word - CNC obdelava kazalo vsebine.doc

Microsoft Word - CNC obdelava kazalo vsebine.doc ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO VIŠJA STROKOVNA ŠOLA STROJNIŠTVO DIPLOMSKA NALOGA Novo mesto, april 2008 Ime in priimek študenta ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO VIŠJA STROKOVNA ŠOLA STROJNIŠTVO DIPLOMSKA NALOGA Novo

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N19141132* 9. razred FIZIKA Ponedeljek, 13. maj 2019 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N191-411-3-2

Prikaži več

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni list RS, št. 40/2010, z dne 21.5.2010) PRIJAVNA VLOGA A. PODATKI O PRIJAVITELJU 1.

Prikaži več

VAJE RID 1 (4), program PTI, šol

VAJE RID 1 (4), program PTI, šol VAJE INFORMATIKA, program PTI šol. leto 08/09 Za vsako vajo izdelajte kratka navodila oz. katere ukaze ste uporabili za izdelavo dokumenta. Vsak dokument stiskajte in ga vsatvite v delovno mapo. Pred izpitom

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-MS-BR-07-A-2009.doc

Microsoft Word - ARRS-MS-BR-07-A-2009.doc RAZPIS: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Federativno Republiko Brazilijo v letih 2010 2012 (Uradni list RS št. 53/2009) Splošna opomba: Vnosna

Prikaži več

VSEBINSKI NASLOV SEMINARSKE NALOGE

VSEBINSKI NASLOV SEMINARSKE NALOGE Univerza v Ljubljani Naravoslovnoteniška fakulteta Oddelek za tekstilstvo VSEBINSKI NASLOV SEMINARSKE NALOGE TITLE IN ENGLISH Avtorja: Študijska smer: Predmet: Informatika in metodologija diplomskega dela

Prikaži več

OŠ Zalog

OŠ Zalog OŠ ZALOG Cerutova 7 Ljubljana J.S. NAVODILA ZA OBLIKOVANJE PISNIH NALOG Interno gradivo Ljubljana, 2013 2 KAZALO 1 UVOD... 3 2 FORMALNO OBLIKOVANJE PISNEGA IZDELKA... 4 2.1 Naslovna stran... 4 2.2 Papir,

Prikaži več

ACAD-BAU-Analiza-prostorov

ACAD-BAU-Analiza-prostorov ANALIZA PROSTOROV Ko obdelujemo večje projekte, je analiza prostorov zelo pomembna v vseh fazah projektiranja. Pri idejnem snovanju moramo npr. za določeno površino trgovske namembnosti zagotoviti primerno

Prikaži več

Spoznajmo PowerPoint 2013

Spoznajmo PowerPoint 2013 Spoznajmo PowerPoint 2013 13 Nova predstavitev Besedilo v predstavitvi Besedilo, ki se pojavlja v predstavitvah lahko premaknemo kamorkoli v diapozitivu. Kadar izdelamo diapozitiv z že ustvarjenimi okvirji

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-MS-CEA-03-A-2009.doc

Microsoft Word - ARRS-MS-CEA-03-A-2009.doc RAZPIS: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Komisariatom za atomsko energijo (CEA) Francoske republike v letih 2009-2011 Splošna opomba: Vnosna

Prikaži več

DODATEK_F8

DODATEK_F8 COMARC/B F.8 F.8 Tabela polj/podpolj s stopnjo obveznosti za posamezen bibliografski nivo V tabeli je podana obveznost polj/podpolj (o - obvezen podatek, p - obvezen podatek, če obstaja, in n - neobvezen

Prikaži več

PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE "ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti", SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z dokt

PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti, SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z dokt PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE "ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti", SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z doktoratom Medicinske fakultete v Zagrebu, direktorica

Prikaži več

ARRS-BI-FR-PROTEUS-JR-Prijava/2011 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slov

ARRS-BI-FR-PROTEUS-JR-Prijava/2011 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slov Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Francosko republiko Program PROTEUS v letih 2012-2013 (Uradni list RS, št. 10/2011,

Prikaži več

DNEVNIK

DNEVNIK POROČILO PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM PRI DELODAJALCU DIJAKA / DIJAKINJE. ( IME IN PRIIMEK) Izobraževalni program FRIZER.. Letnik:.. oddelek:. PRI DELODAJALCU. (NASLOV DELODAJALCA) Šolsko leto:..

Prikaži več

resitve.dvi

resitve.dvi FAKULTETA ZA STROJNISTVO Matematika Pisni izpit. junij 22 Ime in priimek Vpisna st Navodila Pazljivo preberite besedilo naloge, preden se lotite resevanja. Veljale bodo samo resitve na papirju, kjer so

Prikaži več

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, 11. 11. 2017 1. in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE 1. 20 2. 17 3. 20 4. 20 Skupaj 77 Opombe: pri 1. nalogi se tabela

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-BTU3_Bluetooth_vmesnik

Microsoft Word - CNR-BTU3_Bluetooth_vmesnik CNR-BTU3 Bluetooth vmesnik A. Vsebina pakiranja Bluetooth USB Adapter Bluetooth programska oprema in CD z gonilniki Navodila za uporabo in CD 1. Namestitev Bluetooth programske opreme za Windowse 1. Vstavite

Prikaži več

EndNote Basic Online navodila za uporabo Vsebina 1 Kaj je EndNote Online? Dostop in prijava Ustvarjanje računa Uporaba

EndNote Basic Online navodila za uporabo Vsebina 1 Kaj je EndNote Online? Dostop in prijava Ustvarjanje računa Uporaba EndNote Basic Online navodila za uporabo Vsebina 1 Kaj je EndNote Online?... 2 2 Dostop in prijava... 3 2.1 Ustvarjanje računa... 3 3 Uporaba... 5 3.1 Dodajanje referenc... 5 3.2 Navodila za pripravo in

Prikaži več

resitve.dvi

resitve.dvi FAKULTETA ZA STROJNISTVO Matematika 2. kolokvij. december 2 Ime in priimek: Vpisna st: Navodila Pazljivo preberite besedilo naloge, preden se lotite resevanja. Veljale bodo samo resitve na papirju, kjer

Prikaži več

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov Gospodarski subjekti Definicija: V skladu z 2. členom Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2018/574

Prikaži več

Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnov

Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnov Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnovno sporočilo. Izogibajte se daljših besedil in predolgih

Prikaži več

Urejevalna razdalja Avtorji: Nino Cajnkar, Gregor Kikelj Mentorica: Anja Petković 1 Motivacija Tajnica v posadki MARS - a je pridna delavka, ampak se

Urejevalna razdalja Avtorji: Nino Cajnkar, Gregor Kikelj Mentorica: Anja Petković 1 Motivacija Tajnica v posadki MARS - a je pridna delavka, ampak se Urejevalna razdalja Avtorji: Nino Cajnkar, Gregor Kikelj Mentorica: Anja Petković 1 Motivacija Tajnica v posadki MARS - a je pridna delavka, ampak se velikokrat zmoti. Na srečo piše v programu Microsoft

Prikaži več

Microsoft Word - A-3-Dezelak-SLO.doc

Microsoft Word - A-3-Dezelak-SLO.doc 20. posvetovanje "KOMUNALNA ENERGETIKA / POWER ENGINEERING", Maribor, 2011 1 ANALIZA OBRATOVANJA HIDROELEKTRARNE S ŠKOLJČNIM DIAGRAMOM Klemen DEŽELAK POVZETEK V prispevku je predstavljena možnost izvedbe

Prikaži več

NAVODILO ZA PISANJE STROKOVNIH IN ZNANSTVENIH DEL NA FAKULTETI ZA UPORABNE DRUŽBENE ŠTUDIJE V NOVI GORICI

NAVODILO ZA PISANJE STROKOVNIH IN ZNANSTVENIH DEL NA FAKULTETI ZA UPORABNE DRUŽBENE ŠTUDIJE V NOVI GORICI NAVODILO ZA PISANJE STROKOVNIH IN ZNANSTVENIH DEL NA FAKULTETI ZA UPORABNE DRUŽBENE ŠTUDIJE V NOVI GORICI Na podlagi drugega odstavka 48. člena Statuta Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici

Prikaži več

Matematika Diferencialne enačbe prvega reda (1) Reši diferencialne enačbe z ločljivimi spremenljivkami: (a) y = 2xy, (b) y tg x = y, (c) y = 2x(1 + y

Matematika Diferencialne enačbe prvega reda (1) Reši diferencialne enačbe z ločljivimi spremenljivkami: (a) y = 2xy, (b) y tg x = y, (c) y = 2x(1 + y Matematika Diferencialne enačbe prvega reda (1) Reši diferencialne enačbe z ločljivimi spremenljivkami: (a) y = 2xy, (b) y tg x = y, (c) y = 2x(1 + y 2 ). Rešitev: Diferencialna enačba ima ločljive spremenljivke,

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Standardi znanja in kriteriji ocenjevanja 2 r.ppt [Samo za branje] [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - Standardi znanja in kriteriji ocenjevanja 2  r.ppt [Samo za branje] [Združljivostni način] STANDARDI ZNANJA PO PREDMETIH IN KRITERIJI OCENJEVANJA 2. razred SLOVENŠČINA 1 KRITERIJI OCENJEVANJA PRI SLOVENŠČINI POSLUŠANJE -Poslušanje umetnostnega besedilo, določanja dogajalnega prostora in časa,

Prikaži več

1 Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije Gita Grecs Smole Z navodili želimo poenotiti videz in obliko doktorskih disertacij, ki so izd

1 Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije Gita Grecs Smole Z navodili želimo poenotiti videz in obliko doktorskih disertacij, ki so izd 1 Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije Gita Grecs Smole Z navodili želimo poenotiti videz in obliko doktorskih disertacij, ki so izdane v okviru Veterinarske fakultete. Prosimo avtorje,

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 9. Funkcije 1 9. 1. F U N K C I J A m a i n () 9.2. D E F I N I C I J A F U N K C I J E 9.3. S T A V E K r e t u r n 9.4. K L I C F U N K C I J E I N P R E N O S P A R A M E T R O V 9.5. P R E K R I V

Prikaži več

Excel 2016

Excel 2016 PRIDOBIVANJE TEMELJN IH IN POKLICNIH KOMPETENC OD 2019 DO 2022 HIPERPOVEZAVA Gradivo za interno uporabo AVTOR: Belinda Lovrenčič Gradivo ni lektorirano V Maj 2019 Operacijo sofinancira Evropska unija,

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Nacionalno preverjanje znanja v osnovni šoli 2018/2019 Zakonske podlage NPZ Čemu nacionalno preverjanje znanja, kaj želimo z njim doseči CILJ: pridobiti dodatno informacijo o znanju učencev, ki je namenjena

Prikaži več

Microsoft Word - IPIN slovenska navodila za pridobitev

Microsoft Word - IPIN slovenska navodila za pridobitev IPIN MEDNARODNA IDENTIFIKACIJSKA ŠTEVILKA IGRALCA Spoštovani igralec tenisa! Vsak, ki želi igrati na tekmovanjih pod okriljem mednarodne teniške zveze (ITF), mora pridobiti mednarodno identifikacijsko

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N15164132* 9. razred TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA Ponedeljek, 11. maj 2015 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 9. razred RIC 2015 2 N151-641-3-2 SPLOŠNA NAVODILA Prosimo,

Prikaži več

Microsoft PowerPoint _12_15-11_predavanje(1_00)-IR-pdf

Microsoft PowerPoint _12_15-11_predavanje(1_00)-IR-pdf uporaba for zanke i iz korak > 0 oblika zanke: for i iz : korak : ik NE i ik DA stavek1 stavek2 stavekn stavek1 stavek2 stavekn end i i + korak I&: P-XI/1/17 uporaba for zanke i iz korak < 0 oblika zanke:

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM ZA PRIPRAVO PRISPEVKOV ZA SIMPOZIJ REGIONALNI RAZVOJ V SLOVENIJI

NAVODILA AVTORJEM ZA PRIPRAVO PRISPEVKOV ZA SIMPOZIJ REGIONALNI RAZVOJ V SLOVENIJI NAVODILA AVTORJEM ZA PRIPRAVO PRISPEVKOV V KNJIŽNI ZBIRKI GIS V SLOVENIJI 1 Uvod Knjižno zbirko GIS v Sloveniji izdaja Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, zalaga pa Založba ZRC. Uredniški odbor

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N13164132* REDNI ROK 3. obdobje TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA Torek, 14. maj 2013 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NAIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja RI 2013 2 N131-641-3-2 SPLOŠNA

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard matematika Opisi dosežkov učencev 6. razreda na nacionalnem preverjanju znanja Slika: Porazdelitev točk pri matematiki (NIS), 6. razred 1 ZELENO OBMOČJE

Prikaži več

SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga upora

SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga upora SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga uporabljate tudi za portal Lo.Polis (www.lopolis.si), kjer

Prikaži več

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite vzorčne strani iz DELOVNIH LISTOV 1 v štirih delih

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 FOUND POETRY Found poetry se ustvarja, piše z uporabo besedišča iz nepoetičnih kontekstov, ki se uporabi v pesniškem besedilu. Kot temeljno besedilo se lahko uporabijo teksti iz različnih virov: časopisov,

Prikaži več

1

1 SPLOŠNA NAVODILA ZA IZDELAVO DIPLOMSKEGA DELA 1 UVOD Študent lahko pristopi k izdelavi diplomskega dela, ko študijska komisija študentu potrdi predloţeno dispozicijo. Sklep o potrditvi teme mora študent

Prikaži več

Microsoft Word - Objave citati RIF in patentne prijave za MP.doc

Microsoft Word - Objave citati RIF in patentne prijave za MP.doc Primerjalna analiza gibanja števila objav, citatov, relativnega faktorja vpliva in patentnih prijav pri Evropskem patentnem uradu I. Uvod Število objav in citatov ter relativni faktor vpliva so najbolj

Prikaži več

Oznaka prijave: Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa»crp-2019«v letu 2019 (Uradni list RS, št. 35/2019, z d

Oznaka prijave: Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa»crp-2019«v letu 2019 (Uradni list RS, št. 35/2019, z d Oznaka prijave: Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa»crp-2019«v letu 2019 (Uradni list RS, št. 35/2019, z dne 31. 05. 2019) PRIJAVNA VLOGA A. SPLOŠNI PODATKI

Prikaži več

Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS DIDAKTIČNA IGRA PRI POUKU SLOVENŠČINE Študijski program in stopnja Study programme and le

Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS DIDAKTIČNA IGRA PRI POUKU SLOVENŠČINE Študijski program in stopnja Study programme and le Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS DIDAKTIČNA IGRA PRI POUKU SLOVENŠČINE Študijski program in stopnja Study programme and level Študijska smer Study field Letnik Academic year

Prikaži več

Priročnik celostne grafične podobe

Priročnik celostne grafične podobe www.comtec.si Priročnik celostne grafične podobe UVOD Celostna grafična podoba, ali krajše CGP, je skupek navodil in pravil za pravilno rabo vizualnih podob. Namenjena je tako vam, kot vsem tistim, ki

Prikaži več

ŠTEVCI PROMETA IN NJIHOVA UPORABA ZA NAMENE STATISTIK ČRT GRAHONJA

ŠTEVCI PROMETA IN NJIHOVA UPORABA ZA NAMENE STATISTIK ČRT GRAHONJA ŠTEVCI PROMETA IN NJIHOVA UPORABA ZA NAMENE STATISTIK ČRT GRAHONJA Navdih Poizvedovanje po BD podatkovnih virih, ki imajo časovno dimenzijo in so dostopni. Večji promet pomeni večje število dobrin in močnejšo

Prikaži več

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov posameznikom omogoča uveljavljanje

Prikaži več

Strojna oprema

Strojna oprema Asistenta: Mira Trebar, Miha Moškon UIKTNT 2 Uvod v programiranje Začeti moramo razmišljati algoritmično sestaviti recept = napisati algoritem Algoritem za uporabo poljubnega okenskega programa. UIKTNT

Prikaži več

Microsoft Word - bibliografske-zbirke-medicina.doc

Microsoft Word - bibliografske-zbirke-medicina.doc Univerza v Ljubljani Filozofska fakulteta Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo Sistemi za poizvedovanje Bibliografske zbirke področje medicine Mentor: doc.dr. Jure Dimec Avtorja:

Prikaži več

Microsoft Word - ELEKTROTEHNIKA2_ junij 2013_pola1 in 2

Microsoft Word - ELEKTROTEHNIKA2_ junij 2013_pola1 in 2 Šifra kandidata: Srednja elektro šola in tehniška gimnazija ELEKTROTEHNIKA PISNA IZPITNA POLA 1 12. junij 2013 Čas pisanja 40 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero

Prikaži več

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI Bluetooth Dongle Artikel: CN-BTU4 NAVODILA v1.0 Sistemske zahteve Zahteve za PC: - Proc.: Intel Pentium III 500MHz or above. - Ram: 256MB ali več. - Disk: vsaj 50MB. - OS: Windows 98SE/Me/2000/XP - Prost

Prikaži več

Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolo

Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolo Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša 12. 4. 2010 1 Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolov (običajno Σ 2) Σ n = {s 1 s 2... s n ; s i Σ, i =

Prikaži več

Vaje: Matrike 1. Ugani rezultat, nato pa dokaži z indukcijo: (a) (b) [ ] n 1 1 ; n N 0 1 n ; n N Pokaži, da je množica x 0 y 0 x

Vaje: Matrike 1. Ugani rezultat, nato pa dokaži z indukcijo: (a) (b) [ ] n 1 1 ; n N 0 1 n ; n N Pokaži, da je množica x 0 y 0 x Vaje: Matrike 1 Ugani rezultat, nato pa dokaži z indukcijo: (a) (b) [ ] n 1 1 ; n N n 1 1 0 1 ; n N 0 2 Pokaži, da je množica x 0 y 0 x y x + z ; x, y, z R y x z x vektorski podprostor v prostoru matrik

Prikaži več

Univerza v Ljubljani FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO Tržaška c. 25, 1000 Ljubljana Realizacija n-bitnega polnega seštevalnika z uporabo kvan

Univerza v Ljubljani FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO Tržaška c. 25, 1000 Ljubljana Realizacija n-bitnega polnega seštevalnika z uporabo kvan Univerza v Ljubljani FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO Tržaška c. 25, 1000 Ljubljana Realizacija n-bitnega polnega seštevalnika z uporabo kvantnih celičnih avtomatov SEMINARSKA NALOGA Univerzitetna

Prikaži več

Microsoft Word - N M-mod.docx

Microsoft Word - N M-mod.docx Državni izpitni center *N18157132M* 9. razred GLASBENA UMETNOST Sreda, 9. maj 2018 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N181-571-3-2M

Prikaži več

UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS (leto / year 2017/18) Predmet: Analiza 3 Course title: Analysis 3 Študijski program in stopnja Study programme a

UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS (leto / year 2017/18) Predmet: Analiza 3 Course title: Analysis 3 Študijski program in stopnja Study programme a UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS (leto / year 2017/18) Predmet: Analiza 3 Course title: Analysis 3 Študijski program in stopnja Study programme and level Univerzitetni študijski program Finančna matematika

Prikaži več

PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (naselje, ulica in hišna številka) (poštna številka in pošta)

PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (naselje, ulica in hišna številka) (poštna številka in pošta) PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (poštna številka in pošta) (telefon) (elektronska pošta) IZPOLNI OBČINA NAPOVED PODATKOV ZA ODMERO NADOMESTILA ZA

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx OSNOVNA ŠOLA SOSTRO POROČILO O ANALIZI DOSEŽKOV NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA IZ SLOVENŠČINE leta 2018 Pripravile učiteljice slovenščine: Renata More, Martina Golob, Petra Aškerc, Katarina Leban Škoda

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - IPPU-V2.ppt

Microsoft PowerPoint - IPPU-V2.ppt Informatizacija poslovnih procesov v upravi VAJA 2 Procesni pogled Diagram aktivnosti IPPU vaja 2; stran: 1 Fakulteta za upravo, 2006/07 Procesni pogled Je osnova za razvoj programov Prikazuje algoritme

Prikaži več

PRILOGA 2 Minimalni standardi kakovosti oskrbe za izbrane dimenzije kakovosti oskrbe in raven opazovanja posameznih parametrov kakovosti oskrbe 1. NEP

PRILOGA 2 Minimalni standardi kakovosti oskrbe za izbrane dimenzije kakovosti oskrbe in raven opazovanja posameznih parametrov kakovosti oskrbe 1. NEP PRILOGA 2 Minimalni standardi kakovosti oskrbe za izbrane dimenzije kakovosti oskrbe in raven opazovanja posameznih parametrov kakovosti oskrbe 1. NEPREKINJENOST NAPAJANJA 1.1. Ciljna raven neprekinjenosti

Prikaži več

Microsoft Word - NOVA DELOVNA OBLEKA - KAPA_KONCNI-3.doc

Microsoft Word - NOVA DELOVNA OBLEKA - KAPA_KONCNI-3.doc GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE GASILSKA DELOVNA OBLEKA KAPA Standard kakovosti :GZS-DO-K-2013-1A Datum:24.09. 2013 1. PREDMET STANDARDA Ta standard se nanaša na kapo, ki je sestavni del gasilske delovne obleke.

Prikaži več

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx Državni izpitni center *N12157132* REDNI ROK 3. obdobje GLASBENA VZGOJA Četrtek, 10. maj 2012 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja RIC 2012 2 N121-571-3-2 Navodila

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17178111* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 1 Četrtek, 1. junij 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero

Prikaži več

Naloge iz kolokvijev Analize 1 (z rešitvami) E-UNI, GING, TK-UNI FERI dr. Iztok Peterin Maribor 2009 V tej datoteki so zbrane naloge iz kolokvijev za

Naloge iz kolokvijev Analize 1 (z rešitvami) E-UNI, GING, TK-UNI FERI dr. Iztok Peterin Maribor 2009 V tej datoteki so zbrane naloge iz kolokvijev za Naloge iz kolokvijev Analize (z rešitvami) E-UNI, GING, TK-UNI FERI dr. Iztok Peterin Maribor 2009 V tej datoteki so zbrane naloge iz kolokvijev za predmet Analiza na smereh E-UNI, GING in TK-UNI na Fakulteti

Prikaži več

Pripravil in uredil: mag

Pripravil in uredil: mag SREDNJA TEHNIŠKA ŠOLA KOPER TEHNIČNA NAVODILA ZA IZDELAVO POROČILA O IZVEDBI 4. PREDMETA POKLICNE MATURE Koper, april 2019 KAZALO VSEBINE 1 TEHNIČNA NAVODILA ZA IZDELAVO POROČILA O IZVEDBI 4. PREDMETA

Prikaži več

Microsoft Word - P101-A doc

Microsoft Word - P101-A doc Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *P101A22112* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK ANGLEŠČINA Izpitna pola 2 Pisno sporočanje A) Krajši pisni sestavek B) Vodeni spis Sobota, 29. maj 2010 / 60 minut

Prikaži več

Microsoft Word - avd_vaje_ars1_1.doc

Microsoft Word - avd_vaje_ars1_1.doc ARS I Avditorne vaje Pri nekem programu je potrebno izvršiti N=1620 ukazov. Pogostost in trajanje posameznih vrst ukazov računalnika sta naslednja: Vrsta ukaza Štev. urinih period Pogostost Prenosi podatkov

Prikaži več

rm.dvi

rm.dvi 1 2 3 4 5 6 7 Ime, priimek Razred 14. DRŽAVNO TEKMOVANJE V RAZVEDRILNI MATEMATIKI NALOGE ZA PETI IN ŠESTI RAZRED OSNOVNE ŠOLE Čas reševanja nalog: 90 minut Točkovanje 1., 2., in 7. naloge je opisano v

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - petek A-sambolicbeganovic [Read-Only] [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - petek A-sambolicbeganovic [Read-Only] [Compatibility Mode] KAKO PRI POUČEVANJU MATEMATIKE UPORABLJAM INTERAKTIVNO TABLO? Amela Sambolić Beganović SGGEŠ Ljubljana ŠOLSKI CENTER LJUBLJANA, Srednja lesarska šola amela.beganovic@guest.arnes.si Sirikt 2009, 17.4.2009

Prikaži več

Navodila

Navodila Univerza v Ljubljani Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo TEJA KOLER POVH GORAN TURK NAVODILA ZA OBLIKOVANJE VISOKOŠOLSKIH DEL NA FAKULTETI ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO IN NAVAJANJE VIROV Ljubljana,

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-MS-FI-06-A-2010.doc

Microsoft Word - ARRS-MS-FI-06-A-2010.doc RAZPIS: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Finsko v letih 2011-2012 (Uradni list RS, št. 49/2010) Splošne opombe: Obrazec izpolnjujte

Prikaži več

resitve.dvi

resitve.dvi FAKULTETA ZA STROJNIŠTVO Matematika 4 Pisni izpit 3. februar Ime in priimek: Vpisna št: Navodila Pazljivo preberite besedilo naloge, preden se lotite reševanja. Veljale bodo samo rešitve na papirju, kjer

Prikaži več

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE UVOD LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE V tem šolskem letu ste se odločili za fiziko kot izbirni predmet. Laboratorijske vaje boste opravljali med poukom od začetka oktobra do konca aprila. Zunanji kandidati

Prikaži več

Smernice Sodelovanje med organi na podlagi členov 17 in 23 Uredbe (EU) št. 909/ /03/2018 ESMA SL

Smernice Sodelovanje med organi na podlagi členov 17 in 23 Uredbe (EU) št. 909/ /03/2018 ESMA SL Smernice Sodelovanje med organi na podlagi členov 17 in 23 Uredbe (EU) št. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 SL Kazalo 1 Področje uporabe... 2 2 Namen... 4 3 Obveznosti v zvezi s skladnostjo in poročanjem...

Prikaži več

Microsoft Word - Delovni list.doc

Microsoft Word - Delovni list.doc SVETOVNE RELIGIJE Spoznal boš: krščanstvo - nastanek, širjenje, duhovna in socialna sporočila, vpliv na kulturo islam: nastanek, širjenje, duhovna in socialna sporočila, vpliv na kulturo stik med religijama

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Državni izpitni center *M77* SPOMLADANSK ZPTN OK NAVODLA ZA OCENJEVANJE Petek, 7. junij 0 SPLOŠNA MATA C 0 M-77-- ZPTNA POLA ' ' QQ QQ ' ' Q QQ Q 0 5 0 5 C Zapisan izraz za naboj... točka zračunan naboj...

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - vorsic ET 9.2 OES matri\350ne metode 2011.ppt [Compatibility Mode])

(Microsoft PowerPoint - vorsic ET 9.2 OES matri\350ne metode 2011.ppt [Compatibility Mode]) 8.2 OBRATOVANJE ELEKTROENERGETSKEGA SISTEMA o Matrične metode v razreševanju el. omrežij Matrične enačbe električnih vezij Numerične metode za reševanje linearnih in nelinearnih enačb Sistem algebraičnih

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M07250122* JESENSKI ROK GEOGRAFIJA Izpitna pola 2 Petek, 31. avgust 2007 / 80 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese s seboj

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Dostopnost elektronskih virov za slepe, slabovidne in druge osebe z motnjami branja Kristina Janc ZSSML - 27. Seja TIFLO sekcije 22.3.2012 Možnost izkoriščanja elektronskih virov za slepe, slabovidne in

Prikaži več

POROČILO

POROČILO UVOD Delovanje knjižnice Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani (UL FKKT), ki je sedaj že 17 let funkcionalno združena s Centralno tehniško knjižnico (CTK), lahko ocenimo kot uspešno kar

Prikaži več

Komisija za študijske zadeve UL Medicinske fakultete Vrazov trg 2 SI-1000 Ljubljana E: T: Režim študija Predmet: Uvod

Komisija za študijske zadeve UL Medicinske fakultete Vrazov trg 2 SI-1000 Ljubljana E: T: Režim študija Predmet: Uvod Komisija za študijske zadeve UL Medicinske fakultete Vrazov trg 2 SI-1000 Ljubljana E: ksz@mf.uni-lj.si T: +386 1 543 7700 Režim študija Predmet: Uvod v medicino, modul Informatika Študijski program: EMŠ

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev U K 20 P K U P M 2 0 1 2 12 M OBLIKOVANJE POJMA ŠTEVILO PRI OTROKU V 1. RAZREDU Sonja Flere, Mladen Kopasid Konferenca o učenju in poučevanju matematike, M a r i b o r, 2 3. i n 2 4. avgusta 2 0 1 2 Oblikovanje

Prikaži več

%

% OSNOVNA ŠOLA NARODNEGA HEROJA RAJKA HRASTNIK PODRUŽNIČNA ŠOLA DOL PRI HRASTNIKU PODRUŽNICA LOG AKTIV TJA IN NI KRITERIJ OCENJEVANJA 2018/2019 0-44 % nzd (1) 45-64 % zd (2) 65-79 % db (3) 80-89 % pdb (4)

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M16155112* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 Likovna naloga Četrtek, 2. junij 2016 / 120 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese

Prikaži več

(Microsoft Word - U\350enje telegrafije po Kochovi metodi.doc)

(Microsoft Word - U\350enje telegrafije po Kochovi metodi.doc) MORSE UČENJE PO KOCHOVI METODI Računalniški program za učenje skupaj z nekaterimi dodatnimi datotekami dobite na spletni strani avtorja: http://www.g4fon.net/. Zanimive strani so tudi: - http://www.qsl.net/n1irz/finley.morse.html

Prikaži več

Microsoft Word - Trust-CDsize-12052_12579_14070-al-cp_v5.0.doc

Microsoft Word - Trust-CDsize-12052_12579_14070-al-cp_v5.0.doc PRIROČNIK ZA UPORABO manual Version 5.0 SI TABLET TB-1100 / TB2100 TABLET TB-3100 / TB-4200 1 A B TABLET TB-2100-3100-4200 2 3 4 5 A 6 7 B 8 9 10 11 B A C D 12 A B 13 14 C 15 16 17 18 PRIROČNIK ZA UPORABO

Prikaži več